Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για τις αναπλάσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων/κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Κω - Δείτε τις περιοχές

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για τις αναπλάσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων/κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Κω - Δείτε τις περιοχές

Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 23 Νοεμβρίου στο γραφείο Δημάρχου, η σύμβαση για το έργο «Αναπλάσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων – κοινόχρηστων χώρων στην Δημοτική Ενότητα Κω»! Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Νεκτάριος Γεωργαντής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Αβρίθης και η Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακών Έργων Γεωργία Κασσιώτη παραχώρησαν δηλώσεις στα τοπικκά ΜΜΕ!

Ο Δήμαρχος Κω στις δηλώσεις του αναφορικά με το έργο τόνισε ότι δυστυχώς δεν έγιναν καθόλου παρεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια, στον αστικό ιστό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οικοδομικά τετράγωνα στα οποία εκλείπουν τα πεζοδρόμια και οι ασφαλείς χώροι!

Για αυτόν τον λόγο όπως σημείωσε η Δημοτική Αρχή υλοποιεί μεταξύ άλλων και το συγκεκριμένο έργο το οποίο έχει να κάνει με μια παρέμβαση συνολικού εμβαδού 11.000 τετραγωνικών μέτρων, πεζοδρομίων στην πόλη της Κω! Ο Δήμαρχος Κω ανέφερε ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο, από σήμερα, οι Κώοι αλλά και οι επισκέπτες μας, θα απολαμβάνουν τέτοιους ελεύθερους χώρους!

Ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω Νεκτάριος Γεωργαντής, αναφέρθηκε στο έργο: «Αναπλάσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων – κοινόχρηστων χώρων στην Δημοτική Ενότητα Κω» με τις περιοχές που θα υλοποιηθεί να είναι:

Η ευρύτερη περιοχή του 1ου Γυμνασίου Κω και του Κακού Πριναρίου και επιλεγμένα τμήματα στο δυτικότερο τμήμα της πόλης κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως έως το ύψος της οδού Πορφυρίου , σε κάθετους δρόμους στα νότια της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, καθώς και σε τμήματα των οδών Ναυαρίνου, Σπετσών και Ψαρών.

Συνολικά πρόκειται να δημιουργηθούν πεζοδρόμια μήκους περίπου 7.270 μ., σε ακτίνα 1,5-2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, ενώ οι εργασίες αναμένεται να έχουν ξεκινήσει στις επόμενες 10 ημέρες!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις και των τεσσάρων παρευρισκομένων τόσο για την υπογραφή της σύμβασης όσο και για άλλα έργα τα οποία ακολουθούν!


Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

-Άλλο ένα έργο πνοής

-7 χιλιόμετρα πεζοδρόμια στην Κω

-Ξεκινά η κατασκευή τους

Υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας «ΤΣΑΤΤΑΛΙΟΣ ΜΙΧ. – ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΟΔ. Ο.Ε.» η σύμβαση εκτέλεσης σημαντικών έργων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών στην πόλη της Κω.

Το έργο «Αναπλάσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων – κοινόχρηστων χώρων στην Δημοτική Ενότητα Κω» προετοιμάστηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, με μελέτη του 2020, και έρχεται να καλύψει ανάγκες του αστικού ιστού της πόλης που είχαν μείνει στο περιθώριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα κατασκευαστούν πάνω από 7 χιλιόμετρα πεζοδρόμια (περίπου 11.000 τ.μ.) σε διάφορες περιοχές εντός σχεδίου πόλεως Κω.

Πρόκειται για την πιο μεγάλη παρέμβαση στον αστικό ιστό, εδώ και πολλά χρόνια.

Ενισχύει τις υποδομές, αγκαλιάζει όλη την έκταση του σχεδίου πόλης και εντάσσεται στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη διαμόρφωση σύγχρονης και φιλόξενης πόλης.

Εργασίες θα εκτελεστούν στις περιοχές Αγία Μαρίνα, Κακό Πρινάρι, Λαγκάδα και στο δυτικό τμήμα της πόλης σε παρακείμενες οδούς της Εθνικής Αντιστάσεως έως την οδό Πορφυρίου.

Παράλληλα, σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων, θα τοποθετηθεί υποδομή για μελλοντικό ηλεκτροφωτισμό τους.

Η δαπάνη του έργου θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου, με προϋπολογιζόμενο κόστος 820.000€.

Αποτελεί καθημερινή προτεραιότητα και στόχο της δημοτικής αρχής η εμφάνιση και λειτουργία όλου του νησιού, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS