15 χρόνια από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ - Δείτε τη συνέντευξή του, εφ' όλης της ύλης, στο kosnews24

15 χρόνια από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ - Δείτε τη συνέντευξή του, εφ' όλης της ύλης, στο kosnews24

''Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη! Μετανιώνω για τα λάθη μου. Κάθε φορά που κάνω λάθη ζητάω συγγνώμη. Μόνο οι νεκροί δεν κάνουν λάθη''

''Είναι στα σχέδια μας η δημιουργία ενός σύγχρονου γηροκομείου.''

''Είμαι πολύ περήφανος γιατί έχω έναν όμορφο λαό στην Κω και στη Νίσυρο.''

''Υπάρχει μία γενική προσπάθεια αποϊεροποίησης.''

''Η διακονία μου θα τελειώσει στην Κω.''

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Κώου - Νισύρου κ. Ναθαναήλ, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2009 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κω από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, υποδέχθηκε τη δημοσιογραφική ομάδα του kosnews24 στο γραφείο του, όπου παραχώρησε μια ποικίλης ύλης συνέντευξη στη δημοσιογράφο Άννα Σαρηγιάννη.

Αναφορικά με την ενθρόνισή του τόνισε ότι την θυμάται σαν χθες, με την αγάπη και την φροντίδα όλων των παρευρισκομένων να είναι ακόμα χαραγμένη στο μυαλό του, με τον ίδιο να ανατρέχει σε αυτή την εικόνα κάθε φορά που αντιμετωπίζει μια δυσκολία, όπως τόνισε.

«Δεν θέλω να αλλάξω αυτή την εικόνα, γιατί είναι μία πολύ όμορφη εικόνα. Και για να είμαι ειλικρινής την θυμάμαι κάθε φορά που αντιμετωπίζω μια δυσκολία. Δηλαδή όταν υπάρχουν, που υπάρχουν ευτυχώς, δυσκολίες στα πράγματα θυμάμαι πάντα αυτές τις εικόνες υποδοχής και λέω εντάξει πες ότι ξεκινάς τώρα. Και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω» είπε μεταξύ άλλων, ενώ απάντησε και στην ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι στα 15 χρόνια διακονίας του έχει υλοποιήσει τους περισσότερους στόχους του « Δεν έχω δικαίωμα να πω ότι υλοποιήθηκε κάτι. Απλώς βλέπω τα πράγματα που ξεκίνησαν. Δεν θεωρώ ότι κάτι τελειώνει στην πορεία ενός επισκόπου αλλά κάτι αρχίζει και συνεχίζεται» δήλωσε .

Στην ερώτηση για το εάν είναι δύσκολο να διοικεί την εκκλησία, σημείωσε φανερά συγκινημένος «Η ιεροσύνη δεν είναι εξουσία είναι ευθύνη. Είναι υπηρεσία. Εάν δεις ότι έχεις κάτι εξουσιαστικά, είσαι εκτός αποστολής».

nathanail44.jpg

Ακόμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δυσκολότερες στιγμές της διακονίας του, με αυτές να είναι το προσφυγικό και ο σεισμός, όπως δήλωσε.

Ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε και στη μεγάλη τιμή που του έγινε να εκφωνήσει τον πανηγυρικό, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, πριν λίγες ημέρες στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, με τον Σεβασμιώτατο να τονίζει ότι κάθε φορά που βρίσκεται στο Φανάρι η ψυχή του γεμίζει χαρά.

Ο Σεβασμιώτατος σε ερώτηση που του έγινε για το εάν θα μπορούσε κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει Οικουμενικός Πατριάρχης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, με τον ίδιο να δηλώνει ότι η διακονία του θα τελειώσει στην Κω. 

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ τόνισε ότι γάμος είναι μια συγκεκριμένη τελετή και δεν υπάρχει λόγος να ονομάζεται γάμος κάτι που δεν είναι, ενώ τόνισε ότι το κράτος πρέπει να νομοθετεί και να είναι δίκαιο προς τον κάθε πολίτη και να μην περιορίζει την ελευθερία του άλλου, ενώ παράλληλα να μην επεμβαίνει στη λειτουργία της εκκλησίας.

Τέλος, αποκάλυψε τις σκέψεις του για τη δημιουργία ενός νέου γηροκομείου στο νησί της Κω, ενώ αναφέρθηκε και στα λάθη όλα αυτά τα 15 χρόνια!

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί

ADVERTORIALS