ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Περιοδεία Σακελλαρίδη - Σαράντη, σε Κω και Νίσυρο

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Περιοδεία Σακελλαρίδη - Σαράντη, σε Κω και Νίσυρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Περιοδεία με υποψήφιους/ες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς σε Κω και Νίσυρο


Στην κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η κατεύθυνση που θα πάρει μια πιθανή ανασύνθεση του πολιτικού χάρτη.

Ταυτόχρονα, είναι ένας σταθμός για την Ευρώπη, τη χώρα μας και τον κόσμο. Οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν από αυτές, θα καθορίσουν τις απαντήσεις που θα δοθούν, ή δε θα δοθούν, στις αλλεπάλληλες κρίσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας, όπου κι αν ζούμε.

Μπροστά σε αυτή τη μάχη η Νέα Αριστερά φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο για τη συγκρότηση μιας ισχυρής αριστερής, προοδευτικής  αντιπολίτευσης και δηλώνει παρούσα, για να κρατηθεί ζωντανή η υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης σε αυτό τον τόπο. Για να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία μιας ολόκληρης παράταξης.
Η Νέα Αριστερά Δωδεκανήσου υποδέχεται τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος μαζί με τη συνυποψήφιά του, Κατερίνα Σαράντη, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία σε Κω Νίσυρο και Τήλο την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Στις Ευρωεκλογές του 2024 η Νέα Αριστερά δίνει τη  μάχη της ελπίδας  των  οραμάτων και της προοπτικής και για τα Δωδεκάνησα.

 

 

 

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
Οικονομολόγος, επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού Νέας Αριστεράς

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-05-07 160106.png

Γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη το 1980, με καταγωγή από τη Νίσυρο. Είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αθήνα, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο και έχει εργαστεί στον τραπεζικό και ερευνητικό τομέα. Από το 2021 ως το 2023 ήταν διευθυντής του Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, ενώ από το 2017 ως το 2021 ήταν διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Από τον Γενάρη του 2015 ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, θέση από την οποία παραιτήθηκε το Νοέμβριο του ιδίου έτους. Διετέλεσε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από τον Γενάρη ως τον Ιούλιο του 2015. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας στις δημοτικές εκλογές του 2014 με την Ανοιχτή Πόλη, καταγράφοντας 48,6% στον δεύτερο γύρο. Από το 1999 διετέλεσε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού με έντονη δράση στα κινήματα.

Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη 8 χρονών.

ΣΑΡΑΝΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Πρωταθλήτρια παρατριάθλου

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-05-07 160110.png

Η Κατερίνα Σαράντη είναι Ροδίτισσα ανάπηρη γυναίκα, πρωταθλήτρια και μέλος της εθνικής ομάδας παρατριάθλου, ενεργό μέλος του αναπηρικού κινήματος. Έχει κάνει σπουδές στη φωτογραφία, όπου έχει εργαστεί και συμμετάσχει εκθέσεις. Κατά το παρελθόν ήταν μέλος της εθνικής ομάδας ξιφασκίας σε αμαξίδιο και μετείχε αγωνιστικά στα αθλήματα: κλασική κολύμβηση, παρακωπηλασία, παραποδηλασία και στίβο. Πέρασε από τις συμπεριληπτικές ομάδες ΔΑΓΙΠΟΛΗ, ΕΧΙΣ, διατέλεσε μέλος της κίνησης ανάπηρων καλλιτεχνών και της Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική Ανοχή, όπου και πολιτικοποιήθηκε. Οι ανώτερες διακρίσεις της στον αθλητισμό είναι δύο χάλκινα μετάλλια (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 2022, και World Triathlon Para Cup Alanya, 2022). Το 2023 προτάθηκε για τον τίτλο της καλύτερης Ευρωπαίας γυναίκας παρατριαθλήτριας, ενώ βρίσκεται στη 14η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη.

Ήταν υποψήφια βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα Δωδεκάνησα στις εθνικές εκλογές του 2023 και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» με επικεφαλής τη Χρύσα Καραγιάννη. Στη συνέχεια προσχώρησε στη Νέα Αριστερά. Συμμετέχει στο Μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο και στα θεματικά δίκτυά της.

ADVERTORIALS