''Να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου ο λαός της Κω με την πάλη του''

''Να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου ο λαός της Κω με την πάλη του''

Λαϊκή Συσπείρωση για τον Προϋπολογισμό 2015

Το Σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2015 συνοδεύει το ήδη ψηφισμένο ΠΕΕ και είναι σε πλήρη αντιστοιχία με όλες τις κατευθύνσεις που δίνονται από τους ανάλογους ψηφισμένους νόμους των κυβερνήσεων και τις οδηγίες από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Οδηγίες που μπορούν να διαμορφώσουν ένα προϋπολογισμό ρεαλιστικό όπως ακριβώς επιτάσσει το «παρατηρητήριο» του υπουργείου ,όπως επιβάλει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ για να υπηρετεί τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.Στην ουσία συμπυκνώνει την πολιτική που εφαρμόζεται στους δήμους- με μεγαλύτερη ευκολία μετά την ψήφιση του Νόμου «Καλλικράτη»-του ξεζουμίσματος και της φορομπηξίας μέχρι τελευταίας δεκάρας κάθε λαϊκής οικογένειας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Καμία ευχάριστη έκπληξη δεν κρύβουν τα νούμερα και οι υπολογισμοί. Τυχόν λαϊκές προσδοκίες θα παραμείνουν ανεκπλήρωτες .
Οι αναλυτικές και καλά συνταγμένες εισηγήσεις μαρτυρούν από μόνες τους την υποταγή στα παραπάνω με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αρνητική απόκλειση που παρουσίασαν οι κωδικοί μισθοδοσίας .ΗΔημοτική Αρχή διόρθωσε δηλ μείωσε τους κωδικούς μισθοδοσίας για να γίνει αποδεκτό το Σχέδιο.!
Για την Λαϊκή Συσπείρωση είναι αναμενόμενη εξέλιξη για την οποία προειδοποιήσαμε εξ αρχής. Τα παραδείγματα που αναφέρονται είναι κριτήρια για τα συμπεράσματά μας :
Τα μειωμένα κονδύλια για μισθοδοσία ,οι μειωμένες επιχορηγήσεις για αθλητισμό,για συντήρηση σχολικών κτιρίων ,η ανυπαρξία κονδυλίων προνοιακού χαρακτήρα.
Η εκτίναξη των κονδυλίων για εκθέσεις ,τα σταθερά ή αυξημένα ποσά από φόρους τέλη τα ποσά για την αστική ανάπλαση,η εξάρτηση της Αγροτικής Παραγωγής με τον Τουρισμό,η εμφάνιση κωδικού για πρόσθεση τάξεων Λυκείου στο Γυμνάσιο ,η σταθερότητα των «εσόδων» από εισφορά σε χρήμα από χρήση γης βλέπε παραχώρηση –επεκταση ξεν/κων μονάδων.
Η επιβολή ισόποσων τελών στην λαίκή κατοικία με την μεγάλη ξεν/κή μονάδα,στο μικρό μαγαζί με την μεγάλη επιχείρηση με άλλα λόγια η σαλαμοποίηση των «χρηστών» των δημοτικών παροχών.
Η συμφωνία-αποδοχή των μειωμένων ΚΑΠ
Το μεγαλύτερο μέρος δηλαδή των εσόδων προϋπολογίζεται να εισπραχθεί με τον ίδιο τρόπο,αυτόν της φοροληστείας από τους εξελιγμένους πλέον δήμους ανώνυμες επιχειρήσεις
Είναι επίσης χαρακτηριστική και η συμφωνία που εκφράστηκε από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης για το σχέδιο προϋπολογισμού στην συνεδρίαση της ΟΕ
Συμφωνία που υπάρχει λόγω των γερών πολιτικών δεσμών που υπάρχουν ανάμεσα στους συνδυασμούς αυτούς που στηρίζουν διαχρονικά την ίδια ακριβώς αντιλαϊκή πολιτική που ανέχονται ,ανεχόμενοι συνάμα και την εφαρμογή των μνημονίων που κατά τα άλλα καταγγέλλουν φραστικά.
Οι θέσεις δε των υπολοίπων συνδυασμών δεν αμφισβητούν την ουσία και τον χαρακτήρα της πολιτικής του δήμου όσο την διαχείρισή του αφού λίγο πολύ στο ίδιο πλαίσιο κινούνται, τον ίδιο στρατηγικό σκοπό υπηρετούν
Ο προϋπολογισμός είναι εργαλείο που αναδεικνύει ξεκάθαρα τις δυο πολιτικές γραμμές που υπάρχουν σήμερα.Τη γραμμή δηλαδή της υποταγής στην πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε., τη πολιτική της διαχείρισης της φτώχειας απο τη μια και την γραμμή της σύγκρουσης, της ρήξης και της ανατροπής με τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκφραστές από την άλλη.
Επειδή οι ευθύνες αυτών που αποδέχονται και συνυπογράφουν αυτήν την πολιτική είναι τεράστιες για την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες τις καλούμε να οργανωθούν και να συνταχθούν πλαϊ στα ταξικά συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, και να διεκδικήσουν χρήματα από τον κρατικό προυπολογισμό για άμεσα μέτρα ανακούφισης και για όλες τις δομές του Δήμου, έργα που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες,καμία παραχώρηση σε ιδιώτες παραλίας ή δάσους,καμία απόλυση, αντίθετα, προσλήψεις με σταθερες και μόνιμες εργασιακές σχέσεις, μείωση των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών για όλες τις λαϊκές οικογένειες και τους μικρούς ΕΒΕ. Απαλλαγή των ανέργων από κάθε είδους δημοτικής φορολογίας. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αύξηση των κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, τα οποία είναι ψίχουλα που δεν φτάνουν για να καλυφθούν ούτε τα απολύτως απαραίτητα,αύξηση των κονδυλίων για τον αθλητισμό-πολιτισμό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει οτι θα καταψήφιζε τον προϋπολογισμό του Δήμου Κω και των ΝΠΔΔ, και αυτό καλούμε να κάνει και ο λαός της Κω με την πάλη του.

Λαϊκή Συσπείρωση
Νοέμβρης 2014

ADVERTORIALS