Δήμος Κω: Η πονεμένη ιστορία του ΔΗΡΑΣ απαιτεί σύνεση και σοβαρότητα!

Δήμος Κω: Η πονεμένη ιστορία του ΔΗΡΑΣ απαιτεί σύνεση και σοβαρότητα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ


Η πονεμένη ιστορία του ΔΗΡΑΣ απαιτεί σύνεση και σοβαρότητα!

Ως απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»

Ο ΔΗΡΑΣ (Δημοτικός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός) είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση δημοτικού τομέα δράσης που έχει υποστεί τα πάνδεινα από την κάκιστη διοίκηση της περιόδου Κυρίτση.

Απαξίωση των εργαζομένων και παράνομες αποφάσεις σε βάρος τους. Απαξίωση έως καταστροφής της περιουσίας των συνδημοτών μας. Ευτελισμός κάθε έννοιας νομιμότητας και δικαίου. Εξαφάνιση από το χάρτη του ιστορικού Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Όλα αυτά συνοδευόμενα από σπατάλη χρημάτων σε δικαστικές υποθέσεις που οι ίδιοι προκάλεσαν, σε παράνομες εγκαταστάσεις δίχως καμία νομιμότητα λειτουργίας και γενικότερα δημιουργία κατάστασης ανωμαλίας με σοβαρές συνέπειες που ακόμα δεν έχουν φανεί στο σύνολό τους.

Η πρώην δημοτική αρχή, μέσω της διοίκησης του ΔΗΡΑΣ, ευτέλισε το Δήμο Κω και την υπόστασή του.

Έφτασε να καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα για δόλο και σκοπιμότητα σε βάρος των εργαζομένων. Να τιμωρηθεί με πρόστιμα από το Υπουργείο Εργασίας για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Να χάσει όλα τα δικαστήρια, έως και τον Άρειο Πάγο, όπου με δικές της ενέργειες οδήγησε μια υπόθεση που η ίδια δημιούργησε.

Όλα αυτά η δημοτική παράταξη ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ τα γνωρίζει αλλά μάλλον δε θέλει να τα υπομνήσει.

Γιατί αν επεδίωκε την πραγματική και μόνη αλήθεια θα αναγνώριζε ότι η σημερινή διοίκηση, που ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2019, βρήκε μόνο προβλήματα, χρέη και μηδενικό ταμείο. Το ταμείο του ΔΗΡΑΣ την 01-9-2019 είχε μηδέν (0,00) ευρώ.

Με απλήρωτους εργαζόμενους και κίνδυνο διακοπής του τηλεοπτικού σήματος, λόγω χρεών.

Όλα αυτά κόστισαν και κοστίζουν πρώτα από όλους στους ίδιους τους εργαζόμενους. Είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος και υπομένουν έως την ομαλοποίηση της κατάστασης, επειδή γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει και εμπιστεύονται τη σημερινή δημοτική αρχή.

Όλοι γνωρίζουν ότι η σταδιακή διόρθωση της τραγικής κατάστασης που παραλάβαμε θα γίνει με την έγκριση του Προϋπολογισμού 2020, που είναι θέμα χρόνου.

Όσον αφορά στις απαξιωτικές αναφορές της ανακοίνωσης του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» δεν χρειάζεται να απαντηθούν.

Παρόλα αυτά, η δημοτική αρχή καλεί όλους να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αντιμετωπίσουν το μεγάλο αυτό θέμα με σύνεση.

Όπως όλοι γνωρίζουν, τα χρέη που κληροδότησε η διοίκηση Κυρίτση είναι τεράστια και ακόμη ανακαλύπτουμε.

Όπως όλοι γνωρίζουν, αποφασίστηκε διαχειριστικός έλεγχος και δεσμευόμαστε το πόρισμα με την ολοκλήρωσή του να δοθεί στη δημοσιότητα, για να γνωρίζουν οι συνδημότες μας.

Όπως όλοι γνωρίζουν, επίκειται διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, με όρους που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Μέχρι να δρομολογηθούν λύσεις σε όλα αυτά που κληρονομήσαμε είναι πρόωρη κάθε συζήτηση.

Όταν γίνει αυτό θα κληθούν όλοι να τοποθετηθούν για το μέλλον του ΔΗΡΑΣ και να παρθούν αποφάσεις, με κυρίαρχο στοιχείο το τι θέλουν οι συνδημότες μας.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο ΔΗΡΑΣ ανήκει στους πολίτες της Κω. Αυτοί τον χρηματοδοτούν, για αυτούς λειτουργεί. Διέπεται από ειδικό καθεστώς ως Δημοτική Επιχείρηση Ειδικού Σκοπού και διαδραματίζει κρίσιμο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό ρόλο στην Περιφέρειά μας.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS