Το κτίριο της 80ΑΔΤΕ περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ.Δηλώσεις Δ. Γερασκλή - Ν. Μυλωνά.

Το κτίριο της 80ΑΔΤΕ περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ.Δηλώσεις Δ. Γερασκλή - Ν. Μυλωνά.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕ ΤΗΝ 80 ΑΔΤΕ
Ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γερασκλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση-τοποθέτηση με αφορμή την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του ακινήτου, που παλαιότερα στέγαζε την έδρα της Ταξιαρχίας του Ελληνικού Στρατού στην Κω:

'' Η απερχόμενη δημοτική αρχή βλέπει μόνο ''συνεταιριστικές''.
Για οτιδήποτε άλλο δεν συνδέεται με το ''όραμα'' μιας συνεταιριστικής αλλά αντίθετα συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον αδιαφορεί.
Απόδειξη το ακίνητο, που μέχρι το 2010, στέγαζε την Ταξιαρχία του Ελληνικού Στρατού στο νησί.
Το 2010,ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να διεκδικήσει το συγκεκριμένο ακίνητο για λογαριασμό του Δήμου Κω, μετά τη μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας σε ιδιόκτητο κτίριο.
Ο κ.Καϊσερλης, κατά τη συνήθη τακτική του, επέλεξε να γκρεμίσει και να απαξιώσει ότι έχτισε, δημιούργησε, ή προετοίμασε η δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση.
Οι πρακτικές του είναι τόσο παλιές και ξεπερασμένες, όσο και ο ίδιος.
Επιχείρησε μία οπερετικού χαρακτήρα κατάληψη και στη συνέχεια προτίμησε μονομερώς να το κηρύξει διατηρητέο, με μία απόφαση που ήταν βέβαιο ότι θα καταπέσει.
Έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για όσα ακολούθησαν, παρά τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις μας.
Το συγκεκριμένο ακίνητο στο λιμάνι, συνολικής έκτασης 1000 τ.μ , περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ με ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η αδιαφορία της είναι αυτή που χαρίζει αυτό το ακίνητο στο ΤΑΙΠΕΔ και στερεί το Δήμο Κω από ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο.
Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει σοβαρή και συγκροτημένη διεκδίκηση.
Βρίσκεται ακόμα στις προηγούμενες δεκαετίες, στο παρελθόν.
Δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει.
Δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του, κανείς δεν μπορεί να κινείται μονομερώς και να αγνοεί κάθε αντίθετη άποψη.
Αυτοί οι άνθρωποι απεμπόλησαν ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για το Δήμο και το νησί.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάει πίσω την Κω.''

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΟΧΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 80 ΑΔΤΕΧ
Πριν 4 ημέρες με υπουργική απόφαση παραχωρήθηκε στο ΤΑΥΠΕΔ το κτήριο της 80 ΑΔΤΕΧ. Είναι οικόπεδο με κτίσμα (1045 τ.μ.) στην Κω στην ακτή Κουντουριώτου στην συμβολή της με την οδό Θεμιστοκλέους, σε ένα κεντρικότατο σημείο της πόλης που κακώς, πολύ κακώς σήμερα έχει την όψη ερειπιώνα.
Το επόμενο διάστημα θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε πιθανούς αγοραστές και με σύντομες διαδικασίες θα μεταβιβαστεί στον πλειοδότη.
Ήταν αναμενόμενο γεγονός.
Η πολιτική ηγεσία της κοινωνίας μας αρκέστηκε στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου όπου εκφράζονταν η επιθυμία να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου μας.
Ο νυν Δήμαρχος νομίζοντας ότι το 2011 είναι όπως το 1990, προσπάθησε να κάνει κατάληψη και ιδιόχρηση του κτηρίου (αρχές του 2011) αλλά τον σταμάτησε και τον απέβαλε από το κτήριο με δικαστική απόφαση η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ). Είχαμε όλο τον καιρό να διεκδικήσουμε το ακίνητο με μια σοβαρή πρόταση πρώτα ως προς την χρήση που θα έπρεπε να ειναι δημοσίου χαρακτήρα και να ακολουθήσει μια καλά στοιχειοθετημένη οικονομική αποζημίωση του Δημοσίου στηριγμένη σε εκτίμηση ορκωτού εκτιμητή.
Δυστυχώς οι 2 τελευταίες διαδοχικές δημοτικές αρχές της πόλης μας αρκέστηκαν στον πολιτικό ετσιθελισμό και στην επικοινωνιακή προσέγγιση του θέματος.
Όμως, εδώ και καιρό, έτσι δεν κερδίζονται πια δημόσιες υποθέσεις! Η χρυσή δεκαετία του 1980 του πολιτικού οδοστρωτήρα έχει παρέλθει. Τώρα επί πλέον τα λάθη πληρώνονται. Όμως και σήμερα το ακίνητο δεν έχει χαθεί!
Αλλά η διεκδίκηση του θα γίνει με όρους ελεύθερης αγοράς και οικονομικού ανταγωνισμού!
Αν η δημοτική αρχή είναι συνεπής και ειλικρινής προς τους πολίτες της και ενδιαφέρεται πραγματικά για το ακίνητο αυτό τότε ακόμη και τώρα μπορεί να κάνει αυτό που δεν έκανε μέχρι χθες.
1.Να ξεκινήσει την διαδικασία κήρυξης διατηρητέου του κτηρίου
2.Να αναθέσει σε ορκωτούς εκτιμητές την εκτίμηση του ακινήτου
3.Να ετοιμάσει μια πλήρη πρόσφορα σε επίπεδο χρήσης και οικονομικής προσφοράς
4.Να διατυπώσει δημόσια την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας να παραμείνει το ακίνητο στον δήμο μας.
Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

ADVERTORIALS