H Λαϊκή Συσπείρωση για τις απολύσεις στους Δήμους (Δημοτική Αστυνομία)

H Λαϊκή Συσπείρωση για τις απολύσεις στους Δήμους (Δημοτική Αστυνομία)

Μια ακόμη βαθιά αντιλαϊκή επίθεση είναι σε εξέλιξη , με στόχο την ολοκληρωτική ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων. Κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), ΕΕ και ΔΝΤ προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στους δήμους, καταργώντας εκατοντάδες οργανισμούς και υπηρεσίες που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια προκειμένου να στηρίξει και να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κανενός πλέον δημοτικού υπαλλήλου, εργαζόμενου στο δημόσιο η θέση εργασίας δεν είναι σίγουρη. Με πρόσχημα την κινητικότητα και το ξεπέρασμα της κρίσης θα απολύσουν 40.000 δημοτικούς υπαλλήλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο το οποίο ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Αυτή την περίοδο σειρά έχουν οι δημοτικοί αστυνομικοί και έπονται οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, καθώς και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, την καθαριότητα. Σχεδιάζει απολύσεις από τους συμβασιούχους που δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα και δικαστικές αποφάσεις, τους εργαζόμενους που δουλεύουν με προσωρινούς πίνακες, τους εργαζόμενους που η κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί για τη μισθοδοσία τους και άρα θεωρούνται πλεονάζοντες. Σχεδιάζουν αλλού την ιδιωτικοποίηση μέσω των "κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων", αλλού τη συρρίκνωση έως και κατάργηση των δομών κοινωνικής πολιτικής, όπως παιδικοί σταθμοί, πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", αθλητικές και πολιτιστικές δομές. Η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων δίνονται μέσω ΣΔΙΤ στους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση μαζί με το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων συρρικνώνουν τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, υποβαθμίζουν το επίπεδο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στα λαϊκά στρώματα, δημιουργούν νέους τομείς κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Βοηθητικό ρόλο σε αυτά τα σχέδια παίζουν οι δημοτικές αρχές που καλλιεργούν τον εφησυχασμό στους εργαζομένους .

Καμιά θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, πλάι στα ταξικά συνδικάτα, σε ένα κίνημα που θα αντιπαλεύει τα προβλήματα, θα αγωνίζεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής, βάρβαρης πολιτικής, θα στοχεύει σε μια φιλολαϊκή ανάπτυξη που ο λαός θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

H "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ :

1. Όχι στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Κατάργηση κάθε πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

2. Καμία απόλυση εργαζομένου σε κανένα Δήμο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Νέες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για να στελεχωθούν όλες οι κοινωνικές δομές, τα σχολεία με σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και λοιπό προσωπικό.

3. Καμία μετακίνηση εργαζομένων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.

4. Αλλαγή του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας ως υπηρεσίας του δήμου, με αποκλειστικά καθήκοντα την εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την -όσο το δυνατό- πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων.

5. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας των δήμων. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

6. Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών. Επιστροφή του συνόλου των θεσμοθετημένων πόρων στην Τοπική Διοίκηση που αυθαίρετα παρακρατούν όλες οι δικομματικές και τρικομματικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 7.30΄ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ADVERTORIALS