Κική Μακρή:Να μην γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη την ημέρα που κήρυξε απεργία η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Κική Μακρή:Να μην γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη την ημέρα που κήρυξε απεργία η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Κύριε Πρόεδρε,

Την Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2013 οι εργαζόμενοι της χώρας δίνουν μια σημαντική μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος της συλλογικής διαπραγμάτευσης με υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης συμμετέχοντας σε Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η κατάργησή του θα μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε σύγχρονα κάτεργα με επιπτώσεις που δεν αφορούν μόνον όσους θα «εργάζονται» αλλά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω την ίδια μέρα έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα των εργαζομένων,ενώ βάζει εμπόδια στο δικαίωμα συμμετοχής των εργαζομένων στον Δήμο στην απεργία ,το οποίο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να καταστείλει με τον αυταρχισμό επιβάλλοντας το δόγμα «νόμος και τάξη».!
Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων οφείλει να μεταφέρει την συνεδρίαση σε άλλη ημερομηνία.
Ελπίζουμε ότι εσείς ως Αρχή του θα αναλάβετε πρωτοβουλία και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων όπως και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα συμφωνήσουν.
Εκτός των άλλων σημαντικών, θα μας δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας για το οποίο είχαμε προτείνει έκδοση ψηφίσματος.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Η Επικεφαλής
Κική Μακρή.

ADVERTORIALS