''Οι απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων στον Δήμο της Κω δεν είναι λύση''

''Οι απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων στον Δήμο της Κω δεν είναι λύση''

 η κινητικότητα (δηλαδή οι απολύσεις) των δημοτικών υπαλλήλων στον Δήμο μας δεν είναι λύση και μπορούσε να είναι μειωμένη ή και μηδενική.

---Δηλώνουμε την συμπαράταξη μας με τον αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους στο Δήμο μας. Η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα δεν είναι άπλα νούμερα σε ανεργία. Είναι άνθρωποι, είναι ψυχές που θα κλάψουν, είναι σπίτια που θα διαλύσουν.
---Η μνημονιακή πολιτική δεν είναι κενή περιεχομένου. Αν και μιλούν για νοικοκύρεμα του κράτους στην ουσία είναι περιστολή των δημοσίων δαπανών για δημόσια αγαθά, όπως η υγεία , η παιδεία , οι υποδομές κοινωνικής πρόνοιας για τους πολίτες για να εξυπηρετηθούν τόκοι και κεφάλαια θαλασσοδανείων και λαθεμένων πολιτικών επιλογών. Σίγουρα οι απολύσεις είναι πολιτική επιλογή και συμβιβασμός με την τρόικα και τους δανειστές. Όμως πρέπει να δούμε και το γεγονός ότι οι πλεονάζοντες δημοτικοί υπάλληλοι και ο επιμερισμός τους ανά δήμο που προέκυψαν από μελέτη του υπουργείου, έχει σχέση με δείκτες κόστους οφέλους δαπανών κεφαλαίου . Εάν ο δήμος μας είχε οικονομική υπέρ-αυτάρκεια και σημείωνε κάλους ταμειακούς δείκτες στην μελέτη του υπουργείου τότε οι 47 υπό απόλυση σήμερα υπάλληλοι θα ήταν σίγουρα λιγότεροι ή και μηδέν!
---Στον Δήμο μας βλέπουμε συνεχή μείωση των κρατικών πόρων που φτάνουν στο 65% αυτών που έπαιρνε το 2009 ενώ οι επενδύσεις-δημοτικά έργα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.
Οι ίδιοι οι πολίτες το αντιλαμβάνονται αφού:
---δομές του δήμου εγκαταλείπονται από την αδυναμία
---δεν εκτελούνται και τα πιο μικρά έργα, όπως το τοιχείο ακτής Β. Γεωργίου, ο παραλιακός προς Τιγκάκι, ο δρόμος προς την Ζιά , ο παραλιακός Κέφαλου κ.α.
---Έχουμε πει ότι ο δήμος μας με βάση τα οικονομικά στοιχεία θα έχει και πρόβλημα μισθοδοσίας των Υπαλλήλων του, αν και είναι από τους λίγους δήμους ο οποίος λογω του τουρισμού έχει την δυνατότητα να έχει μεγάλους ιδίους πόρους και να μπορεί να καλύψει όχι μόνο τους μισθούς αλλά να κάνει και επενδύσεις. Γι αυτό αρκεί να εφαρμόσει την ισονομία και την ισοπολιτεία στο δήμο, α) εισπράττοντας τα οφειλόμενα από τους έχοντες, β) αναπροσαρμόζοντας την κοστολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών και των φυσικών πόρων με κοινωνικά κριτήρια και επιστημονική τεκμηρίωση και γ) διορθώνοντας το πελατολόγιο του. Αλλά πώς να εισπράξουν χρήματα όταν αυτοί που μπορούν να πληρώσουν διαφεύγουν, γιατί απλά είναι χρηματοδότες των δημάρχων που μάλιστα ...παριστάνουν τους προστάτες των εργαζομένων!
---Υπάρχουν και τοπικοί ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της κατάστασης.
Η Σ.Ε αγωνίζεται για το δίκαιο και την ισονομία των πολιτών και η μόνη διέξοδος είναι να εφαρμοστεί η πολιτική που προτείνουμε για τον δήμο μας η οποία είναι ριζικά διαφορετική από τις εφαρμοζόμενες.
Συμπαράταξη Ελπίδας

ADVERTORIALS