Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό.Την αυτόνομη κάθοδο αποφάσισαν τα στελέχη της Συμπαράταξης Ελπίδας

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό.Την αυτόνομη κάθοδο αποφάσισαν τα στελέχη της Συμπαράταξης Ελπίδας

Την αυτόνομη κάθοδο της Συμπαράταξης Ελπίδας στις εκλογές αποφάσισαν μετά από ψηφοφορία τα στελέχη της παράταξης.

Νίκος Μυλωνάς: «Θα το παλέψουμε και όπου βγει»

 

ρεπορτάζ: Άννα Αυγούλη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ

 

Με σημαντική συμμετοχή μελών της, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο ξενοδοχείο «Άστρον» η πολυσυζητημένη Γενική Συνέλευση της«Συμπαράταξης Ελπίδας» προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος συμμετοχής της στις προσεχείς εκλογές.

Διαβάζοντας την εισήγηση της Γραμματείας της παράταξης ο Δημήτρης Βλάχος, αναφέρθηκε στον απολογισμό δράσης της, στις επαφές της με όλες τις παρατάξεις και στο αποτέλεσμά τους, πλην αυτής του Αριστοτέλη Παυλίδη (γιατί δεν είχε συγκροτηθεί ακόμα, όπως αναφέρθηκε), για να καταλήξει στην πρότασή της προς τη Γενική Συνέλευση:

1, Αυτόνομη κάθοδος, συμπλήρωση ψηφοδελτίου, συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων υποψηφίων συμβούλων, συγκεντρώσεις και ταυτόχρονα ανοιχτοί σε συνεργασία προς κάθε κατεύθυνση.

2. Εκτιμάται η κατάσταση μία εβδομάδα πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων (18 Απριλίου) και στην περίπτωση που το ψηφοδέλτιο είναι «αδύναμο», σε Γενική Συνέλευση θα αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας της παράταξης μέχρι τις εκλογές.

Σημειώνεται επίσης πως, η πρόταση της Γραμματείας δεν αποκλείει την κατάθεση κάποια άλλης πρότασης.

«Πρώτη φορά διερευνήθηκε σε βάθος η συνεργασία με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις» τόνισε ο επικεφαλής της «Σ.Ε.» Νίκος Μυλωνάς, σημειώνοντας πως, παρά τις μεταξύ τους διαφορές, αυτή η προσπάθεια έγινε γιατί πιστεύουν στον διάλογο. Όσον αφορά στη «#δίεση», ανέφερε λιτά πως, ήταν πολύ σκληρό το πλαίσιο που τους επέβαλαν, δηλαδή, να μην υφίσταται η «Συμπαράταξη» ενώ ο επικεφαλής ήταν δεδομένος. «Η Συμπαράταξη έχει ένα στίγμα, δουλεύει στη βάση μίας κινηματικής αντίληψης της πολιτικής. Δεν θέλουμε να χάσουμε αυτόν το μοναδικό χαρακτήρα που έχουμε», τονίζοντας πως, είναι καθήκον του να υπερασπιστεί την παράταξή του. «Δεν θα κάνουμε πολιτικό αυτοχειριασμό» είπε, παραδεχόμενος όμως πως «αντικειμενικά κάπου έχουμε χάσει». Δήλωσε δε πως, θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της συνέλευσης. «Εσείς θ’ αποφασίσετε. Ή θα πάμε δυνατά, ενωτικά σ’ ένα δύσκολο πολιτικό τοπίο ή θα αναστείλουμε τη λειτουργία μας» κατέληξε.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι οι παραβρισκόμενοι, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρότειναν την αυτόνομη κάθοδο της παράταξης στις εκλογές, με πολλούς να προσθέτουν πως, αυτό δεν σημαίνει ότι, κλείνουν τις πόρτες για συνεργασία με τη «#δίεση».

Υπήρξαν διαφοροποιήσεις, όπως λ.χ. του Βασίλη Γιαουρδήμου ο οποίος πρότεινε συνεργασία με την παράταξη του Γιώργου Κυρίτση ενώ δεν έλειψαν και οι ευθείες κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές του Δημήτρη Βαγγέλη. «Λυπάμαι που ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να βοηθήσει τη «Σ.Ε.» την υπονόμευσε» είπε.

Τη συζήτηση έκλεισε ο Νίκος Μυλωνάς λέγοντας: «Θα το παλέψουμε και όπου βγει». Σημείωσε δε πως, δέκα ημέρες πριν κατατεθεί το ψηφοδέλτιο θα γίνει άλλη μία Γενική Συνέλευση.

Να αναφέρουμε τέλος πως, όπως ειπώθηκε, μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο είναι τριάντα (30).

ADVERTORIALS