Η ταινία Toni Erdmann από την ΚΙΛΕΚΩ,σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο- Τελευταία τακτική προβολή

Η ταινία Toni Erdmann από την ΚΙΛΕΚΩ,σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο- Τελευταία τακτική προβολή

16/3 Toni Erdmann από την ΚΙΛΕΚΩ, στις 21:00 στο 2ο Γυμνάσιο

Οι τακτικές προβολές μας τελειώνουν την Παρασκευή 16/3 με την προβολή της ταινίας Toni Erdmann - ζητάμε την κατανόησή σας που δεν θα προβληθούν οι επόμενες προγραμματισμένες μας ταινίες. 
Μείνετε κοντά μας για να μάθετε νέα για τις επόμενες εκδηλώσεις / προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Κω.

16/3       Toni Erdmann

2016 | 162' | Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ρουμανία | 

σκηνοθεσία: Maren Ade

με τους: Sandra Hüller, Peter Simonischek, Michael Wittenborn

Ο Winfried Conradi, δάσκαλος πιάνου στα πρόθυρα της τρίτης ηλικίας, ζει με το γηραιό σκύλο του, φροντίζει την ακόμα γηραιότερη μητέρα του και τρελαίνεται να σκαρώνει φάρσες και κάθε λογής πλάκες. Όταν ο σκύλος του εγκαταλείπει τα εγκόσμια, ο Winfried κάνει επίσκεψη-έκπληξη στο Βουκουρέστι, στην Ines, την απόμακρη κόρη του, ώστε να έρθουν πιο κοντά. Η πολυάσχολη καριερίστρια Ines, μεγαλοστέλεχος εταιρίας, δε διαθέτει χρόνο για τα τερτίπια του πατέρα της. Προκειμένου να ξανακερδίσει την κόρη του και να την κάνει πιο χαρούμενη, ο Winfried αποφασίζει να μεταμορφωθεί σε… Toni Erdmann!

Με δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και μια σειρά από αξέχαστες σκηνές που ξεκινούν από το ξεκαρδιστικό και φτάνουν ως τα όρια του απόλυτα συγκινητικού (συχνά μέσα στην ίδια σεκάνς), με το σουρεαλιστικό, το σοκαριστικό, το γελοίο και το μεγαλειώδες να συνυπάρχουν -όπως και στην ίδια τη ζωή- η ταινία δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένας μικρός κινηματογραφικός θρίαμβος. Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α’ Αντρικού και Γυναικείου Ρόλου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για το 2016.

 
zamagias