Γιάννης Χατζηδαυΐδ: Ακρίβεια Ενέργειας - Σωτήριο να «πάρει μπόι» στη σκέψη των εργαζομένων η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, η ένταση της αλληλεγγύης, η διεκδίκηση

Γιάννης Χατζηδαυΐδ: Ακρίβεια Ενέργειας - Σωτήριο να «πάρει μπόι» στη σκέψη των εργαζομένων η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, η ένταση της αλληλεγγύης, η διεκδίκηση

Το κείμενο του κ. Γιάννη Χατζηδαυΐδ


Ακρίβεια ενέργειας

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της αντιλαϊκής- ανάλγητης καπιταλιστικής ανάπτυξης της ΕΕ.

Τα έχει όλα :

Σύγκρουση καπιταλιστικών συμφερόντων με το λογαριασμό να τον πληρώνουν οι λάοι.

Αγαστή συνεργασία του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού κεφαλαίου με τις Ελληνικές κυβερνήσεις, ώστε η κινητήρια δύναμη κάθε οικονομίας, η ενέργεια, να περάσει στους κερδοσκόπους.

Παραπλάνησαν τους λαούς της Ευρώπης με τα παραμύθια της χιλιοπληρωμένης πράσινης ενέργειας.

Χαρατσώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με διάφορες «καινοτόμες» ιδέες, χρηματιστήριο ενέργειας, χρηματιστήριο ρύπων, κρατήσεις υπέρ ΥΚΩ, δημιουργία κουμπαρά, να βολεύονται οι αεριτζήδες όταν έχουν πρόβλημα. Και μια μικρή λεπτομέρεια, ο κουμπαράς θα γεμίσει από χρεώσεις στους δικούς μας λογαριασμούς.

Είναι αμετανόητοι και ψεύδονται, «φταίει ο πόλεμος» μας λένε , παραδέχονται όμως ότι υπάρχουν ληστρικές χρεώσεις και ότι η ΡΑΕ έχει χάσει τον μπούσουλα με τις τιμολογήσεις των παρόχων, υποκρίνονται και δολοπλοκούν . Πήραν λέει μέτρα και ποια είναι αυτά ; Αφήνουν το ελεύθερο στους κερδοσκόπους να διαμορφώσουν τις τιμές , με την υποχρέωση να το ανακοινώσουν έγκαιρα .

Και το κερασάκι στην τούρτα :τα διάφορα pass.

Η ΕΕ μας πήγε τόσο πολύ μπροστά , που εν έτει 2022, το να μαζεύουμε τσάκνα για το χειμώνα και να ετοιμάζουμε μαγκάλια είναι πρόοδος .

Η κυβέρνηση βέβαια -χωρίς να φταίει μόνο αυτή για το τελικό αποτέλεσμα - έχει πάρει το κολάι για τέτοιες περιπτώσεις :

Μια συγγνώμη από τον πρωθυπουργό και μια υπενθύμιση ότι δε θα διακινδυνεύσει τα κέρδη των παρόχων και καθάρισε

Κλασικό παράδειγμα λοιπόν της αντιλαϊκής, καπιταλιστικής ανάπτυξης της ΕΕ που έφερε ενεργειακή φτώχεια και στην Ελλάδα .

Καταντήσαμε το άνοιγμα του λογαριασμού του ρεύματος να είναι μια επώδυνη διαδικασία .

Η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τα επιτελεία των επιχειρηματικών ομίλων,μπροστά σε ένα χειμώνα που θα βρει τα λαϊκά νοικοκυριά να δοκιμάζονται με την ακρίβεια της " πράσινης ανάπτυξης " και τα απόνερα των πολεμικών ανταγωνισμών , καλλιεργούν τη λογική του «σοκ και δέος», προειδοποιούν ότι «ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα», κάνουν λόγο για το «τέλος της ευημερίας» που πλησιάζει, στοχεύοντας στην παράλυση και την παραίτηση από τη διεκδίκηση, στο να επικρατήσει το «μη χειρότερα».

Σε αυτές τις συνθήκες, λοιπόν είναι σωτήριο να «πάρει μπόι» στη σκέψη των εργαζομένων η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, η ένταση της αλληλεγγύης, η διεκδίκηση. Να βρεθούν στο επίκεντρο της πάλης οι αυξήσεις στους μισθούς για τους εργαζόμενους, η προστασία των μικρών αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών, να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και όχι ο λαός.

Σε αυτήν την αγωνιστική προοπτική Λ.Σ και ΚΚΕ είναι τα μοναδικά στηρίγματα για τον λαό .

                                                                     Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω

                                                                                    Γιάννης Χατζηδαυΐδ

                                                                             Συνταξιούχος ΔΕΗ/ ΔΕΔΔΗΕ

ADVERTORIALS