Οι χθεσινοί ισχυροί άνεμοι ολοκλήρωσαν την καταστροφή της πλωτής εξέδρας στο λιμάνι της Κω.

Οι χθεσινοί ισχυροί άνεμοι ολοκλήρωσαν την καταστροφή της πλωτής εξέδρας στο λιμάνι της Κω.

Οι χθεσινοί ισχυροί κυματισμοί ολοκλήρωσαν την καταστροφή της πλωτής εξέδρας πρόσδεσης των αλιευτικών σκαφών των ερασιτεχνών στο λιμάνι.

1.Τελευταίο θύμα της ανεπάρκειας της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Κω και της ελλιπούς διαχείρισης των εγκαταστάσεων του η καταστροφή της πλωτής εξέδρας πρόσδεσης των αλιευτικών σκαφών των ερασιτεχνών στο λιμάνι της πόλης μας (Μανδράκι Κω). Η πρόσδεση των σκαφών πλέον είναι αδύνατη και στην επομένη φουρτούνα θα θύσει σε κίνδυνο όλα τα ελλιμενισμένα σκάφη

Σημερινή φωτογραφία

2.Πολλές φορές έχουμε γράψει ΑΡΝΗΤΙΚΑ για το Λιμενικό Ταμείο, γιατί ενώ έχουμε να κάνουμε με την διαχείριση ενός σημαντικού πόρου του τόπου μας και των γειτονικών μας νησιών, ζούμε μια παροιμιώδη προχειρότητα και μια σοβαρή διοικητική διαχειριστική ανεπάρκεια.
Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα! Από πέρυσι φωνάζουμε! Μας λένε οι ψαράδες.
Οι φωτογραφίες μιλούν μόνες τους. Την ζημιά δεν την έκανε ο βοριάς. Οι ζημιές στα τεχνικά έργα έχουν την ιστορία τους. Καιρό τώρα ζητούσε η εξέδρα συντήρηση και προσοχή.
Στο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε την δημιουργία και της δεύτερης εξέδρας ως μέσο αποσυμφόρησης και ως εναλλακτική λύση της υπάρχουσας σε περίπτωση προβλήματος.
4 χρόνια δεν αφήνουν περιθώρια για δικαιολογίες.
Η εποχή μας ζητά σοβαρή διαχείριση.
Υπάρχουν σοβαρά διαχειριστικά ζητήματα στο νησί μας που οι
ππεριστάσεις τα φέρνουν στην επιφάνεια με οξύτητα.
Εκτιμούμε ότι και οι υπηρεσίες του ΛΤΔ έπρεπε να φροντίζουν από μόνες της για τέτοια θέματα. Να μην περιμένουν την πολιτική παρότρυνση-παρέμβαση.
Λέγοντας αυτό ξέρουμε ότι η νυν διοίκηση θα το βρει σαν πάτημα για να ρίξει το βάρος στους υπαλλήλους. Φυσικά το θέμα δεν είναι οι υπάλληλοι. Αλλά το περιεχόμενο της εργασίας και η οργάνωση της. Κι αυτά είναι πολιτικά ζητήματα. Ζητήματα που λιμνάζουν Εδω και χρόνια. Και τα αποτελέσματα είναι αυτά που ζούμε.
Γι αυτό και συνεχίζουμε να κατηγορούμε την απερχόμενη διοίκηση του λιμενικού ταμείου για σοβαρή πολιτική ανεπάρκεια.
Το κείμενο αυτό γράφτηκε στις 15-12-2010 και δυστυχώς είναι σαν να γράφτηκε σήμερα
(για την ιστορία: τότε μας απάντησαν ότι υπάρχουν οι αιτήσεις απ 955/29-9-10 στην αρχαιολογική υπηρεσία, απ 580/8-6-10 στο υπ. ανταγωνιστικότητας, στο ΓΕΝ 511/ 25-5-10/ και στην 1125/ 13-12-10 ΠΛΟΚΑΤ ΑΕΒΕ αίτηση επισκευής για 2 πλωτές προβλήτες του Λιμενικού Ταμείου και όλα θα φτιαχτούν σύντομα. Ακόμη περιμένουμε τις απαντήσεις για να λυθεί το πρόβλημα;).

Για την Σ.Ε. Ν Μυλωνάς

ADVERTORIALS