Κάλεσμα στους Κώους να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Κάλεσμα στους Κώους να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Κάλεσμα στους Κώους να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν

Ομιλία Λ. Καφαντάρης – Κ. Μακρής για τα 2,5 χρόνια του «Καλλικράτη»

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Με αφορμή τα 2,5 χρόνια ζωής του Καλλικράτη, σε δήμους και περιφέρειες, η Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησε εκδηλώσεις στην Κω, παρουσία της Περιφερειακής συμβούλου κ. Λίλας Καφαντάρη. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν περιοδείες και συναντήσεις με φορείς αλλά και ομιλία το βράδυ της Τετάρτης στο Εργατικό κέντρο παρουσία αρκετού κόσμου.

Λ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΘΕΝΑΡΑ ΟΙ ΚΩΟΙ

Η κ. Καφαντάρη, στην ομιλία της, κατηγόρησε τους Δήμους και της Περιφέρειες, ότι αποτελούν το δεξί χέρι της Κυβέρνησης και της Τρόικας, εκτελώντας εντολές τους. «Η Λαϊκή Συσπείρωση – είπε- είχε προειδοποιήσει για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει στους Δήμους και στις Περιφέρειες, η εφαρμογή του Καλλικράτη, και δυστυχώς, σήμερα επιβεβαιωνόμαστε. Οι πόροι της Τ.Α. μειώθηκαν κατά 60%, χωρίς να αντιδράσουν οι αιρετοί. Ρημάζουν οι Κοινωνικές δομές. Ξεπουλάνε την γη μας, για ψίχουλα και μας μιλάνε για ανάπτυξη, ενώ έχει μειωθεί ταυτόχρονα και 50% το προσωπικό. Το μόνο που κάνουν, είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων».

Όσον αφορά την Κω, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα Υγείας, κατηγορώντας τους Κώους, ότι δεν αντιδρούν σθεναρά για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται στο Νοσοκομείο και ιδιαίτερα με την έλλειψη παιδιάτρου τόσο καιρό. Επίσης, τόνισε οι αεροδιακομιδές (φτάνουν σε ποσοστό 60% των ασθενών) κοστίζουν κοντά στα 2 εκ., ενώ με 100.000 ευρώ θα μπορούσαν να καλύψουν τα κενά στο νοσοκομείο και να μην χρειάζονταν η μεταφορά των ασθενών εκτός Κω

Κ. ΜΑΚΡΗ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ

Την πικρή της πείρα από την λειτουργία του «Καλλικράτη» εξέφρασε η κ. Μακρή, κατηγορώντας και τις πολιτικές της Δημοτικής Αρχής, που ευνοούν το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, σύμφωνα πάντα με τις εντολές της Κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας σε γυναίκες και νέους στην περιοχή μας, τονίζοντας ότι οι Συνεργατικές του Δήμου, δεν βοηθούν καθόλου στην κατεύθυνση μείωσής της.

Αναφέρθηκε στο θέμα της Αστικής συγκοινωνίας, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να ενισχυθεί το ΚΤΕΛ, γι' αυτό και ο Πρόεδρος της ΚΕΑΣ, που είναι και ταυτόχρονα μεγαλομέτοχος του ΚΤΕΛ, υποβαθμίζουν το έργο της ΚΕΑΣ. «Θέλουμε – είπε- κλείνοντας, ένα Δήμο συμπαραστάτη στον πολίτη, που θα τον στηρίξει. Οι άλλες παρατάξεις της Μειοψηφίας του Δημ. Σ/λίου, δεν βάζουν το μαχαίρι στο κόκαλο και οι πολιτικές τους, δεν εκφράζουν τα λαϊκά στρώματα».

ADVERTORIALS