Η Γιαγιά Μαρία Λαδικού που έχει γίνει viral στο ΤΙΚ ΤΟΚ, μιλάει στο Kosnews24 - ''Δεν την χόρτασα την Κω, μου λείπει η μυρωδιά της''

Η Γιαγιά Μαρία Λαδικού που έχει γίνει viral στο ΤΙΚ ΤΟΚ, μιλάει στο Kosnews24 - ''Δεν την χόρτασα την Κω, μου λείπει η μυρωδιά της''

''Πέρασα πολύ δύσκολα χρόνια στην ξενιτιά''

''Δεν την χόρτασα την Κω, μου λείπει η μυρωδιά της'' 

Το όνομα της Μαρία Λαδικού, το username στα social media «yiayia Maria». Είναι 86 χρονών, κατάγεται απο την Κω και με τη βοήθεια της εγγονής της Δήμητρας, έχει “τρελάνει” το ΤΙΚ ΤΟΚ.

Η κα Λαδικού, είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος που όπως δηλωσε και στην Άννα Σαρηγιάννη για τη συνεντευξη που παραχώρησε στο kosnews24, δεν μπορεί να πιστέψει την αγάπη που εισπράτει απο τον κόσμο και την απήχηση που έχουν τα βίντεο που κοινοποιεί στο TIK TOK.

 Στιγμιότυπο οθόνης 2024-03-26 084545.png   

Η ''Γιαγιά Μαρία'' αναφέρθηκε στην καταγωγή της, ενώ φανερά συγκινημένη συνεχώς έλεγε οτι δεν χόρτασε την Κω αφού ήταν 17 ετών όταν μπήκε στο πλοίο για Αυστραλία.


Οικογένεια με επτά παιδιά, δύσκολα τα έβγαζαν πέρα όπως εξομολογείται η ίδια η γιαγιά Μαρία, και τότε αποφάσισε η μητέρα της να την πάρει μέχρι τον Πειραιά, με την 17χρονη τότε Μαρία να παίρνει το καράβι για την Αυστραλία.


“Δεν την χόρτασα την Κω. Η Κως είναι όμορφο νησί, νησί του Ιπποκράτη, γι’ αυτό και είναι ξακουστό σε όλης της γης τα κράτη» δήλωσε ενώ αναφέρθηκε και στις κακουχίες και στις δυσκολίες που τους παρουσιάστηκαν στο 40ημερο ταξίδι για την Αυστραλόια. “Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν θα έφευγα ποτέ απο την Κω” τόνισε!

Θυμάται επίσης τα πρώτα χρόνια που πήγε στην Αυστραλία όπου μη γνωρίζοντας την γλώσσα δυσκολεύτηκε , αφού δεν είχε τίποτα ελληνικό , σε αντίθεση με το σήμερα με το παρακάτω παράδειγμα να το αποδεικνύει “ Όταν ήρθα δεν είχε τίποτα ελληνικό, όχι όπως τώρα. Πήγα σούπερ μάρκετ και έψαχνα σάλτσα για να κάνω φασόλια. Είδα κάτι που έμοιαζε, επειδή είχε φασόλια απέξω, αλλά ήταν φασολάδα σε κονσέρβα. Τώρα πια περπατάς και νομίζεις είσαι στην Ελλάδα.”

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμάται την στεναχώρια των συμπατριωτών της, όταν έφευγε με την οικογένειά της για την μακρινή ήπειρο. “Χτυπούσαν οι καμπάνες όταν έφυγα. Ο κόσμος δεν πήγε στις δουλειές του για να μας αποχαιρετήσει” είπε.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-03-26_084053.png

Η εγγονή της κ. Λαδικού, η ''Δημητρούλα'' όπως την αποκαλει η γιαγιά Μαρία, αναφέρθηκε στην απόφασή της να δημοσιεύει βίντεο της γιαγιάς της, αλλα και στο τι θαυμάζει περισσότερο σε εκείνη, με την Γιαγιά Μαρία στη συνέχεια, να εξιστορεί πως της αντιμετωπίζει ο κοσμος όταν τη συναντά στο δρόμο. 

Ακόμα η εγγονή της γνωστής πια γιαγιάς του ΤΙΚ ΤΟΚ μιλάει στην κάμερα του kosnews24 για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δεύτερης και τρίτης γενιάς ομογενείς να κρατήσουν τις παραδόσεις.

Ακόμα με δάκρυα στα μάτια η Γιαγιά Μαρία τραγούδησε το αγαπημένο της τραγούδι, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και συμβουλές στα νέα κορίτσια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αξιαγάπητη γιαγιά Μαρία, με την εγγονή της!

Πατήστε εδώ, εδώ και εδώ για να δείτε μερικά από τα viral video της γιαγιάς Μαρίας, στο ΤΙΚ ΤΟΚ. 

Screenshot_20240326_084012_Instagram.jpg

ADVERTORIALS