Μυλωνάς σε Καϊσερλη για το Κέντρο Υγειας της Αντιμάχειας:''Επιχειρείτε την πολιτική εκμετάλλευση του''

Μυλωνάς σε Καϊσερλη για το Κέντρο Υγειας της Αντιμάχειας:''Επιχειρείτε την πολιτική εκμετάλλευση του''

Προς τον Δήμαρχο Κω κ. Κ. Καΐσερλη

κ. Δήμαρχε,
--- Με την επιστολή σας (Α.Π. 46550 της 03/12/2013) στους επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων σχετικά με το αίτημα του συνόλου της αντιπολίτευσης του Δήμου μας για την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου βάσει των: άρθ. 95/Ν. 3463/2006-κωδικας Τ.Α. και 67/Ν.3852/2010 με θέμα συζήτησης το ''λεγόμενο'' κέντρο υγείας Αντιμάχειας, μας θέτετε ζήτημα ανεπάρκειας της πρότασης των υπογραφόντων. Μας κατηγορείτε για απουσία εισήγησης και πρότασης για την αξιοποίηση του κτηρίου ενώ ισχυρίζεστε ότι η πρόταση σας είναι πλήρης, ότι έχει συζητηθεί και εγκριθεί ήδη από το Δ.Σ. αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι περιττή η σύγκληση του ΔΣ.
κ. Δήμαρχε,
---Η νομοθεσία (αρ. 67 του Ν.3852/2010) αναφέρει για την σύγκληση του δημ. συμβ. ''απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στις ίδιες περιπτώσεις δεν μπορεί να πανικοβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλθουν δύο (2) μήνες, αφότου εκδόθηκε απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων''.
---Άρα ο νομοθέτης δεν επιβάλει την ύπαρξη εισήγησης! Οι υπογράφοντες μπορεί να μην έχουν κοινή θέση και ο διάλογος ξεκινά με την αναφορά των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για να ακολουθήσει η ενδελεχής συζήτηση. Αξίζει να συζητηθεί ως ειδικό ένα θέμα που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποδειχθεί σταθμός για τον δήμο μας, επειδή για πρώτη φορά στην ιστορία του θα εμπλακεί στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Γι αυτό πρέπει να το δούμε εξειδικευμένα.
---Ο πρόεδρος του Δ.Σ. εφαρμόζοντας τον νόμο πρέπει να συγκαλέσει το όργανο και αυτό και μόνο μπορεί να απορρίψει την συζήτηση! Αυτό επιβάλλει η δημοκρατική πολιτείας μας.
Όμως εσείς στην επιστολή σας, υποβαθμίζετε το θέμα σε στενά παραταξιακά όρια, υποσκάπτετε τον θεσμό του ΔΣ παρακάμπτοντας το ρόλο του προέδρου και μας δίνετε το δικαίωμα με την ίδια ευκολία με σας, να ισχυριστούμε ότι η μέχρι τώρα πρόταση σας είναι ανεπαρκής! Επομένως ζητούμε την ειδική συζήτηση στο ΔΣ για να διασφαλιστούν οι καλύτερες δεσμεύσεις για την δημοτική εμπλοκή στον τομέα υγείας και την αποδοτικότητα δαπανών δημοτικού χρήματος και περιουσίας.
κ. Δήμαρχε,
---Εκτιμούμε ότι με την επιστολή σας επιχειρείτε την πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος και την συσκότιση της οικονομικής και κοινωνικής πλευράς του. Για μια ακόμη φορά, με πολιτικές αποφάσεις και μόνον! προσπαθείτε να δώσετε λύση σε σύνθετα εξειδικευμένα ζητήματα που απαιτούν πρωτίστως επιστημονική, τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση, ξεπερνώντας και σε αυτό το επίπεδο τον θεσμικό πολιτικό σας ρόλο. Αδιαφορώντας για το θέμα κόστους–οφέλους στα ζητήματα δημοτικής περιουσίας και αποτελεσματικότητας των δημοτικών δαπανών ,ανοίγετε πόρτες αβεβαιότητας και απωλειών ικανοποιώντας προσωρινές επικοινωνιακές ανάγκες σας.
Γι αυτό θέλετε να μας επιβάλετε την αντιδημοκρατική διαδικασία της σιωπής και της υποτίμησης.
---Θα σας θυμίσουμε όμως ότι αυτό θα γίνει για δεύτερη φορά! Παραβιάσατε τον Ελληνικό νόμο το 2011 στο αίτημα σύγκλησης του ΔΣ για την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ. Αυτό δεν σας ωφέλησε γιατί δεν οδηγηθήκατε στην αλλαγή της τότε πρόχειρης διαχείρισης του! Το αποτέλεσμα είναι η υποβάθμιση της σημασίας του ΧΥΤΑ. Αν σας ζητήσουμε ένα αποδεικτικό χημικού ελέγχου της ποιότητας του νερού στις υπάρχουσες γεωτρήσεις περιμετρικά του ΧΥΤΑ από ένα αναγνωρισμένο εργαστήριο δεν έχετε να μας δώσετε και αυτό είναι μια κοινωνική και περιβαλλοντική απώλεια που ταιριάζει σε τριτοκοσμικές διαχειριστικές λογικές.
κ. Δήμαρχε,
Επιμένουμε στην σύγκληση και σας παρακαλούμε να μην επεμβαίνετε στο έργο του δημοτικού συμβουλίου γιατί αυτό συνιστά κατάφορη παραβίαση της νομιμότητας.
Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

ADVERTORIALS