Το Καμάρι, η Κέφαλος και οι πολίτες της υποφέρουν!

Το Καμάρι, η Κέφαλος και οι πολίτες της υποφέρουν!

Το Καμάρι, η Κέφαλος και οι πολίτες της υποφέρουν! Το ότι 100.000 ευρώ πλήρωσε ο Δήμος για πρόστιμο που υποβλήθηκε από το ΥΠΕΚΑ είναι απελπιστικό.

Α. Αν επισκεφτείτε το Καμάρι θα διαπιστώσετε ότι η μοναδική παρέμβαση που έγινε στα 3 χρόνια δημαρχίας Κα ΐ σερλη είναι: ο δρόμος στον πόδα του Ζηνίου που ...συνεχίστηκε και μάλιστα μπήκαν και φωτιστικά ...χωρίς φως!!!. Το άλλο έργο ήταν η δημιουργία τεχνητής παραλίας στον παραλιακό δρόμο από την πλατεία προς το λιμάνι που μπαζώθηκε με ογκολίθους από το Ζηνί και από πάνω στρώθηκε η άμμος από την εκβάθυνση του λιμανιού, η οποία όμως ...την πήρε η θάλασσα!
Είναι κρίμα! Όλα εκεί είναι όπως ήταν πέρυσι και όπως ήταν πρόπερσι! Αν περπατήσετε θα δείτε σκουπίδια παντού, φωτιστικά σπασμένα, σιδεριές σκουριασμένες, σπασμένα κολωνάκια στο δρόμο, κυκλοφοριακό αλαλούμ, πρόχειρες κατασκευές αποβίβασης από τα κότερα στην παραλία... ακόμη και
---Ξέρεις πόσοι Κεφαλιανοί δουλεύουν φέτος στο μεγάλο ξενοδοχείο που έγινε πρόσφατα και στο οποίο πουλήθηκε κοινοτική γη με την δέσμευση πρόσληψης ντόπιων; Όχι πάνω από 12!!!
Το Καμάρι, η Κέφαλος και οι πολίτες της υποφέρουν πιο πολύ από κάθε περιοχή του νησιού! Φυτοζωούν! Το να διαβάζεις λοιπόν ότι δημοτικό χρήμα 100.000 ευρώ πήγε για πρόστιμο που υποβλήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα έργα στην περιοχή είναι απελπιστικό.
Β. --Εσείς φταίτε που κάνατε την καταγγελία!
--Αν υπήρχε στοιχειώδης λογική η δημοτική αρχή θα τηρούσε την νομοθεσία και κανείς δεν θα δικαιούνταν να μπει φραγμός στα έργα της. Εμείς δεν καταγγείλαμε τον Δήμο! αλλά τον Δήμαρχο που έδωσε την εντολή-άδεια αυθαίρετων κατασκευών. Όμως η κυβέρνηση έχει θεσπίσει την μη ευθύνη των Δημάρχων όπως έχει θεσπίσει και την μη ευθύνη των Υπουργών! Σε πολιτικό επίπεδο καταδικάζεται ο θεσμός, ο Δήμος, κι όχι αυτός που έχει την πολιτική ευθύνη της λειτουργίας του! Η ευθύνη του κ. Κα ΐ σερλη παραπέμπεται να βρεθεί στα ποινικά δικαστήρια! Αυτή η κατάσταση υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και θέτει σοβαρό θέμα ποιότητας στην κυβερνητική διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων.
Γ. Η Εισαγγελία Κω έγινε δέκτης, μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της καταγγελίας μας και ζητήθηκε η παρέμβαση της χωρίς να αντιδράσει. Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος (4-11-2011) ζήτησε από τον Εισαγγελέα Κω να κάνει ανακρίσεις και να αναζητήσει τις ποινικές ευθύνες του Δημάρχου και των συν αυτώ. Η μη ενεργοποίηση της Εισαγγελία Κω στην εντολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος θέτει σοβαρό θέμα μη λειτουργίας της Δικαιοσύνης!!!
Δ. Για το ίδιο θέμα ζητήθηκε η παρέμβαση κρατικών υπηρεσιών: της αποκεντρωμένης περιφέρειας, της εκλεγμένης περιφέρειας, της πολεοδομίας, ακόμη και του συνηγόρου του πολίτη. Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος (4-11-2011) ζήτησε:
1. από το τμήμα ΠΕΧΩ της αποκεντρωμένης περιφέρειας ενέργειες για την αποκατάσταση της περιοχής και τον καταλογισμό του κόστους στον Δήμο,
2. Από την διεύθυνση δασών τον χαρακτηρισμό της περιοχής για την προστασία του. Από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρεια Ν. Αιγαίου (κ. Μαχαιρίδης) οριοθέτηση και προστασία των υδατορεματων.
3. Από την Αστυνομία Κω την διερεύνηση νομιμότητας μηχανημάτων και των οδηγών τους.
Η μη ενεργοποίηση όλων αυτών των θεσμικών οργάνων πιστοποιεί ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του κράτους.
Ε. Τα παραπάνω προβλήματα κυβέρνησης, δικαιοσύνης, και κράτους πιστοποιούν την ανάγκη μιας μεγάλης αλλαγής στον τόπο μας. χρειάζεται η αναγεννητική ώθηση μιας νέας κατάστασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα δοκιμαστεί σε αυτό το ρόλο πολύ σύντομα. Θα τα καταφέρει; Δεν ξέρουμε. Το ελπίζουμε. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι πρέπει να δοκιμαστεί και μια νέα κατάσταση να έρθει σύντομα να αντικαταστήσει όλη αυτή την μούχλα και την σήψη που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στο τόπο μας και που μεταφράζεται στο: δεν δουλεύει τίποτα! Σε αυτό το τίποτα πατά η ασυδοσία και ο λαϊκισμός του κ. Κα ΐ σερλη και των ομοίων του, για την οποία πληρώνουμε και θα πληρώνουμε δυστυχώς για χρόνια!
Για την Σ.Ε.
Ν. Μυλωνάς

ADVERTORIALS