Αυτοί είναι οι υποψήφιοι με την Λαϊκή Συσπέιρωση για το Δήμο της Κω.

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι με την Λαϊκή Συσπέιρωση για το Δήμο της Κω.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΩ
Νέοι – νέες , εργαζόμενοι , ελεύθεροι επαγγελματίες , αγρότες , άνεργοι.
Στις 18 Μαΐου , στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε με κριτήριο την ζωή μας.
Ψηφίζουμε ΄΄ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΄΄ στον δήμο ΚΩ, δυναμώνουμε την ελπίδα και την προοπτική των αγώνων μας , δίνουμε δυναμική απάντηση στο φόβο , την μοιρολατρία και τις αυταπάτες .
Τιμωρούμε και με την ψήφο μας τις δυνάμεις που διαχειρίστηκαν την δημοτική εξουσία αποδεχόμενοι πλήρως τις αντιλαϊκές πολιτικές του καπιταλιστικού κράτους και των κατευθύνσεων του κεφαλαίου και τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που κινήθηκαν στα πλαίσια του Καλλικράτη , υλοποίησαν πολιτικές που όξυναν τα λαϊκά προβλήματα. Γυρνάμε την πλάτη και σε εκείνες τις ΄΄αντιπολιτευτικές΄΄ δυνάμεις του δήμου που δεν έλεγαν κουβέντα για την ουσία της ασκούμενης πολιτικής , ως πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, βαθιά εχθρική για την λαϊκή οικογένεια. Η αντιπολίτευσή τους ήταν για μια άλλη διαχείριση αλλά στην ίδια γραμμή πλεύσης. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ήταν απόντες στους αγώνες που ανέπτυξε το λαικό-εργατικό κίνημα στο νησί μας . Αγώνες που είχαν αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο , που αντιπάλευαν την επίθεση που δέχονταν οι εργαζόμενοι στα εργασιακά , ασφαλιστικά δικαιώματα. Αγώνες ενάντια στις απολύσεις , ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Αγώνες για την προστασία των ανέργων , για το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών στο φτηνό ρεύμα και νερό , στην δωρεάν περίθαλψη και πρόνοια. Αντίθετα ,υπονόμευαν και συκοφαντούσαν αυτούς τους αγώνες .
Η ΄΄ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ΄΄ ήταν δίπλα και μέσα σε αυτούς τους αγώνες. Σταθερός συμπαραστάτης τους και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό , στους χώρους δουλειάς , εκεί που ζει και εργάζεται ο λαός.
ΤΙΜΗΣΕ με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη του Κωακού λαού που την εξέλεξε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ότι ήταν η ΑΛΛΗ ΦΩΝΗ μέσα σε αυτό. Αποκάλυπτε την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής , αντιπάλεψε με όλες τις δυνάμεις της τις απολύσεις εργαζομένων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων ,την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημοτικών αγαθών και περιουσιακών στοιχείων , κατήγγειλε την προσπάθεια εκμετάλλευσης των ανέργων μέσα από τις ΚΟΙΝΣΕΠ , τις περίφημες συνεργατικές. Που όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα τις ανεργίας, αλλά δημιουργούν ένα πλέγμα ρουσφετολογικών σχέσεων , άλωσης εργασιακών δικαιωμάτων , αυταπατών ότι το πρόβλημα της ανεργίας μπορεί να λυθεί χωρίς να ανατραπεί ριζικά και οριστικά η βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ , η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , κατέθεσε πλήθος προτάσεων που η αποδοχή τους θα ανακούφιζε τις οικογένειες που υποφέρουν από την διαρκή επίθεση που δέχονται. ΠΡΟΤΕΙΝΕ την μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά , την μείωση των τιμολογίων νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Την κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Την μονιμοποίηση των συμβασιούχων . Σε αυτές τις προτάσεις , η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έλεγε συνεχώς ΟΧΙ.
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΗ της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ήταν το ότι αποκάλυπτε πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική και λύσεις των λαϊκών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο , αν δεν υπάρξουν γενικότερες ανατροπές , μέχρι ο λαός να κατακτήσει τη δική του εξουσία. Οι προτάσεις της και οι παρεμβάσεις της για τα καθημερινά προβλήματα , έδειχναν και αυτήν την προοπτική , έδινε μάχες για να βαθύνει η λαϊκή συμμαχία των εργαζομένων , αυτοαπασχολούμενων , αγροτών για να ανοίξει ο δρόμος προς αυτή την λαική εξουσία. Έτσι αποκάλυπτε την υποκρισία των δημοτικών αρχόντων περί αυτοτέλειας της τοπικής διοίκησης , για περιθώρια άσκησης φιλολαϊκών πολιτικών σε επίπεδο δήμου , για ανεξάρτητους ακομμάτιστους δημάρχους. Πρόκειται για μέγιστο εμπαιγμό σε βάρος του λαού , όταν είναι γνωστό ότι όλοι αυτοί υπηρέτησαν και υπηρετούν και από στελεχικές θέσεις κόμματα του κεφαλαίου , του ευρωμονόδρομου , που με τις πολιτικές τους εξαθλιώνουν τον λαό. Έτσι κρίνονται και οι νέοι επίδοξοι σωτήρες , που φορώντας το ΄΄κουστούμι ΄΄ του άφθαρτου , του νέου (ηλικιακά και πολιτικά ) , του αδέσμευτου, υπόσχονται λύσεις , ως καλύτεροι και πιο ικανοί διαχειριστές . Έτσι πρέπει να κριθούν και οι επίδοξοι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου που χρόνια έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον κεντρικό πολιτικό στίβο και που νομίζουν ότι ο λαός έχει τόσο μικρή μνήμη ώστε να μη θυμάται ότι ήταν από τους κύριους υπευθύνους για τα δεινά του ελληνικού λαού. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ δεν αμφισβητούν όμως στο παραμικρό την καρδιά της πολιτικής της Ε.Ε. , δεν λένε κουβέντα για την καπιταλιστική κρίση , ποιος ευθύνεται για αυτήν . Πρόκειται για ανακύκλωση παλιών συστημικών υλικών με νέο περιτύλιγμα.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης του λαού και της νεολαίας
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , γιατί είναι η μόνη δύναμη που αταλάντευτα θα συνεχίσει στη ίδια γραμμή πάλης και σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές .
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , για να έχει την δυνατότητα , και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο , να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΧΗ :
Για κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα. Άμεση κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς στα.
Για αύξηση της φορολόγησης κατά 45% των επιχειρηματικών κερδών στις μεγάλες επιχειρήσεις, της εκκλησιαστικής περιουσίας και αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.
Για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση όλων των οργάνων της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους.
Διεκδικούμε την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους. Αφαιρούνται, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους.
Για κεντρικό σχεδιασμό από ανάλογους κρατικούς φορείς, που θα προγραμματίζουν, θα κατασκευάζουν και θα διαχειρίζονται έργα σύμφωνα με τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων (π.χ. λαϊκή κατοικία, σύγχρονα σχολεία, προσχολικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα, κέντρα υγείας, προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, έντονα καιρικά φαινόμενα, , επίλυση του αποχετευτικού σε ολόκληρες περιοχές, ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, έμφαση στην ανακύκλωση μακριά από κάθε ιδιωτικοποίηση.
Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την απαγόρευση με νόμο αυτών των μορφών εργασίας. Κατάργηση της κοινωφελούς εργασίας σε δημόσιο και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας.

Για την αποκάλυψη των αιτιών και των ενόχων των διεθνικών μονοπωλίων των ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ και ενάντια στις στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους.
Για σύγχρονες υποδομές κοινωνικών εγκαταστάσεων με δωρεάν πλήρεις υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα ΑμΕΑ, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις.
Για δωρεάν κρατικές/δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Για ανάπτυξη τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας επιστημονικά σχεδιασμένης και οργανωμένης - σε συνεργασία με τις κεντρικές πολιτιστικές δομές – που θα αξιοποιεί και τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς , με στόχο την πολιτιστική – μορφωτική εξύψωση του λαού και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων του τουρισμού και του θεάματος.
Για την οργάνωση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, με υποδομές επαρκείς και σύγχρονες κόντρα στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση. Ουσιαστική στήριξη των αθλητικών σωματείων του νησιού.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών με τα ληξιπρόθεσμα ευρωενωσιακά προγράμματα για λίγους, με υποβαθμισμένες και ανεπαρκείς παροχές. Για όσο διάστημα αυτά λειτουργούν, διεκδικούμε να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους, με επαρκή ανάπτυξη και πλήρη στελέχωση των υποδομών.
ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ κάθε μέτρο αποκέντρωσης – διαφοροποίησης των σχολικών προγραμμάτων και των σχολείων (ευέλικτη ζώνη, ευρωπαϊκά προγράμματα, αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, πρόσληψη εκπαιδευτικών από τους ΟΤΑ) που διευρύνει τις ταξικές διακρίσεις, επιβαρύνει οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες, αυξάνει την κερδοφορία του κεφαλαίου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΩ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Υποψήφια Δήμαρχος
ΜΑΚΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ)

Α/Α

ΟΝΟΜΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-ΙΔΙΟΤΗΤΑ

1

ΚΙΚΗ

ΜΑΚΡΗ

Ξενοδοχουπάλληλος-Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου

2

ΡΕΝΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Επαγγελματίας,Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Κω,μέλος ΟΓΕ

3

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ

Ιδιωτικός υπάλ/λος,Μέλος ΔΣ Εργ.Κέντρου & Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλ/λων & Εμπ/λων Κω

4

ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ

Νοσηλεύτρια,Γεν.Γραμμ. Συλλόγου Εργ. Νοσοκομ

5

ΕΙΡΗΝΗ

ΚΡΙΤΣΙΜΑ

εκπαιδευτικός

6

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΑΜΜΑΚΑΣ

Ιδιωτικός υπάλ/λος Γεν. Γραμματέας Εργατικού Κέντρου ,Προέδρος Σωμ . Ιδ/κων Υπ/λων & Εμπ/λων

7

ΛΙΤΣΑ

ΜΕΤΑΞΑ

Ιδιωτικός υπάλληλος,Συνδικαλίστρια

8

ΜΙΚΕΣ

ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ

Ηλεκτρολόγος μηχανικός

9

ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΧΑΛΑΣ

Ιδιωτικός υπάλληλος

10

ΤΑΣΙΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Ξενοδοχουπάλληλος,Μέλος ΔΣ Σωματείου Ξεν/λων

11

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΝΤΟΣ

Εκπαιδευτικός

12

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ

Εκπαιδευτικός

13

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΜΜΑΚΑΣ

Συνταξιούχος,Μέλος ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων

14

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Συνταξιούχος

15

ΠΕΤΡΟΣ

ΓΙΩΤΗΣ

Συνταξιούχος

16

ΙΩΑΝΝΑ

ΛΑΜΠΡΟΥ

Ξενοδοχοϋπάλληλος,Πρόεδρος Σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω

17

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Αγρότης ,Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω

18

ΜΠΑΜΠΗΣ

ΜΠΙΛΛΗΣ

Μελισσοκόμος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Μελ/μων

19

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΠΙΛΛΗΣ

Μελισσοκόμος

20

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΟΥΝΟΥΧΟΣ

Συνταξιούχος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων

21

ΒΑΣΩ

ΣΤΑΜΑΤΗ

Επαγγελματίας

22

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Οικοδόμος-Συνδικαλιστής

23

ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ιδιωτική υπάλληλος,Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Κω, Μέλος ΟΓΕ

24

ΝΙΚΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Ξυλουργός

25

ΡΕΝΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Ιδιωτική υπάλληλος

26

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΟΥΛΑΝΔΡΟΣ

Δημόσιος υπάλληλος

27

ΕΛΕΝΗ

ΛΑΜΠΡΟΥ

Ξενοδοχουπάλληλος

28

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΑΜΠΑΛΑΣ

Φοιτητής

29

ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΣΟΥΛΑΝΔΡΟΥ

Εκπαιδευτικός

30

ΙΩΑΝΝΑ

ΛΙΒΥΔΙΚΟΥ

Δημόσιος υπαλληλος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων

31

ΑΝΝΑ

ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ

Ιδιωτική υπάλληλος

32

ΟΥΡΑΝΙΑ

ΚΑΘΟΠΟΥΛΗ

Ξενοδοχουπάλληλος

33

ΝΤΙΝΑ

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ

Ανεργη-Tαμίας Συλλόγου Γυναικών Μέλος ΟΓΕ

34

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΑΝΩΛΑΚΙΟΥ

Συνταξιούχος

35

ΑΝΤΩΝΗΣ

ΤΟΠΟΥΡΗΣ

Ιδιωτικός υπάλληλος

36

ΑΝΤΩΝΗΣ

ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Ξενοδοχουπάλληλος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω

37

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

Ιδιωτικός υπάλληλος

38

ΤΑΣΟΣ

ΓΚΙΩΝΗΣ

Εργαζόμενος στην ΔΕΗ-Συνδικαλιστής

39

ΤΑΣΟΣ

ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνταξιούχος

40

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΑΤΖΗΔΑΥΙΔ

Εργαζόμενος στην ΔΕΗ-Συνδικαλιστής

41

ΝΑΤΑΣΑ

ΠΑΠΑΔΗΜΟ-ΠΟΥΛΟΥ

Ιδιωτική Υπάλληλος

42

ΝΑΤΑΣΑ

ΑΛΕΞΑΚΗ

Άνεργη,Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Γυναικών Κω, μέλος ΟΓΕ

43

ΜΑΧΙΡ

ΧΑΤΖΗΜΟΥΕΖΙΝ

Άνεργος-Συνδικαλιστής

44

ΒΙΚΥ

ΛΕΧΟΥ

Νοσηλεύτρια,Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου

45

ΣΟΦΙΑ

ΧΑΤΖΗΦΟΥΝΤΑ

Ανεργη-Συνδικαλίστρια

46

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΚΟΤΟΒΟΣ

Ξενοδοχουπάλληλος-Συνδικαλιστής

47

ΝΙΑΖΕ

ΠΑΙΖΑΝΟΓΛΟΥ

Εκπαιδευτικός

48

ΤΑΚΗΣ

ΣΕΡΑΦΗΣ

Επαγγελματίας

49

ΑΛΕΚΟΣ

ΜΑΚΡΗΣ

Ιδιωτικός υπάλληλος

50

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εκπαιδευτικός

51

ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Ιδιωτικός υπαλληλος

52

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΟΡΟΖΗΣ

Ιδιωτικός υπάλληλος

53

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Συνταξιούχος

54

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗ

Ιδιωτική υπάλληλος,Γεν. Γραμματέας Σωματείου Ιδιωτικών Υπ/λων & Εμπ/λων Κω

55

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΑΝΑΤΖΗΣ

Σπουδαστής

56

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ

εκπαιδευτικός

57

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

Εκπαιδευτικός

ADVERTORIALS