Η προεκλογική υπόσχεση του κ. Καϊσερλη περί διπλοδρόμισης στο λιμάνι γίνεται πρόχειρη, βιαστική & παράλογη ''διαπλάτυνση''

Η προεκλογική υπόσχεση του κ. Καϊσερλη περί διπλοδρόμισης στο λιμάνι γίνεται πρόχειρη, βιαστική & παράλογη ''διαπλάτυνση''

Η προεκλογική υπόσχεση του κ. Κ.Κ. περί διπλοδρόμισης στο λιμάνι γίνεται πρόχειρη, βιαστική και παράλογη ''διαπλάτυνση''

---Συζητείται σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο η πρόταση του κ. Δημάρχου για την ''διαπλάτυνση της οδού του λιμανιού-Ακτή Κουντουριώτη΄΄. Το θέμα αποτελεί την συνέχεια της προεκλογικής υπόσχεσης του για την διπλοδρόμιση του λιμανιού.

---για την διπλοδρόμιση απαιτούνταν:

μερική τροποποίηση και νέα εγκριτική απόφαση της ισχύουσας κυκλοφοριακής μελέτης
μελέτη τροποποιημένου κόμβου Μ. Αλεξάνδρου και Ακτής Κουντουριώτη
έγκριση προγράμματος φωτεινής σηματοδότησης των κόμβων
κόστος εργασιών της παρέμβασης πολύ μεγαλύτερο από τα 90.000 ευρώ
έγκριση της Αρχαιολογίας μετάθεσης του ποδηλατοδρόμου κοντά στο Τείχος του Κάστρου
απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
Επειδή τίποτα από αυτά δεν έγινε στα 3 χρόνια δημαρχίας του κ. Κ.Κ. και είναι αδύνατη πλέον η υλοποίηση της μεγάλης προεκλογικής υπόσχεσης και μπροστά στις νέες εκλογές σοφίστηκε την παράκαμψη της γνήσιας διπλοδρόμισης μέσω της πρόχειρης ''διαπλάτυνσης''!

Η πρόταση του όμως είναι σημαντικά διαφοροποιημένη, πρόχειρη, βιαστική και παράλογη!

---Η διαπλάτυνση προβλέπει σε χονδρικές γραμμές την καταστροφή ποδηλατοδρόμου από το Επαρχείο μέχρι την θέση του δημοτικού τραίνου και στην συνέχεια την καταστροφή των ζαρντινιερών του ποδηλατοδρόμου μέχρι τα φανάρια της Μ. Αλεξάνδρου για να έχουμε την διαπλάτυνση. Όμως αυτή η διαπλάτυνση δεν σημαίνει διπλοδρομιση! Προφανώς έχει στο μυαλό του ο κ. Κ.Κ. ότι δια της σιωπής και με πολιτική άδεια από τον ίδιο θα ολισθήσουμε στην διπλοδρομιση! Όμως αυτά δεν είναι σοβαρές ενέργειες για την εποχή μας. Σήμερα που όλες οι πόλεις της Μεσογείου συναγωνίζονται για να δημιουργήσουν ένα ελκτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον απευθυνόμενες στην τουριστική αγορά, μελετώντας κάθε λεπτομέρεια των παρεμβάσεων τους και προγραμματίζοντας πεζοδρομήσεις και ποδηλατοδρομίες, πάρκα και κέντρα αναψυχής, οικιστικές παρεμβάσεις συνολικής αναβάθμισης υποβαθμισμένων και γερασμένων περιοχών τους...., εμείς εδώ γυρνάμε στο παρελθόν! Σε ένα παρελθόν κυκλοφοριακού μπάχαλου, ηχητικής ρύπανσης, οπτικής υποβάθμισης, χωρικής φόρτισης, αταξίας και απαξίωσης τού πιο πολυσύχναστου σημείου του νησιού μας: του λιμανιού!

---Γι αυτή την οπισθοδρόμηση κατηγορούμε τον κ. Κ.Κ. για έλλειψη γνώσης και οράματος που συνδυάζεται με τον τυφλό πολιτικό ρεβανσισμό παίρνοντας αποφάσεις που είναι καταστροφικές για τον τόπο και τα συμφέροντα της κοινωνίας μας σε μια εποχή απογοητευτική για την πολιτική κατάσταση που ζούμε στην χώρα μας.

Τα ζητήματα κυκλοφορίας, αισθητικής, εμφάνισης και την λειτουργίας της πόλης και τα συμφέροντα των πολιτών είναι εγκληματικό να αντιμετωπίζονται με την προχειρότητα της χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και θεσμική έγκριση τροποποίησης της κατάστασης που υπάρχει στο λιμάνι . Η επιχειρούμενη διαπλάτυνση θα αυξήσει την κυκλοφορία, την στάθμευση και την ηχορύπανση. Μια ματιά στην περιοχή αυτή τους μήνες αιχμής Ιούλιο-Αύγουστο αποδεικνύει ότι πρέπει να κινηθούμε στην αντίθετη κατεύθυνση. Στην κατεύθυνση της αποτροπής της κυκλοφορίας για να δοθεί ο χώρος στην πεζοκίνηση και στην τοπική αγορά δημιουργώντας περιβάλλον ελκτικό για ανταγωνιστικό σε σχέση με αυτό των κλειστών ξενοδοχειακών μονάδων, που θέλει δήθεν να αντιμετωπίσει μέσω ενός ...αναπτυξιακού συνεδρίου!

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

ADVERTORIALS