''Συμπαραστεκόμαστε στους εν δυνάμει απολυόμενους του Δήμου μας!''

''Συμπαραστεκόμαστε στους εν δυνάμει απολυόμενους του Δήμου μας!''

Αρχικά το ονομάσανε «ΕΦΕΔΡΕΙΑ», σε δεύτερη φάση ονομάστηκε «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ» και

τώρα απλά με το όνομά του «ΑΠΟΛΥΣΗ». Αρχικά στο στόχαστρο μπήκαν όσοι ήταν κοντά στο όριο συνταξιοδότησης, μετά οι Δ.Ε. Αορίστου Χρόνου, προ ολίγων εβδομάδων ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Ε.Ρ.Τ. και τώρα οι υπάλληλοι στην Δημοτική Αστυνομία, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί κ.ο.κ.

Θιγόμενος κλάδος είναι ο κλάδος των εργαζομένων. Ανεξαρτήτου ειδικότητας, ανεξαρτήτου  βαθμίδας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτου κλάδου, ανεξαρτήτου υπηρεσίας ....

Το μοναδικό κριτήριο επιλογής της επόμενης κατηγορίας που θα επιλεγεί προς απόλυση είναι οι αριθμοί: Να  τηρήσουμε τις δεσμεύσεις των τελευταίων κυβερνήσεων ώστε να μας βγαίνουν οι αριθμοί. Βέβαια  για τους αριθμούς των ανέργων, των αυτοκτονιών, των κλειστών επιχειρήσεων, των συνανθρώπων  μας κάτω από το όριο της φτώχειας δεν γίνεται λόγος. Δεν ενδιαφέρουν αυτοί οι αριθμοί την  κυβέρνηση.

Ξέρουμε πως γίνονταν οι προσλήψεις.

Ξέρουμε ποιοι απαξίωναν τις δημοτικές υπηρεσίες με την παρεμβατικότητα τους, τον έλεγχο, τις πιέσεις, τις εσωτερικές μεταθέσεις των ημετέρων και γενικότερα τις πελατειακές τους πρακτικές.

Όμως σήμερα συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Πρόκειται για την διαδικασία διάλυσης του ιδίου του δημοτικού μηχανισμού μέσα από τις χωρίς αρχές και περιορισμούς απολύσεις και τις μειώσεις του προσωπικού και των αμοιβών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που θα οδηγήσουν σε πολύ υποβαθμισμένες δημοτικές υπηρεσίες.

Συμπαραστεκόμαστε στους εν δυνάμει απολυόμενους του Δήμου μας και στην αποδυνάμωση του Δήμου μας!

Είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο στους άμεσα  θιγόμενουςκλάδους.

Είναι ζήτημα που αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Συμπαράταξη Ελπίδας

ADVERTORIALS