Νέος Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπαράταξης Ελπίδας ο Δημήτρης Βαγγέλης.Δείτε τις δηλώσεις

Νέος Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπαράταξης Ελπίδας ο Δημήτρης Βαγγέλης.Δείτε τις δηλώσεις

ΘΕΜΑ: Ζητήματα περιεχομένου τοπικής πολιτικής και δημοκρατικών διαδικασιών στον δήμο μας

Η Σ.Ε. σήμερα θέτει 2 ζητήματα.

---Το πρώτο είναι ζήτημα δημοκρατικών διαδικασιών και αφορά την ποιότητα της λειτουργιάς των δημοτικών παρατάξεων. Η συλλογικότητα μας εκφράζεται με συμμετοχή των μελών στην πολιτική μας μέσω των συνελεύσεων και των ομάδων εργασίας και κορυφώνεται με την ισότιμη συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο όπου για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στο νησί μας η εθελοντική κυκλική εναλλαγή της εκπροσώπησης μας. σήμερα ολοκληρώνεται με την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο μετά από τον Ν. Τσακίρη και τον Μ. Χατζηαντωνίου με τον Δημήτρη Βαγγέλη. Είναι και οι 3 ενεργά μέλη της τοπικής μας κοινωνίας και η προγραμματισμένη συμμετοχή τους στο ΔΣ του Δήμου μας είναι τιμητική για τους ίδιους αλλά και τους καθιστά πολιτικά πιο ώριμους και αυτό είναι ένα μεγάλο κοινωνικό κέρδος.

--- Το δεύτερο είναι το περιεχόμενο της τοπικής πολιτικής.

Η Σ.Ε. μετά από πολύχρονη προσπάθεια προς τα πάνω που δεν είχε αποτελέσματα, θέτει υπ όψιν της κοινωνίας μας τα τελικά στοιχεία που αφορούν την αποδεδειγμένη για μας διαπλοκή Δημάρχου με τον μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο ''ΜΗΤΣΗΣ'' με την παράνομη χαριστική πολιτική απόφαση του άρσης δέσμευσης φορολογικής ενημερότητας για δημοτικά χρέη πολλών ετών. Με την υπογραφή του κ. Δημάρχου Κω χάθηκε η δυνατότητα για είσπραξη οφειλών του ομίλου προς τον Δήμο μας, από την επιδότηση 9 εκ ευρώ για επενδύσεις του ομίλου που εισπραχτήκαν από το υπουργείο οικονομικών αμέσως μετά την χαριστική υπογραφή του κ. Δημάρχου. Δίνουμε στην δημοσιότητα και την πρότασης μας για την διαπραγμάτευση με την εταιρεία που ο κ. Δήμαρχος αγνόησε.

Πηγαίνοντας για τις δημοτικές εκλογές η δημοσιοποίηση των στοιχείων συμβάλλει στην διαλεύκανση του προβλήματος των σχέσεων της τοπικής πολιτικής ηγεσίας με την μεγαλο-επιχειρηματική ελίτ που εκμεταλλεύεται του πόρους και την εργασία των κατοίκων του νησιού μας με χαριστικούς όρους.

Η τοπική κοινωνία και το νησί μας υποφέρουν από την ανέχεια και την υπερεκμετάλλευση. Δεν αποδίδονται στον Δήμο μας τα οφειλόμενα εξ αιτίας των πελατειακών σχέσεων, της παραβίασης της νομιμότητας, της ανισότητας, και της αδιαφάνειας των εκάστοτε δημάρχων και των διαχειριστών της εξουσίας.

---Το πολιτικό ζήτημα είναι η εφαρμογή της νομιμότητας, ο εκσυγχρονισμός της διοικητικης μηχανης του δημου μας και η απελευθέρωση του από τον σκόπιμο έλεγχο του εκαστοτε δημάρχου μα σκοπό την χρηστή διαχείριση που θα συνδυάζεται με την ανακοστολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών. Η χρήση των δημοτικών υποδομών από τις μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως στο ζήτημα του νερού, των σκουπιδιών και των κοινόχρηστων χώρων πρέπει να κοστολογηθεί με όρους κοινωνικής και πολιτικής δικαιοσύνης αλλά και ανταποδοτικότητας. Τα αυξημένα έσοδα από την επιβάρυνση των δημοτικών τελών των μεγάλων επιχειρήσεων πρέπει αποδεδειγμένα να χρηματοδοτήσουν τις δημοτικές υποδομές προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες και αναβαθμισμένος σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον σε όλη την κοινωνία και στις επιχειρήσεις μας.

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

ADVERTORIALS