Οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη Δημοτική Κοινότητα Πυλίου και ο προγραμματισμός για το επόμενο χρονικό διάστημα

Οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη Δημοτική Κοινότητα Πυλίου και ο προγραμματισμός για το επόμενο χρονικό διάστημα

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου.

Στο συμβούλιο έγινε ενημέρωση για τις εκτελεστέες εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην Δημοτική Κοινότητα Πυλίου και προγραμματισμός των εργασιών-έργων για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Διαβάστε παρακάτω τις τοποθετήσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και των υπόλοιπων συμβούλων.

Ο Πρόεδρος Χατζησεβαστός Βησ.Νεκτάριος πήρε το λόγο και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενημέρωσε τα μέλη για τη λειτουργία της Κοινότητας, αναφέροντας τα παρακάτω:

“ Όπως όλοι γνωρίζετε είναι η δεύτερη συνάντηση μας από την ημερομηνία ανάληψης των νέων καθηκόντων μας και θέλω να σας ενημερώσω για τις ενέργειες που έχουμε κάνει από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε μέχρι σήμερα, όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας στο χωριό μας, όπως και για τον προγραμματισμό των εργασιών και των έργων, για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Γνωρίζετε επίσης ότι, οι όποιες αποφάσεις που παίρνονται από εμάς, έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αλλά σας διαβεβαιώνω τώρα που το ζω στην πράξη, πως εάν δεν κινήσουμε τα νήματα και τους κατάλληλους ανθρώπους, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και στασιμότητα.


Γι' αυτό λοιπόν μετά από μεθοδευμένη συλλογική προσπάθεια, σας αναφέρω περιληπτικά παρακάτω τα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα:

1) Αναμένεται η πρόσληψη εποχικού προσωπικού με άμεσες διαδικασίες μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ,

2)Περάτωση εργασιών ασφαλτόστρωσης επαρχιακής οδούς, από τη Λίμνη έως την Αγία Κλαυδία,

3) Περάτωση εργασιών ασφαλτόστρωσης της δημοτικής οδού από τον Χάντακα έως τις στρατιωτικές κατοικίες και με ηλεκτροφωτισμό τύπου LED,

4)Επισκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές Κοκκινόγιες & Χαρμύλι,

5)Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Δουδού για τον προγραμματισμό κλαδεύσεων στο προσεχές διάστημα για τους οικισμούς Πυλίου, Μαρμαρίου και Αμανιού,

6) Συνάντηση με την Έπαρχο κα. Σβύνου για τα θέματα α) κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στην Λίμνη, β) κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στην επαρχιακή οδό από του κ. Πάχου και προς οικισμό Μαρμαρίου,

7) Συνάντηση με Δήμαρχο και Έπαρχο για το θέμα ρίψης λυμάτων στις γειτνιάζουσες περιοχές από το ΚΥΤ Κω. Ζητήθηκε άμεσα παρέμβαση και αυτοψία από την υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας,

8) Έγγραφη ενημέρωση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, για προσθήκη στάσης λεωφορείου έξω από το ΚΥΤ Κω,

9) Συνάντηση με την επιτροπή καταλληλότητας δημοτικών κτηρίων και τον μηχανικό του Δήμου κ. Γεωργαλλή Χρήστο, για διενέργεια αυτοψίας και επισκευής της αίθουσας συνεδριάσεων και τέλεσης πολιτικών γάμων,

10) Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους κα. Κασσιώτη Γεωργία και κ. Χρυσόπουλο Αλέξανδρο για τον προγραμματισμό και την πραγματοποίηση των παρακάτω έργων:

α) συντήρηση και ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων,

β) συντήρηση και ηλεκτροφωτισμός της κεντρικής οδούς προς Μαρμάρι και παραλιακό μέτωπο,

γ) μελέτη για την κατασκευή δημοτικού σχολείου,

δ) συντήρηση του πολιτιστικού κέντρου «Γαληνός Φλάσκος»,

ε) μελέτη και προμήθεια θόλου για το δημοτικό μπάσκετ.

Τέλος θέλω να σας επισημάνω ότι, το χρονικό διάστημα που πέρασε μέχρι σήμερα είναι μικρό, αλλά πιστεύω πως πετύχαμε αρκετά μέχρι τώρα και σας διαβεβαιώνω ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα.

Ευχαριστώ που με ακούσατε και περιμένω με ενδιαφέρον να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις και απόψεις.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος κ. Στούππος Σταμάτιος λέγοντας τα παρακάτω:

“Kαλησπέρα και από μένα και θέλω να επιβεβαιώσω όλα αυτά που ειπώθηκαν και ακούστηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας μέχρι τώρα. Απλά θέλω μόνο να συμπληρώσω ότι, για την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου που έγινε πρόσφατα, γίνονται προσπάθειες για τη συνέχιση της, από τις στρατιωτικές κατοικίες μέχρι την οικία της κας Μαύρου Αικατερίνης και ελπίζω το αίτημα μας να εισακουστεί και έστω και καθυστερημένα, να αποφασιστεί και να υλοποιηθεί από την πολιτική ηγεσία του Δήμου μας.

Η προσπάθεια που γίνεται για όλα είναι συλλογική και πιστεύω πως με κατάλληλο συντονισμό και πίεση στους αρμόδιους φορείς, θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη όλα αυτά που προαναφέρθηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Τσαμπουνιάρης Χριστόδουλος ο οποίος είπε τα εξής:


“Άκουσα με μεγάλη προσοχή όλα αυτά που ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο και επιτρέψετε μου να έχω τις αντιρρήσεις μου. Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, έχετε καταφέρει κάποια πράγματα προς όφελος του Χωριού μας και των δημοτών μας, αλλά η άποψή μου είναι πως θα μπορούσατε και καλύτερα, αν είχατε την υποστήριξη από τον κεντρικό Δήμο.

Και τι εννοώ με αυτό.

Από την εμπειρία μου στα πολιτικά δρώμενα μέχρι σήμερα, γνωρίζω πολύ καλά ότι, η πολιτική ηγεσία του Δήμου μας, έδινε πάντα προτεραιότητα στην πόλη και μετά έβλεπαν τις ανάγκες των χωριών μας. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και σήμερα όπως το αντιλαμβάνομαι με τα λύπης μου. Επίσης είμαι στη δυσάρεστη θέση να το ξαναπώ όπως το είπα και στην προηγούμενη συνάντηση μας ότι η Δημοτική Αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών που προκύπτουν καθημερινά τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά μας. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα, μόνο από την εικόνα που παρουσιάζει το ωησί μας σε κάθε γωνιά και μάλιστα ενόψει της θερινής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει.


Κυρίες και Κύριοι, δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι και να γίνομαι κουραστικός, όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο τόσο σοβαρό θέμα δηλ. της ρίψης λυμάτων από το Κέντρο Μετανάστευσης στις γειτνιάζουσες περιοχές, με κίνδυνο μόλυνσης ακόμα και του πόσιμου νερού. Όπως ήδη σας έχω πει έχω κάνει μία αναφορά ως Υπηρεσία για το θέμα αυτό και άσχετα με το τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή, που παρεμπιπτόντως δεν βλέπω την ανάλογη πίεση προς τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του, στην συνέχεια θα προχωρήσω σε μηνυτήρια κατάθεση με πλήρη στοιχεία. Επίσης θέλω να σας πω για να το ξέρετε ότι, θα καταθέσω μήνυση και για τους δύο σκουπιδότοπους που βρίσκονται παράπλευρα του οικισμού Πυλίου, γιατί η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη και επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτή η συνεχής υποβάθμιση που γίνεται στο Πυλί.


Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, γιατί αντιδρά για λιγοστούς μετανάστες που βρίσκονται στην Ρόδο, αλλά δεν κάνει τίποτα για την επίλυση των τόσο σοβαρών ζητημάτων στο τόπο μας, όπως σας τα προανέφερα.


Τώρα, για το θέμα των μεταναστών και τα προβλήματα που προκύπτουν, όπως η καθαριότητα, οι ζημιές και οι κλοπές σε περιουσίες δημοτών μας, αλλά και τα επεισόδια διαπληκτισμών, έχω πει επανειλημμένα ότι, κακώς αφήσαμε να γίνει το ΗΟΤ SPOT κοντά στον οικισμό Πυλίου, αλλά από την στιγμή που έγινε, τώρα χρειάζεται μόνιμη Αστυνομική δύναμη, προς αποτροπή όλων αυτών των ζητημάτων.

Τέλος θέλω να αναφερθώ και στο θέμα της κλάδευσης, γιατί λόγω επαγγέλματος, σε κάθε αυτοψία που κάνω, βλέπω πως το κλάδεμα γίνεται χωρίς αισθητική και σε αρκετές περιπτώσεις ξεραίνονται και τα δέντρα. Σας εφιστώ λοιπόν την προσοχή για πιο προσεκτικό κλάδεμα και με καλύτερο καλλωπισμό. Αυτά είχα να πω και ελπίζω να εισακουστώ.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κα. Σοφού Βασιλεία, αναφέροντας τα παρακάτω:


“Συμφωνώ σε όσα άκουσα από τον συνάδελφο κ. Τσαμπουνιάρη και θέλω να συμπληρώσω και να αναφερθώ σε ένα επίσης σοβαρό θέμα, για το οποίο έχω γίνει δέκτης παραπόνων, που είναι η εξεύρεση χώρου στέγασης του πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΕΛΛΗΣ». Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία έξωσης από τον χώρο που ήδη στεγάζεται και πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση γι΄αυτό, εάν θέλουμε να συνεχιστούν οι δραστηριότητες και η προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Υπάρχουν κτήρια διαθέσιμα όπως γνωρίζω και συγκεκριμένα το μικρό Δημοτικό κτήριο στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου, η πρώην οικία του κ. Παυλίδη στην περιοχή Πηγή και το Δημοτικό επίσης κτήριο που βρίσκεται δίπλα στο Κοινοτικό κατάστημα, αλλά όλα χρειάζονται συντήρηση και επισκευή. Παρακαλώ λοιπόν κ. Πρόεδρε να πράξετε αναλόγως.

Επίσης θέλω να σας πω και για το άλλο σοβαρό ζήτημα δηλ. της έλλειψης προσωπικού από την Κοινότητα μας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι, με τις τελευταίες προσλήψεις που έγιναν στην ΔΕΥΑΚ, έχουν καταφέρει από τη Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας, να τους στείλουν κάποιους υπαλλήλους για τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες και σας παροτρύνω να το δείτε και να το ψάξετε, μήπως μπορούμε και εμείς να προσφύγουμε σε αυτή την προσωρινή λύση.

Έπειτα τον λόγο πήρε η κα. Κουζούκα Ευαγγελία η οποία είπε τα εξής: “ Kαταλαβαίνω την αγωνία όλων μας, για όλα αυτά τα σοβαρά θέματα που ακούστηκαν σήμερα, σε αυτή τη δεύτερη συνεδρίαση μας. Όμως πιστεύω ότι, θα πρέπει να βάλουμε μία ιεράρχηση σε όλα, για να μπορέσουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το προσεχές χρονικό διάστημα. Για μένα προσωπικά, θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα, στα ζητήματα του Κέντρου μετανάστευσης και των μεταναστών. Γι΄αυτό λοιπόν, για το θέμα της αστυνόμευσης, πάντα σε συνεννόηση με τους συναδέλφους και τον Πρόεδρο, θα ήθελα το Δημοτικό κτήριο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις μας, να προτείνουμε να παραχωρηθεί και να στεγαστεί μόνιμα, Αστυνομικό Τμήμα.

Τελευταία πήρε τον λόγο η Αντιδήμαρχος κα. Κασσιώτη Γεωργία η οποία επισήμανε τα παρακάτω:

“Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι, χαίρομαι που είμαι εδώ σήμερα μαζί σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κατανοώ τις ανησυχίες σας και τους προβληματισμούς σας, αφού τυγχάνει και εγώ να κατάγομαι και να ζω σε αυτό τον τόπο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμανιού.

Θέλω να ξέρετε πως από την θέση της Αντιδημάρχου την οποία υπηρετώ, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου, για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων που ακούστηκαν τόσο στην εισήγηση του Προέδρου, όσο και στις δικές σας τοποθετήσεις. Όσο αφορά το σοβαρότατο ζήτημα ρίψης λυμάτων από το ΚΥΤ, αλλά και το θέμα αστυνόμευσης των μεταναστών, γνωρίζω πολύ καλά, πως τα έχει ζητήσει επανειλημμένα ο Δήμαρχος μας με παρουσία του, αλλά και με παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο Υπουργείο μετανάστευσης, χωρίς όμως να έχει εισακουστεί μέχρι σήμερα. Ίσως με αναφορά πλήρη στοιχείων και κατάθεση μήνυσης, να κινηθούν τα νήματα και οι αρμόδιοι στο Υπουργείο να δώσουν λύσεις.

Για το θέμα της καθαριότητας στην Κοινότητα Πυλίου, αλλά και σε όλο το Δήμο μας, γνωρίζετε ήδη ότι, πάντα βασιζόταν στο έκτακτο προσωπικό. Από την πλευρά μας ως Δήμος Κω, για την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού, έχουμε κάνει αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο, για την πρόσληψη ενενήντα πέντε (95) ατόμων με άμεσες διαδικασίες και όπως με έχουν ενημερώσει και εμένα θα έχουμε αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.


Καλό θα είναι να μην εφησυχάζουμε και με συλλογική προσπάθεια να δώσουμε λύσεις, σε όλα αυτά τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Εύχομαι σε όλους να είστε καλά και να συνεχίσετε να αγωνίζεστε, ο καθένας από την δική του θέση, έτσι όπως μας έχει ορίσει ο Κωακός λαός.

ADVERTORIALS