Στη Σύμη ο Γ.Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Στη Σύμη ο Γ.Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Στη Σύμη ο Γ.Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Ο Γιώργος Νικητιάδης Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Δωδεκάνησο την Τετάρτη 8 Μαΐου επισκέφθηκε τη Σύμη, τιμώντας τις εκδηλώσεις για την 79η Επέτειο της 8ης Μαΐου 1945, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παράδοσης των στρατευμάτων κατοχής της Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Νικητιάδης παρέστη στη Δοξολογία που εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννου Σύμης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου Β’, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων και παρακολούθησε την παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Σύμη ο κ. Νικητιάδης πραγματοποίησε  επαφές με φίλους και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος Παναγιώτη Κουνάκη μετέφεραν τις θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε τις ημέρες αυτές τη Νίκη κατά των ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων και τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Η 8η Μαΐου αποτελεί σημαντικό ιστορικό σημείο για την ιστορία της χώρας μας, της Δωδεκανήσου αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Τα ναζιστικά στρατεύματα παραδόθηκαν άνευ όρων στις Συμμαχικές Δυνάμεις. Τιμή και δόξα σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι, τιμή και δόξα σε αυτούς που ακόμη και  σήμερα από εδώ  τη Σύμη και όλη τη Δωδεκάνησο φυλάττουν τους ιερούς θεσμούς της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, αντιστεκόμενοι σε κάθε επίβουλο αναθεωρητισμό που προέρχεται από τη γείτονα.» 

59.jpg

00.jpg

ADVERTORIALS