Το οδοιπορικό του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ συνεχίζεται στην Πάτμο.

Το οδοιπορικό του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ συνεχίζεται στην Πάτμο.

Το μεγάλο ταξίδι του κινητού πολυιατρείου για τα παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» συνεχίζεται.

Η στάση μας αυτή τη φορά ήταν το απομακρυσμένο νησί της Πάτμου.

Το πολυιατρείο, παρέμεινε εκεί για 4 ημέρες εξετάζοντας προληπτικά συνολικά 128 παιδιά, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των εθελοντών γιατρών μας.

Οι γιατροί με ευχάριστη διάθεση έδιωχναν το άγχος από τα πρόσωπα των παιδιών και με διάφορους έξυπνους αυτοσχεδιασμούς γινόταν η εξέταση ένα παιχνίδι!

Οι γιατροί με υπομονή και αγάπη άκουσαν τα παιδιά, συμβούλευσαν και έλυσαν απορίες των γονιών και τους έδωσαν οδηγίες για την διατήρηση της σωματικής υγείας των μικρών.

Όμως επειδή παιδί είναι παιχνίδι και χαρά, με το τέλος της προληπτικής εξέτασης τους, όλα το προσωπικό και οι εθελοντές γιατροί χάριζαν στους μικρούς μας φίλους ένα δώρο- παιχνίδι μαζί με ένα ζεστό χαμόγελο αγάπης.

Οι κάτοικοι του νησιού μας ευχαρίστησαν για την επίσκεψη μας στο νησί και μας τόνισαν την αναγκαιότητα του έργου μας, μιας και στην Πάτμο δεν υπάρχει σε σταθερή βάση παιδίατρος, οφθαλμίατρος και ωτορινολαρυγγολόγος και οι μετακινήσεις των κατοίκων στα γύρω νησιά είναι δύσκολες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του ροταριανού ομίλου Κω κ. Αλέξανδρο Χριστοδούλου και το ζεύγος Πουλιού, χάρη στους οποίους βρεθήκαμε στο νησί και πραγματοποιήσαμε προληπτική ιατρική εξέταση.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπέροχους εθελοντές γιατρούς μας: κ. Αυριλιώνη Φώτη (Παιδίατρο), κα. Γαβαλά Κατερίνα (Οφθαλμίατρο), κ. Kουλτινιό Κομνηνό (Ωτορινολαρυγγολόγο), κα. Μάκκα Δήμητρα (Οδοντίατρο), που χωρίς την πολύτιμη συμβολή τους δεν θα είχαμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε την προληπτική.

Η παρουσία μας στην Πάτμο ήταν μία εμπειρία με πολλά και έντονα συναισθήματα για όλους μας!

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνιά τον επόμενο προορισμό μας!

Χαμόγελο του Παιδιού

ADVERTORIALS