Ανακατασκευή τεχνικού έργου στην Ζιά με σκοπό την αντιμετώπιση πιθανής δασικής πυρκαγιάς - Δείτε τι αφοράει το έργο

Ανακατασκευή τεχνικού έργου στην Ζιά με σκοπό την αντιμετώπιση πιθανής δασικής πυρκαγιάς - Δείτε τι αφοράει το έργο

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κω τα τεύχη δημοπράτησης και οι όροι διακήρυξης, για τον διαγωνισμό που αφορά το έργο: «Ανακατασκευή Τεχνικού Έργου στη Ζιά (Α.Μ. 03/2023)», προϋπολογισμού 269.100,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 17%), το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Κω.


Η παρούσα μελέτη αφορά την κατασκευή κατάλληλων τεχνικών έργων, προσαρμοσμένων στο με Α.Π. 4329/23-02-20323 έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω. Το συγκεκριμένο έγγραφο
προτείνει μια δέσμη ενεργειών που έχει σκοπό την αντιμετώπιση πιθανής δασικής πυρκαγιάς στον ορεινό όγκο της Ζιάς.
 
 

Περιγραφή του έργου

Στην μελέτη προβλέπεται η κατασκευή των κάτωθι έργων:

• Διαπλάτυνση τμήματος κεντρικής οδού Ζιάς –Ασκληπιείο, εκατέρωθεν υφιστάμενων τεχνικών απορροής ομβρίων με ταυτόχρονη ανακατασκευή τους (κατασκευή κιβωτιοειδών οχετών).

• Διαμόρφωση οδού (κατασκευή επιχωμάτων, συμπύκνωση, πλαϊνά ερείσματα) και σκυροδέτησή της, μήκους περίπου 150μ από το σημείο κατασκευής των προηγούμενων τεχνικών προς την Κεφαλόβρυση.

• Διαμόρφωση οδού (κατασκευή επιχωμάτων, συμπύκνωση, πλαϊνά ερείσματα) και σκυροδέτησή της, μήκους περίπου 300μ από την Κεφαλόβρυση προς ‘’Μετόχι’’.

• Ασφαλτόστρωση τμήματος της διαπλατυσμένης κεντρικής οδού επί της οποίας θα τοποθετηθούν κάθετη και οριζόντια σήμανση, κιγκλιδώματα και Πλαστικοί οριοδείκτες, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία.
 


Προθεσμία εκτέλεσης του έργου

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε ΕΞΙ (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
ADVERTORIALS