Η παράσταση "Κατερίνα Ισμαΐλοβα - Η Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ" , στο Σφαγείο Θέατρο πολυχώρος

Η παράσταση "Κατερίνα Ισμαΐλοβα - Η Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ" , στο Σφαγείο Θέατρο πολυχώρος

"Κατερίνα Ισμαΐλοβα - Η Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ". Η παράσταση βασίζεται στην διασκευή της Μάρθας Φριντζήλα πάνω στην νουβέλα του Νικολάι Λέσκοφ "Η Λαίδη Μάκβεθ του Μστενσκ" (1865) και στο λιμπρέτο της όπερας των Ντιμίτρι Σοστακόβιτς και Αλεξάντερ Πράις.
Η Μάρθα Φριντζήλα χρησιμοποίησε αφηγηματικά και περιγραφικά μέρη της νουβέλας και διαλόγους του λιμπρέτου κι έφτιαξε ένα νέο έργο που ικανοποιεί εντελώς τις σύγχρονες σκηνικές απαιτήσεις. Πρώτα και κύρια γιατί έσπασε τη δράση με τραγούδια που συνδέουν το νέο έργο με την ιστορία του: η μουσική του Βασίλη Μαντζούκη χρησιμοποιεί κάποια μοτίβα από την όπερα και οι στίχοι που έγραψε η Φριντζήλα αντλούν από τις άριες και τα χορωδιακά μέρη της όπερας.

Η Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ είναι ένα παραμύθι για ένα κορίτσι που έπληττε. Ένα παραμύθι βλάσφημο και προκλητικό για ένα κορίτσι που αναζητώντας την ευτυχία γίνεται θύμα ενός ισχυρού πάθους, που την μετατρέπει σε θύτη και ξανά σε θύμα, μέχρι που την οδηγεί στην ταπείνωση και τον αφανισμό, ένα παραμύθι για την πορεία μιας γυναίκας από το πάθος στην εμμονή κι από κει στο έγκλημα και την τιμωρία.
Για όσους δεν πρόλαβαν και για όσους θέλουν να μας ξαναδούν η acTa - Θεατρικό Εργαστήρι Κω επανέρχεται για ένα και μοναδικό Σαββατοκύριακο με την παράσταση: " "Κατερίνα Ισμαΐλοβα/η λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ" της Martha Frintzila / Μάρθα Φριντζήλα.
Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στις 21:00 στο Σφαγείο Θέατρο πολυχώρος.
Κρατήστε τώρα την θέση σας στο τηλέφωνο: 6945 823 889.

Προσθήκη σχολίου