Σε αίτημα προς τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την απασχόληση 95 ατόμων, προχώρησε σε πρώτη φάση ο Δήμος Κω

Σε αίτημα προς τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την απασχόληση 95 ατόμων, προχώρησε σε πρώτη φάση ο Δήμος Κω

Σε αίτημα στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την απασχόληση 95 ατόμων, προχώρησε σε πρώτη φάση ο Δήμος Κω.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kosnews24 πρόκειται για τις παρακάτω ειδικότητες:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΟΔΗΓΟΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΟΡΤΙΟΥ

7

ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ

1

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΚΤΙΡΙΟΥ

11

ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΗΠΟΥ

10

ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

15

ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

1

ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ

31

ΔΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

19

Οι ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 55 ετών έως 67 ετών καθώς και άνεργοι άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών της Δ.ΥΠ.Α. και δεν απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος ανεργίας.

Το ποσό επιχορήγησης από την ΔΥΠΑ ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου. Ανεξάρτητα από το ύψος της μισθοδοσίας του ωφελούμενου η ΔΥΠΑ καταβάλλει προς το Δήμο κατά ανώτατο όριο έως και 750 ευρώ μηνιαίως. Η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα αφορά το 25% της μισθολογικής δαπάνης και οτιδήποτε άλλο δεν καλύπτεται από το πρόγραμμα.

Η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομίσθιους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη.

Η διάρκεια της απασχόλησης ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα (12) μήνες.

Όταν η ΔΥΠΑ ολοκληρώσει την εξέταση του αρχικού του αιτήματος, ο Δήμος Κω δύναται να προβεί σε νέο αίτημα για προσλήψεις επιπλέον των 95 ατόμων.

ADVERTORIALS