Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του θεσμού: ''Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022''

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του θεσμού: ''Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022''

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ ενημερώνει τους Πολιτιστικούς φορείς που λειτουργούν με την μορφή Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (ΑΜΚΕ) ότι στο Υπουργείο Πολιτισμού έχει δημοσιευθεί πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων επιχορήγησης στα πλαίσια του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεων του θεσμού « Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022» θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και θα συγκροτηθεί από τις προτάσεις που θα επιλεγούν από Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, ο θεματικός Άξονας του προγράμματος έχει τίτλο: ‘Επέτειος Μνήμης – 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή’.

Οι προτάσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων (https://drasis.culture.gr/index.php/allofgreeceoneculture-gno) από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 έως και την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022.

Κάθε πρόταση πρέπει να συνδυάζει τουλάχιστον δύο από τους έξι τομείς:

  • • Μουσική (όλα τα είδη: κλασική, σύγχρονη, παραδοσιακή κτλ.)
  • • Θέατρο (όλα τα είδη: πρόζα, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών κτλ.)
  • • Χορό (όλα τα είδη: κλασικό, σύγχρονο κτλ.). Απαιτείται πρωτότυπη μουσική ή

διασκευή/παράφραση ήδη υπάρχουσα μουσική

  • • Μουσικό Θέατρο Απαιτείται πρωτότυπη iουσική
  • • Εικαστικές Τέχνες/performance (όλα τα είδη: ζωγραφική, γλυπτική,

φωτογραφία κτλ.)

  • • Παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους.

Στις προτάσεις των εικαστικών τεχνών, η έκθεση μπορεί να καλύπτει και ολόκληρη την περίοδο λειτουργίας του προγράμματος, ενώ η δεύτερη απαραίτητη τέχνη θα παρουσιάζεται μέχρι δύο φορές.

Οι ΑΜΚΕ θα μπορούν συμπληρωματικά, να αυτοχρηματοδοτήσουν την πρότασή τους ή να αναζητήσουν χορηγούς. Οι τεχνικές προδιαγραφές (σκηνικά, φώτα, ήχο, προβολές), οι υπηρεσίες μεταφοράς και διαμονής καθώς και η επικοινωνία των παραγωγών θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην κοστολόγηση της πρότασης.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έως και τις 11/02/2022. Ως στοιχείο για την καταληκτική προθεσμία για εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων λαμβάνεται υπόψη αποκλειστικά η ημερομηνία υποβολής τη̋ς υπεύθυνης δήλωσης εγγραφής στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Πρωτόκολλο του ΥΠ.ΠΟ.Α (Μπουμπουλίνας 20-22) και όχι η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικά της ταυτότητας του φορέα.

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και οδηγίες εγγραφής στο Μητρώο μπορείτε να βρείτε στην σελίδα: https://drasis.culture.gr

Επισυνάπτουμε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων καθώς και το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου.

                                                                                Γραφείο ενημέρωσης

                                                                                 Τμήμα Πολιτισμού

ADVERTORIALS