Εργασίες στον χώρο Σένγκεν στην Κω - Δηλώσεις του Προέδρου το Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Π. Αβρίθη στο Kosnews24

Εργασίες στον χώρο Σένγκεν στην Κω - Δηλώσεις του Προέδρου το Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Π. Αβρίθη στο Kosnews24

Ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα οι εργασίες στον χώρο της Σένγκεν, με τους εργαζόμενους του δημοτικού λιμενικού ταμείου να έχουν ξεκινήσει την προεργασία στο θαλάσσιο συνοριακό σημείο διέλευσης.

Η προεργασία αφορά στα δίκτυα χαμηλής τάσης, έτσι ώστε να είναι έτοιμα και προσβάσιμα για την επόμενη εγκατάσταση των οικίσκων, των ελέγχων διαβατηρίων και του οικίσκου έκδοσης βίζας.

Ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου κ. Παναγιώτης Αβρίθης μιλώντας στο kosnews24 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αλλαγές που έχουν προκύψει σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου των εγγράφων.

«Ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για να καλύψουν, κατά το δυνατόν, τις αλλαγές που έχουν επέλθει σχετικά με τη νομοθεσία και τη δυνατότητα εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας, μετά την διακρατική συμφωνία Ελλάδας -Τουρκίας. Τα προβλήματα δε σημαίνει ότι λύθηκαν. Συνεχίζω να δηλώνω αυτό που είχα δηλώσει κυρία Σαρηγιάννη και στην αρχική μου δήλωση σε σας και στο Kosnews24, για το πως θα εφαρμοστεί αυτή η συμφωνία αφού οι γραφειοκρατικές διατυπώσεις είναι ίδιες όπως μπαίνει ένας πολίτης σε μία χώρα Σένγκεν. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι υπάρχει μία προεργασία στις πύλες εισόδου, δηλαδή έρχεται ο φάκελος του υποψηφίου πελάτη - Tούρκου τουρίστα, που πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα( 48 ώρες πριν). Γίνεται ένας προέλεγχος για να μειωθεί ο χρόνος ελέγχου, όταν θα έρθει στην Ελλάδα. Όταν θα αποβιβαστεί από το καράβι, η διαδικασία των βιομετρικών αποτυπωμάτων, θα γίνει κανονικά. Ουσιαστικά αλλάζει ο προέλεγχος. », δήλωσε ο κ. Αβρίθης.

''Από ένα ακόμα λιμάνι θα επιβιβάζονται οι ταξιδιώτες εκ Τουρκίας.''

Ο κ. Αβρίθης συνέχισε λέγοντας: «Οι αλλαγές είναι προς τη θετική κατεύθυνση, δεν το συζητάμε. Από ότι πληροφορήθηκα ήρθαν επιπλέον υπάλληλοι για τους διαβατηριακούς ελέγχους αλλά μην το θεωρούμε και πανάκεια. Φέτος προστίθεται άλλο ένα δρομολόγιο από την Τουρκία. Από κει που είχαμε τρία λιμάνια φέτος θα έχουμε αφίξεις από τέσσερα λιμάνια, στην Κω.»

Στον κ. Αβρίθη τέθηκε το ζήτημα αναφορικά με τον χρόνο αναμονής για τον έλεγχο των εγγράφων στην Κω καθώς θα προστεθεί ακόμα ένα λιμάνι από την Τουρκία και θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών.

«Με τη γνωστοποίηση της διευκόλυνσης της διαδικασίας (Visa Express), πολλοί Τούρκοι θα θεωρήσουν ότι μπορούν εύκολα να έρθουν. Αν αυτός ο αριθμός ανέβει, αντιλαμβάνεστε ότι χωρίς να προσθέσουμε νέο λιμάνι, τι έχει να γίνει.»

IMG-10b64d1974728e545a4a42fbb92353a9-V.jpg

IMG-67f24f4cb65ef89cdb2d8ad152f004b9-V.jpg

IMG-b18df85ad15640e4379a05079f6b1310-V.jpg

IMG-4d8dbbbb6eaf7896f73f1435299ce628-V.jpg

AirBrush_20240408115444.jpg

ADVERTORIALS