Ν. Μυλωνάς: Ο Καϊσερλης έχει αφήσει το δήμο στον αυτόματο πιλότο και γυρίζει πόρτα πόρτα.

Ν. Μυλωνάς: Ο Καϊσερλης έχει αφήσει το δήμο στον αυτόματο πιλότο και γυρίζει πόρτα πόρτα.

 ‘’σχόλιο για το κάλεσμα του κ. Καΐσερλη στα στελέχη της παράταξης της Δημοτικής Αρχής για συστράτευση και αγώνα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου’’

Το κάλεσμα φέρει την υπογραφή ‘’Γραφείο Τύπου Δήμου Κω’’ κι αυτό είναι πολιτικό σφάλμα.

Ο κ. Δήμαρχος έχει διπλή ιδιότητα.

Α) Είναι επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ και μια τέτοια παραταξιακή ανακοίνωση θα έπρεπε να υπογράφεται από τον ίδιο ή το γραφείο τύπου της παράταξης.

Β) Είναι εκπρόσωπος όλου του Δήμου των Κώων και μπορεί να κάνει κάλεσμα συστρατευσης όλου του Λαού όχι για τις εκλογές και την παράταξη του αλλά για να αντιμετωπίσουμε κάποια τοπικά θέματα που απαιτούν την συστρατευση. Σε αυτή την περίπτωση όλοι θα συμφωνούσαμε ότι είναι σωστή η υπογραφή του καλέσματος από το ‘’Γραφείο Τύπου Δήμου Κω’’.

Γιατί αυτό το πολιτικό λάθος;

---Αφήνουμε αυτό που λέγαμε κάποτε ότι η δημοκρατική αναγκαιότητα επιβάλλει να αποφεύγεται η ‘’παραβίαση της αυτονομίας του θεσμού από παρατάξεις ή παράγοντες και πάτρωνες’’ ή κοινώς ‘’απαγορεύεται το καπέλωμα’’ και να προστατεύεται η ανεξάρτητη δημοκρατική του λειτουργία.

--- Ο κ. Κ. εδώ και 2 μήνες έχει αφήσει τον δήμο στον αυτόματο πιλότο και κάνει αυτό που ξέρει καλά: ’’σπίτι-σπίτιτι και πόρτα-πόρτα’’ ανιχνεύοντας την προσεχή εκλογική συμπεριφορά ημετέρων και εχθρων! Εντοπίζει, φαίνεται, ότι υπάρχουν αποστασιοποίηση, αρνήσεις και σοβαρές διαρροές! Η ανακοίνωση-κάλεσμα δεν απαντά στο ανοικτό ερώτημα που ο ίδιος δημιούργησε στην κοινωνία για το αν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος! Αλλά μπροστά στις απώλειες που συνάντησε σκέπτεται αμυντικά και τονίζει την ανάγκη του ‘’μαζέματος’’ του σκληρού δικού του πυρήνα! Πρώτα για να αποφύγει τις διαρροές συμβούλων του (αυτό το ξέρει καλά ο πρώην δήμαρχος κ. Φάκκος) και δεύτερο για να κινητοποιήσει τους ‘’οραματιστές’’ του εξαντλώντας τα περιθώρια επιρροής τους, ώστε να ανιχνεύσει τις προθέσεις του εκλογικού σώματος πριν φτάσει στην τελική του προσωπική απόφαση!

--- Το συμπέρασμα μας είναι ότι φοβάται κυρίως τις διαρροές. Με την ομάδα Κυρίτση ξεμπερδεύει με μια γραμμή μιλώντας για την ‘’αυταρχική και εκδικητική εποχή του’’. Δίνει μεγαλύτερη σημασία στο πρόβλημα ‘’διαρροές’’ που οφείλονται κυρίως στην απουσία έργου, στην χαλαρότητα και τις σχέσεις δουλείας του στους μεγαλοεπιχειρηματικους παράγοντες της τοπικής οικονομίας! Δευτερευόντως είναι ‘’διαρροή’’ ημετέρων προς την ομάδα Παυλίδη.

--- Η ανακοίνωση- κάλεσμα του κ. Καΐσερλη έχει πολιτική εκλογική σκοπιμότητα και αυτήν καλείται και υπηρετεί η υπογραφή ‘’Γραφείο Τύπου Δήμου Κω’’. Έτσι υπομνηματίζεται στους ημετέρους η αξία του να είναι ο Δήμος δικός μας!!! Είναι η εξουσία και η διαχείριση ο παράγοντας της συνοχής που τονίζεται με την υπογραφή-πολιτικό λάθος! Αυτό που φαίνεται να ξεχνά ή που είναι αδύνατο να εκτιμήσει είναι η αλλαγή της εκλογικής συμπεριφοράς του λαϊκού παράγοντα λόγω των καταιγιστικών γενικών πολιτικών αλλαγών στην χώρα μας. Η πολιτική ρευστότητα είναι γενικευμένη κατάσταση και αυτή την φορά δεν μπορεί να εκτιμηθεί όπως πριν!!!

---Δεν είναι η ώρα για να κάνουμε την αποχαιρετιστήρια αποτίμιση στην ‘’νέα περίοδο του κ. Καΐσερλη’’. Ομως συχνά να ακούμε ότι: ‘’όταν γεράσουν τα άλογα.... κλωτσάνε!!!’’.

 

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνας

ADVERTORIALS