Μέσω Webex τα μαθήματα στο 3ο Γυμνάσιο Κω λόγω εργασιών στο προαύλιο του σχολείου - Τι δήλωσαν στο kosnews24 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών

Μέσω Webex τα μαθήματα στο 3ο Γυμνάσιο Κω λόγω εργασιών στο προαύλιο του σχολείου - Τι δήλωσαν στο kosnews24 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών

Ρεπορτάζ Άννα Σαρηγιάννη


''Οι αρχές έχουν ενημερωθεί από τον Ιούνιο για την ανάγκες μας'', δήλωσε στο kosnews24 ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κω.

Μάνος Μήτρου: ''Το σχολείο έκλεισε καθαρά για λόγους ασφαλείας. Οι μαθητές δεν θα χάσουν μαθήματα''.

Μέσω σύνδεσης στο WebEx και όχι δια ζώσης παρακολούθησαν σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου τα μαθήματά τους οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κω. Συγκεκριμένα ο διευθυντής του σχολείου κ. Μπάρδας Σωτήρης με email ενημέρωσε τους γονείς και τους κηδεμόνες ότι τα μαθήματα θα γίνουν μέσω του Webex λόγω εργασιών στον προαύλιο χώρο του 3ου Γυμνασίου Κω. Το kosnews24 βρέθηκε στο σχολικό συγκρότημα, όπου γίνονται οι εργασίες για τη δημιουργία βάσης για την τοποθέτηση σκίαστρου.

IMG-b0a6446b0ad05cc419e64681b5f76a8c-V.jpg

Ο πρόεδρος του συλλόγου και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κω κ. Θανάσης Κωνσταντινίδης , μιλώντας στο kosnews24 και στη δημοσιογράφο Άννα Σαρηγιάννη ανέφερε οτι οι αιτήσεις για να καλυφθούν οι ελλείψεις του σχολείου έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό, με μερικές εξ αυτών να έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του προέδρου , 3 χρόνια πριν.

“ Το σχολείο έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ασφαλές να λειτουργεί το σχολείο και να υπάρχουν συνεργεία και αυτοκίνητα στο προαύλιο του σχολείου. Σαν σύλλογος έχουμε απευθυνθεί πάρα πολλές φορές στους αρμόδιους φορείς για τα αιτήματά μας, δεν σας κρύβω ότι πολλά εξ αυτών έχουν υλοποιηθεί. Υπάρχουν όμως πολλά προβλήματα και ελλείψεις. Από την αρχή του καλοκαιριού, συγκεκριμένα τον Ιούνιο, είχαμε ζητήσει σκίαστρα καθώς και έξτρα τάξεις των μαθητών που δυστυχώς καθυστέρησαν με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι εργασίες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.”

Ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών με τη σειρά του μιλώντας στην γράφουσα δήλωσε ότι οι εργασίες δεν έγιναν νωρίτερα για πρακτικούς λόγους .

“Έχουμε διευθετήσει το θέμα. Το σχολείο έκλεισε μόνο για δύο μέρες ώστε να μην βρίσκονται μαθητές στον προαύλιο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια των βαρέων εργασιών.»

Στην ερώτηση της γράφουσας για ποιο λόγο ξεκίνησαν οι εργασίες στην αρχή της σχολικής χρονιάς ο κύριος Μήτρου απάντησε : “Ο σύλλογος όντως μας είχε ζητήσει σκίαστρα από τον Ιούνιο, προσπαθήσαμε να βρούμε τα κατάλληλα και τα πιο οικονομικά. Βρήκαμε τα πιο οικονομικά και ξεκίνησαν οι εργασίες. Το σχολείο έκλεισε καθαρά για λόγους ασφαλείας όπως σας ξαναείπα. Οι μαθητές δεν θα χάσουν μαθήματα, έχει ενημερωθεί και η δευτεροβάθμια στη Ρόδο. Ας κάνουν λίγο υπομονή τα παιδιά, γίνονται για το καλό τους”.

IMG-5c33efa53d74b00a42ee30b11cd68c3b-V.jpg

IMG-31ff9efc14bbb8d76a43833dba96d450-V.jpg

ADVERTORIALS