Στην Κω το 22ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο ΚΕΒΕ από 25 -27 Απριλίου, με περισσότερους από 1.000 συνέδρους. Δηλώσεις της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κω στο kosnews24

Στην Κω το 22ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο ΚΕΒΕ από 25 -27 Απριλίου, με περισσότερους από 1.000 συνέδρους. Δηλώσεις της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κω στο kosnews24

Για το 22ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο ΚΕΒΕ που διοργανώνεται στις 25-27 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Kipriotis, στην Κω από την Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος , αλλά και για τον Ιατρικό Σύλλογο Κω, μίλησε στην κάμερα του kosnews24, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαβαλά.

Η κ. Γαβαλά δήλωσε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο συνέδριο αφού θα συμμετέχουν πάνω από 1000 συνέδροι, με την πρόεδρο να τονίζει ότι ο  Ιατρικός Σύλλογος Κω καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε η Κως να αποτελέσει κέντρο του συνεδριακού τουρισμού.

« Είμαστε ένα  νησί με πολλά συνεδριακά κέντρα. Έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε επιστήμονες από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να συναντιούνται και να συζητάνε εδώ τα σημαντικά θέματα της επιστήμης τους. Αυτός  είναι ένας στόχος για τον Ιατρικό Σύλλογο, να γνωστοποιήσουμε όσο το δυνατόν σε περισσότερο κόσμο μπορούμε, ότι είμαστε εδώ ακριβώς για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε αυτού του είδους τα δρώμενα.», δήλωσε η κ. Γαβαλά.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω στη συνέχεια ανέφερε:

« Ο ιατρικός σύλλογος της Κω είναι ένας σύλλογος ο οποίος λειτουργεί από το 1926. Είμαστε εδώ παρόντες πάρα πολλά χρόνια στο νησί, ως ένας φορέας ο οποίος αναλαμβάνει τη στήριξη των επιστημόνων υγείας, αλλά όχι μόνο αυτό. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι γενικότερα στην Ελλάδα, έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Πέρα από τη στήριξη την ιατρική και την επιστημονική των συναδέλφων, έχουν σίγουρα έναν ρόλο εποπτείας σε ό,τι αφορά στις δομές υγείας και από την άλλη έναν πολιτικό ρόλο με την έννοια ότι λειτουργούν στα πλαίσια του δήμου και της επιτροπής διαβούλευσης, εκφράζοντας τις απόψεις τους.

Έχουμε την ευθύνη, να υπογραμμίζουμε τα προβλήματα και φυσικά να βρίσκουμε λύσεις. Κατά την τελευταία χρονιά, γι’ αυτό το λόγο, υπήρξαν αρκετές διαβουλεύσεις και συναντήσεις με πολιτικούς φορείς, σημαντικές συνομιλίες σε επίπεδο υπουργείου και μία σύμπραξη με τους άλλους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της παραμεθορίου, ώστε τα προβλήματα που βιώνουμε στην καθημερινότητα, σιγά-σιγά να γίνουν παρελθόν μέσα από προτάσεις. Σκοπός μας είναι η καλυτέρευση της διαβίωσης των συνανθρώπων μας, πάνω στα νησιά μας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ADVERTORIALS