Η επίσημη έναρξη του δεύτερου Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Διοίκησης», στην Κω

Η επίσημη έναρξη του δεύτερου Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Διοίκησης», στην Κω

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου, λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι, o Aγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω, για την έναρξη του δεύτερου διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο « Προηγμένα συστήματα διοίκησης».

Μετά το πέρας του Aγιασμού, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Δήμο Κω για τη συνέχιση του προγράμματος, ενώ ευχαρίστησε και τον πρόεδρο του Ιπποκρατείου Ιδρύματος κ. Νίκο Παπαντωνίου για τη φιλοξενία.

Ακόμα αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας πανεπιστημιακής σχολής στην Κω λέγοντας χαρακτηριστικά:

'' Η Κως αξίζει κύριε δήμαρχε να έχει μια δική της σχολή. Όχι μια πανεπιστημιακή σχολή ιατρικής, αλλά μία πανεπιστημιακή σχολή η οποία θα ασχοληθεί με ένα κομμάτι που έχει σχέση με τον Ιπποκράτη, με τη ζωή του τόπου, διότι και παράδοση ισχυρή υπάρχει αλλά και δυνατότητα να έχουμε σχέση με τις πηγές αλλά και όλα τα φυσικά αγαθά που χάρισε ο θεός στον τόπο μας. Πολλές φορές λέω ότι δεν πρέπει να εκλαμβάνετε τα όσα σας λέω ως επίθεση, εγώ δεν επιτίθεμαι ποτέ, απλώς παραθέτω την άποψή μου.»

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην ίδρυση ενός κέντρου Ίασης, αναφερόμενος στα ιαματικά νερά του νησιού, τα οποία είναι ανεκμετάλλευτα.''

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, με τη σειρά του, δήλωσε ότι όταν ξεκίνησαν οι ενέργειες για να αρχίσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, πολλοί ήταν εκείνοι που το χλεύαζαν. ''Εμείς προχωρήσαμε, συμφωνήσαμε μέσα από μία διαδικασία, θα έλεγα αρκετά δύσκολη και πρωτόγνωρη και ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο σπουδών και έχουμε τους 35 πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι ορκίστηκαν εδώ πριν από περίπου ένα χρόνο. Φέτος θα έχουμε άλλους 40.''

Ακόμα απαντώντας στα όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, ο κύριος Νικηταράς δήλωσε « Οι θερμές πηγές είναι μία σπουδαία κληρονομιά που δεν έχουμε καταφέρει μέχρι και σήμερα να παράξει έστω και μισό ευρώ έσοδο στην τοπική κοινωνία, ως υπεραξία. Εδώ έρχονται από τα πέρατα του κόσμου κι εμείς δεν είμαστε ικανοί ως κοινωνία και ως τοπική αυτοδιοίκηση να βάλουμε την μία πέτρα πάνω στην άλλη. Λοιπόν όπως ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε το μεταπτυχιακό, Θα τα υλοποιήσουμε όλα'', τόνισε ο κ. Νικηταράς.

Τέλος χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Ιπποκρατείου Ιδρύματος κ. Νίκος Παπαντωνίου και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Αριστείδης Παπαγρηγορίου.

Μετά το πέρας των ομιλιών οι παρευρισκόμενοι και οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν στο δεκαπεντάμηνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, φωτογραφήθηκαν στην είσοδο του ιδρύματος.

ADVERTORIALS