Ν. Μυλωνάς.Όχι ψεύτικα λόγια για το κτίριο της 80 ΑΔΤΕ

Ν. Μυλωνάς.Όχι ψεύτικα λόγια για το κτίριο της 80 ΑΔΤΕ

ΘΕΜΑ: ΟΧΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ 80 ΑΔΤΕ

Ευχόμαστε να μην συνεχιστεί η κακή ιστορία του ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ και της ΑΒΙΚΩ
---Έχουμε πρόσκληση να παραβρεθούμε σε συζήτηση για την μελλοντική χρήση του κτηρίου της 80 ΑΔΤΕΧ από τον κ. Κυρίτση. Από την πρόσκληση λείπει η παράταξη της δημοτικής αρχής. Η διχαστική τακτική για ένα θέμα που όλοι συμφωνούμε δεν είναι της ώρας. Κάθε διάλογος έχει την αξία του. Αρκεί όμως να μην αποκλείει, να είναι στην ώρα του και να έχει σωστό περιεχόμενο. Η διεκδίκηση του κτηρίου αυτού έχει μια ιστορία και η πρόταση για ιστορικό μουσείο έχει ήδη κατατεθεί εδώ και 4 χρόνια, επί δημαρχίας Κυρίτση, με τρόπο αναποτελεσματικό γιατί στηρίχτηκε στην ψηφισματολογία και την απλοϊκή πολιτική διεκδίκηση, και δεν χρειάζεται να ξαναπροταθεί. Το ζήτημα τίθεται πλέον με νέους όρους και κάθε χρονοτριβή ή κάθε προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης του είναι επιζήμια για το τοπικό συμφέρον.
---Γι αυτο απευθυνθήκαμε στην δημοτική αρχή θέτοντας της συγκεκριμένη τακτική διεκδίκησης που επαναλαμβάνουμε γιατί δεν πήραμε απάντηση:
1.Να ξεκινήσει την διαδικασία κήρυξης διατηρητέου του κτηρίου
2.Να αναθέσει σε ορκωτούς εκτιμητές την εκτίμηση του ακινήτου
3.Να ετοιμάσει μια πλήρη πρόσφορα σε επίπεδο χρήσης και οικονομικής προσφοράς
4.Να διατυπώσει δημόσια την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας να παραμείνει το ακίνητο στον δήμο μας.
Μετά τα όσα ακούστηκαν δημοσίως το θέμα πλέον καθορισμού της χρήσης του ακινήτου που θα συνοδεύει την συνολική πρόταση αγοράς του στο ΤΑΙΠΕΔ από τον Δήμο ανήκει στην δικαιοδοσία της δημοτικής αρχής. Σε κάθε περίπτωση αν το κτήριο αγοραστεί η τότε δημοτική αρχή μπορεί να αναθεωρήσει την χρήση της κάτι που έγινε και με το ΧΑΝΙ!. Άρα το ζητούμενο δεν είναι η πρόταση χρήσης αλλά η συνολική πρόταση διεκδίκησης.
Το πολίτικο θέμα που τίθεται με αφορμή το κτήριο της ανωτέρας είναι το θέμα της αξιοποίησης της σχολάζοντας δημοτικής περιουσίας και της οργάνωσης της δημοτικής μηχανής ώστε να προχωρήσουμε στην εκπόνηση ενός συνολικού προγράμματος αξιοποίησης της.
---Επισκεφτήκαμε χθες το κτήριο της 80 ΑΔΤΕΧ. Η χορταριασμένη και σχεδόν δασωμένη αυλή του εμποδίζει κάποιον να αντιλήφθη την δραματική του κατάσταση από την χρόνια εγκατάλειψη. Η πόρτα του είναι ανοικτή και μέσα στο κτήριο δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Είναι κρίμα! Η κοινωνία μας δια του δήμου της δεν πείθει ότι διεκδικεί αυτό το κτήριο. Αν η κοινωνία το διεκδικούσε με πάθος ο Δήμος θα υποχρεωνόταν και θα φρόντιζε τι κλάδεμα των δένδρων και το κλείσιμο της πόρτας. Μας θυμίζει την θλιβερή κατάσταση του ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ. Ενός μνημείου που το 2006 όταν ανέλαβε την δημαρχία ο κ. Κυριτσης ήταν ένα ζωντανό μουσείο βιομηχανικής κληρονομιάς. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη των όλων επόμενων χρόνων και μέχρι σήμερα σήμανε μια τεραστία απώλεια για τον τόπο μας. Ευχόμαστε να μην συνεχιστεί η κακή ιστορία του ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ και της ΑΒΙΚΩ
Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

ADVERTORIALS