Για την απαλλοτρίωση του κτήματος χατζηνεπα για την δημιουργία παρκινγκ! Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 χρόνια κοσκινίζει!

Για την απαλλοτρίωση του κτήματος χατζηνεπα για την δημιουργία παρκινγκ! Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 χρόνια κοσκινίζει!

Για την απαλλοτρίωση του κτήματος χατζηνεπα για την δημιουργία παρκινγκ!
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 χρόνια κοσκινίζει!

1.Το Μάιο του 2009 πήρε απόφαση το δημοτικό συμβούλιο πόλεως Κω (δημαρχεύοντος του κ. Κυρίτση) για την απαλλοτρίωση του κτήματος κληρονόμων Χατζηνεπα στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της Κάζα Ρομάνα και ταυτόχρονα δυναμικά και αυθαίρετα μπαίνει στην ιδιοκτησία και δημιουργεί ένα τμήμα παρκαρίσματος πολύ χρήσιμο για την πόλη μας. Η ιδία η τότε δημοτική αρχή όμως φέρνει μετά από 1 χρόνο πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο ενοικίασης του χώρου από ένα φυσικό πρόσωπο που ισχυριζόταν ότι εκπροσωπεί τους κληρονόμους έναντι του ποσού των 400.000 ευρώ τον χρόνο, πρόσωπο που έχει συγγενικές σχέσεις με τότε παράγοντα και σύμβουλο της δημοτικής αρχής. Σήμερα το παράνομο παρκινγκ κλείνει με πρωτοβουλία του φερομένου εκπροσώπου και παρακολουθούμε ένα θέατρο πρόχειρων διαξιφισμών μεταξύ της ομάδας Καίσαρα και της ομάδας Κυρίτση που είναι εκτός του πραγματικού προβλήματος.
2.Να πως περιγράφει ο νομοθέτης τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης από Δήμο: Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 212 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) ορίζονται ειδικά και περιοριστικά οι περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτρέπεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ του Ο.Τ.Α. αποκλειστικά και καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία κήρυξης αυτών.
Με γνώμονα τις προμνημονευθείσες διατάξεις, απαιτείται απόφαση του αρμόδιου για την έκδοση της πράξης οργάνου για την κάλυψη , για το μέγεθος της δαπάνης και τον τρόπο κάλυψής της, με μνεία του φορέα και του κωδικού αριθμού εξόδου του οικείου προϋπολογισμού από την εγγεγραμμένη πίστωση του οποίου πρόκειται να καλυφθεί η εν λόγω δαπάνη. Σε περίπτωση που δεν έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό ή η εγγεγραμμένη έχει εξαντληθεί ή είναι ανεπαρκής, αναγράφεται η πηγή από την οποία θα καλυφθεί η δαπάνη. Η απόφαση αυτή μνημονεύεται υποχρεωτικά στο προοίμιο της πράξης κήρυξης της απαλλοτρίωσης.
Σε περίπτωση που δεν αποφασισθεί άμεσα η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στον χώρο αυτό υπάρχει κίνδυνος άρσης του ρυμοτομικού βάρους.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν έκανε η δημοτική αρχή Κυρίτση και τον ίδιο δρόμο ακλούθησε και η δημαρχία Καισερλη.
3. Επί πλέον: έργα απαλλοτρίωσης πληρώνονται από το ΕΣΠΑ! μετά από πρόταση '' ...Του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας (μετά από εισήγηση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Νομού) στην οποία βρίσκεται η προς απαλλοτρίωση έκταση εφόσον αφορά:...... '' όπως λέει το ΕΣΠΑ. Όμως η δημαρχία Καισερλη πρότεινε έργα αναπλάσεων δηλαδή μπετό, κυβόλιθοι, ζαρντινιέρες ...4,5 εκ ευρώ για την πόλη της Κω αλλά δεν σκέφτηκε το ...παρκινγκ!

Ούτε η νυν ούτε η πρώην δημοτική αρχή σκέφτονται με βάση τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας. Κανένας τους δεν είχε στόχο να υπηρετήσει τον πολύ σημαντικό για την λειτουργία της πόλης σκοπό της απαλλοτρίωσης του κτήματος Χατζηνεπά.
Αυτό προκύπτει εκ του αποτελέσματος 4,5 χρόνια μετά!
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι εντυπώσεις και η άγρα αφελών. Γι αυτό και καυγαδίζουν χωρίς αιδώ. Πρέπει να παρακάμψουμε το παρελθόν και τους εκπροσώπους τους. το απαιτεί η απλή λογική.
Για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ Νίκος Μυλωνάς

ADVERTORIALS