Δήμος Χάλης: Κυματική ενέργεια - "Κάνουμε την Χάλκη ΜΑΣ να ξεχωρίζει "

Δήμος Χάλης: Κυματική ενέργεια  - "Κάνουμε την Χάλκη ΜΑΣ να ξεχωρίζει "

Κυματική ενέργεια  - "Κάνουμε την Χάλκη ΜΑΣ να ξεχωρίζει "

Όλες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ανεξάντλητες. Τα κύματα της θάλασσας αποτελούν και αυτά μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας την όποια ελάχιστοι γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι βρίσκουν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Μετά από προσπάθεια, μελέτη, έρευνα και σκεπτόμενοι εναλλακτικά αλλά και εκκεντρικά βρήκαμε τον τρόπο, υποβάλλαμε την πρότασή μας και πήραμε μια ακόμα θετική έγκριση για το πράσινο νησί μας. 

 Τα κύματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν πηγή χειμερινών καταστροφών, τώρα θα αποτελούν μια ανανεώσιμη πηγή οικονομικών εσόδων, πρωτοπορίας, θέσεων εργασίας, εναλλακτικότητας, μηδενικής μόλυνσης, ανεξαρτησίας στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. 

 Η πρόταση που κατατέθηκε από τον Δήμο Χάλκης υπό την οργάνωση, επιμέλεια και συντονισμό του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης κ. Βασίλη Ρουσσάκη, με το ακρώνυμο “NEPTUNUS” στα πλαίσια της πρόσκλησης του NESOI το οποίο αποτελεί ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη της βιώσιμης ενέργειας στα ευρωπαϊκά νησιά, έτυχε θετικής αξιολόγησης για τη χρηματοδότησή της από την Κοινοπραξία του Προγράμματος.

 Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 2.400 κατοικήσιμα νησιά να ελέγξουν και να δοκιμάσουν καινοτόμες ενεργειακές τεχνολογίες και προσεγγίσεις με έναν οικονομικά ανταγωνιστικό τρόπο.

 Το EUIslandFacilityNESOI (NewEnergySolutions Optimized for Islands) είναι ένα τετραετές πρόγραμμα «Horizon 2020», το οποίο χρηματοδοτείται με βάση το θέμα πρόσκλησης LC-SC3-ES8-2019 (Διευκόλυνση Ευρωπαϊκών Νήσων - Ξεκλείδωμα χρηματοδότησης για ενεργειακές μεταβάσεις και υποστήριξη νησιών για την ανάπτυξη επενδυτικών ιδεών).  Ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και αποτελείται από μια πολυεπιστημονική κοινοπραξία  από 10 εταίρους από 9 κράτη μέλη της ΕΕ. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ αφιερώνονται σε μηχανισμό χρηματοδότησης για την παροχή άμεσης χρηματοδοτικής στήριξης στα νησιά της ΕΕ. 

 Η πρόταση του Δήμου Χάλκης αφορά στην εκπόνηση όλων των προβλεπόμενων μελετών  για την Δυναμική της Κυματικής Ενέργειας και την σε βάθος ανάλυση για την εγκατάσταση σταθμού παραγωγής ενέργειας χρησιμοποιώντας τα κύματα της θάλασσας.

 Ευχαριστούμε θερμά την Ενεργειακή Κοινότητα Χάλκης  «Κάλκιον»  και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους για την υποστήριξη της πρότασής του Δήμου μας και προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό NESOI για την επιτυχή υλοποίηση του έργου.

 Είμαστε εδώ, καθημερινά με μια νέα ιδέα, με ένα νέο όραμα και την δύναμη να το υλοποιούμε, να βλέπουμε μπροστά, να αφουγκραζόμαστε αυτά που δεν είναι πάντα ηχηρά, να θέτουμε τον πήχη σε αειφανή αλλά δυσπρόσιτα σημεία και να κάνουμε την Χάλκη μας να ξεχωρίζει !  

IMG_5745.jpeg

3 (1).png

2 (2).jpg

ADVERTORIALS