Μ. Γιωργαλλής: Αποκομιδή απορριμμάτων ώρα μηδέν - Η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση σε όλο το νησί είναι μια πραγματικότητα

Μ. Γιωργαλλής: Αποκομιδή απορριμμάτων ώρα μηδέν - Η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση σε όλο το νησί είναι μια πραγματικότητα

Το κείμενο του Μιχάλη Γιωργαλλή


                        

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ   ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ    ΩΡΑ   ΜΗΔΕΝ   !!!

Οργή

Θυμός

Αγανάκτηση

Εν μέσω   τουριστικής   σεζόν   περιοχές   όπως   Ζια , Τιγκάκι , Ζηπάρι , και αλλά σημεία   του νησιού μας  που   δημοσιεύονται   στα   τοπικά   ΜΜΕ από συμπολίτες μας και   μέσω προσωπικών   τους λογαριασμών όπως FACEBOOK η   οργή   ο θυμός και η αγανάκτηση σε όλο   το νησί είναι μια πραγματικότητα .

Επαγγελματίες   από   Τιγκάκι   Ζια , είναι εξοργισμένοι   με τον τρόπο   λειτουργιάς   που γίνεται   η αποκομιδή   απορριμμάτων   έξω από κεντρικές   πλατειές ,έξω από ξενοδοχειακές   μονάδες , έξω από τα   καταστήματα τους ,από τέσσερις   έως πέντε ημέρες να περάσουν   ξεχειλίζουν από απορρίμματα  εν μέσω   τουριστικής   σεζόν που βρίσκεται στην αποκορύφωση της!!!

Όσον αφορά για την ανακύκλωση   ούτε λόγος για το νησί μας, έχουμε μπερδέψει τους Μπλε Κάδους   με τους Πράσινους και οι Πράσινοι με τους Καφέ και όλα μαζί έγιναν ένα κακό συναπάντημα !! ( Ρούχα μαζί που πλυθήκαν και έχουν γίνει ροζ ).

Μήπως   είδατε κάπου τους κάδους   που τοποθετιόντουσαν   κάθε χρόνο στο Τιγκάκι από τις Αλυκές - Κεντρική πλατεία Τιγκάκι και όλο το παραλιακό   δρόμο με κατεύθυνση προς Κω ; πάνω   από 10 μεγάλοι κάδοι υπήρχαν εδώ και χρόνια. Ως καλή   διαχείριση που κάνουν πήραν τους κάδους από το Ασφενδιού και αντί να τους   βάλουν σε μια αποθήκη τους μοίρασαν τον χειμώνα  στην Κω με αποτέλεσμα  ξεκινώντας  η τουριστική σεζόν μέχρι και σήμερα   να μην έχουν επανατοποθετηθεί !!!! Οι τουρίστες   και μόνιμοι κάτοικοι   που κάνουν μπάνιο εάν προσέξετε   σήμερα   αφήνουν   τις σακούλες με τα απορρίμματα επάνω στο δρόμο   και αυτοσχεδιάζουν μόνοι τους την αποκομιδή.

Αποκομιδή   βαρέων αντικειμένων     με το γνωστό ( παπαγαλάκι)   ούτε λόγος’’ ούτε καν ένας σχεδιασμός   έστω μια φορά την εβδομάδα. Στο Ασφενδιού   έχουμε   να το δούμε από τα τέλη   Μαρτίου . Κάποτε υπήρχε ένας προγραμματισμός   για τα χώρια μας σήμερα έχουν ξεχάσει ότι υπάρχουν   κοινότητες και ζουν και οργανώνουν τις υπηρεσίες   μόνο εντός πόλεως Κω. Με λίγα λόγια Ενιαίος Δήμος στο νησί μας μόνο στα χαρτιά !! Πλήρη απαξίωση, πλήρη εγκατάλειψη, ακόμα και επιχειρηματίες   που είχαν στηρίξει τον κ. Νικηταρά  σήμερα   δεν τον αναγνωρίζουν   με τον τρόπο που λειτούργει και απαξιώνει τα χωριά αλλά και το νησί  μας.

Οι επαγγελματίες   ρωτούν εάν υπάρχει στο Νησί μας   υπεύθυνος   πολιτικός προϊστάμενος   για την καθαριότητα   για να επικοινωνήσουν   μαζί του !!! Στο Τιγκάκι και στην Ζια τον ψάχνουν σε Ευρετήρια ‘’’’ Και όμως   τρία χρόνια μετά και λίγο πριν τις δημοτικές   εκλογές   στο Νησί  μας δε γνωρίζουν οι συμπατριώτες μας   τον υπεύθυνο για την καθαριότητα !!!!!!!!!

Δυστυχώς   αυτή   είναι   η διαχείριση   του κυρίου Νικηταρά που έχει καταφέρει και αυτό ‘’’ να διαλύσει   και να υποβαθμίσει   την Υπηρεσία καθαριότητας στον τέταρτο τουριστικό προορισμό!!!    

Οφείλω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ   στους επόπτες   και επόπτριες καθαριότητος   που σηκώνουν όλο αυτό το βάρος στην πλάτη τους.   Τους οδοκαθαριστές, τα πληρώματα των απορριμματοφόρων, τους σαρωτές των δρόμων, άνδρες  και γυναίκες που κάθε βράδυ καθαρίζουν  κάδους, πλένουν δρόμους, αδειάζουν σακούλες από τα καλάθια, για να αποδώσουν την πόλη όσο γίνεται πιο καθαρή και τακτοποιημένη, πριν έρθει η αυγή.

Μέσα σε όλα αυτά που διαδραματίζονται στην αποκομιδή απορριμμάτων   3 χρόνια μετά ο κύριος Νικηταράς   απαξιώνει το προσωπικό της   καθαριότητας τους εμπαίζει και τους κοροϊδεύει συστηματικά … 3 χρόνια μετά οι υπάλληλοι   ζητούν την καταβολή για το γάλα που ακόμα έρχεται μάλλον από την Ολλανδία!!! 3 χρόνια   μετά οι εργαζόμενοι   αναζητούν τον ατομικό τους ρουχισμό όχι για να πάνε σε γάμο κύριε Νικηταρά αλλά για να δουλεύουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια!!!!!!   Πόση κοροϊδία ακόμη σε αυτούς τους εργαζόμενους άραγε ;

Το πλοίο με την επωνυμία   Κως είναι ακυβέρνητο χωρίς καπετάνιο και τουλάχιστον ας ανέβει στην γέφυρα κάποιος   από τους  ναύτες  να αναλάβει την πλοήγηση   πριν πέσουμε στα βράχια !!!!!!!!!!  

                                                                              Ο

                                                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ   ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

                                                      ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ     ΜΙΧΑΛΗΣ  

      

ADVERTORIALS