Απάντηση του Δήμου Κω στον κ. Γιωργαλλή: Το έλλειμμα σοβαρότητας δεν δικαιολογείται σε εκλεγμένους- Όλη η αλήθεια για το αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας

Απάντηση του Δήμου Κω στον κ. Γιωργαλλή: Το έλλειμμα σοβαρότητας δεν δικαιολογείται σε εκλεγμένους- Όλη η αλήθεια για το αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Το έλλειμμα σοβαρότητας δεν δικαιολογείται σε εκλεγμένους

Όλη η αλήθεια για το αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω

Λυπηρό και συνάμα θλιβερό ρόλο εφευρίσκει ο πρώην Τεχνικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργαλλής, για να βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Ο πραγματικός λόγος που τον οδήγησε σε παραίτηση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κω, στις 2 Νοεμβρίου, δηλαδή πριν 40 ημέρες, έχει γίνει γνωστός.

Όπως γνωρίζει επίσης, αυτή η παραίτηση του δημιουργούσε αυτόματα σειρά υποχρεώσεων.

Η πρώτη, να επιστρέψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας που κατείχε (εξοπλισμός, ιματισμός, ασύρματος), προκειμένου να παραδοθούν στο στέλεχος που θα αναλάμβανε τις αντίστοιχες ευθύνες.

Όμως, παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές παραινέσεις, από τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, να επιστρέψει τα υλικά της Υπηρεσίας και παρά τις διαβεβαιώσεις του περί αυτού, δεν το έπραξε.

Επιπλέον, αυτοκίνητο τύπου τζίπ που οδηγούσε έως τότε, αγνοείτο.

Δεν ήταν σε λειτουργία, ούτε σε συμβεβλημένο συνεργείο ή σταθμευμένο σε εργοτάξιο του Δήμου.

Το αρμόδιο γραφείο διαχείρισης και συντήρησης οχημάτων δεν γνώριζε που βρίσκεται, αφού δεν είχε καμία σχετική ενημέρωση. Μετά από αναζήτηση, βρέθηκε τυχαία στον περίβολο ιδιωτικού συνεργείου.

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου δήλωσε στον προϊστάμενο του γραφείου διαχείρισης οχημάτων ότι, δεν γνώριζε αν έχει βλάβη αλλά και ότι δεν μπορεί να το επισκευάσει, αφού δεν έχει σύμβαση με το Δήμο Κω.

Κατόπιν τούτου, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στις 29 Νοεμβρίου, πλατφόρμα της Express Service μετέφερε το αυτοκίνητο στο εργοτάξιο του Δήμου Κω, όπου, παρουσία 4μελούς υπηρεσιακής επιτροπής, κατεγράφησαν όλα όσα υπήρχαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε όλο το υλικό της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο παρανόμως ο κ. Γεωργαλλής δεν παρέδιδε. Ευρέθει επίσης ένα σακίδιο, το οποίο φυλάσσεται. Έχει ενημερωθεί αρμοδίως να το παραλάβει, χωρίς έως σήμερα να το έχει πράξει.

Το αυτοκίνητο τύπου τζιπ, με βάση τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, θα επισκευασθεί και θα παραδοθεί στην Πολιτική Προστασία.

Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι ο κ. Γεωργαλλής δεν έχει μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, αφού χρησιμοποιεί άλλο όχημα του Δήμου.

Σήμερα, 40 ημέρες μετά την παραίτηση του, 15 ημέρες μετά την ανεύρεση του "αγνοούμενου" τζιπ και την επαναφορά του στην περιουσία του Δήμου, επιδιώκει με ανακοίνωση του, προφανώς καθ΄ υπόδειξη όσων των επηρεάζουν, να εκτρέψει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας από τα κορυφαία θέματα που την ενδιαφέρουν και την απασχολούν.

Όπως είναι το έργο ανάπλασης στο Τιγκάκι, η διάνοιξη του δρόμου πυροπροστασίας στη Ζια, αλλά και θέματα ευρύτερης σημασίας, όπως το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα που για πρώτη φορά ξεκινά στο νησί μας.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS