Η Δ. Κασσιώτη μιλάει στο Kosnews24.gr - ''Με τον Μανώλη Γλυνό ώστε η περιφέρειά μας να χαράξει μία νέα πορεία!''

Η Δ. Κασσιώτη μιλάει στο Kosnews24.gr - ''Με τον Μανώλη Γλυνό ώστε η περιφέρειά μας να χαράξει μία νέα πορεία!''

Συνέντευξη στο Kosnews24.gr παραχώρησε η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Κω - Νισύρου με την παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ του Μανώλη ΓΛυνού, Κασσιώτη Διονυσία.

Η κ. Κασσιώτη μιλάει για τους λόγους που την οδήγησαν στο να είναι υποψήφια με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, σχολιάζει τα 5 χρόνια διοικήσεως της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τον κ. Χατζημάρκο, εκφέρει την άποψή της για το αν οι πολίτες θα επηρεαστούν από τα χρίσματα των κομμάτων στις περιφερειακές παρατάξεις, δίνει το στίγμα της για την επόμενη ημέρα εάν εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος, ξεκαθαρίζει τι θεωρεί επιτυχία και τι αποτυχία για την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ενώ κλείνοντας στέλνει το μήνυμά της στους αναγνώστες του kosnews24 ενόψει των εκλογών.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την συνέντευξη της κ. Κασσιώτη στο Kosnews24.gr



Κυρία Κασσιώτη, στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα είστε υποψήφια σύμβουλος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Κω- Νισύρου), με την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτήν σας την απόφαση;

Με κείμενό μας τον περασμένο Γενάρη πολίτες του Νοτίου Αιγαίου προερχόμενοι από τον χώρο της Αριστεράς, της οικολογίας και των κινημάτων δηλώσαμε την ενεργό παρουσία και συμμετοχή μας στην παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με επικεφαλής τον Μανώλη Γλυνό. Αποφασίσαμε να συμπράξουμε και να εργαστούμε συλλογικά, ώστε η περιφέρειά μας να χαράξει μία νέα πορεία, εναρμονισμένη με τις πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις των καιρών, που θα έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της τους κατοίκους των νησιών μας, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Ως εκ τούτου, στο κάλεσμα του Μανώλη Γλυνού για συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ενόψει των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών δήλωσα αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, παρούσα, ώστε με τις γνώσεις μου αλλά και με διάθεση ουσιαστικής προσφοράς να συμβάλω και εγώ σε αυτή τη νέα πορεία.

Αν σας ζητούσαμε με μια λέξη να χαρακτηρίσετε την πενταετία Χατζημάρκου στο ‘’τιμόνι’’ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ποια θα ήταν αυτή;
Θεωρώ ότι ο συγκεντρωτισμός, η απραξία και η μη ουσιαστική λειτουργία των συλλογικών οργάνων και επιτροπών της Περιφέρειας ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της προηγούμενης πενταετίας.
Οι πολίτες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων θα αξιολογήσουν τα έργα και τις ημέρες του απερχόμενου Περιφερειάρχη και της παράταξής του και θα δώσουν την απαιτούμενη απάντηση την ώρα της κάλπης.

Η υποψηφιότητα Χατζημάρκου έχει την ξεκάθαρη υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, τον κύριο Γλυνό με δηλώσεις τους τον στηρίζουν επίσημα τόσο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ. Πιστεύετε ότι οι ψηφοφόροι θα επηρεαστούν και θα ψηφίσουν Περιφερειάρχη βάση των πολιτικών τους πεποιθήσεων;

Στην παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ενώσαμε τις δυνάμεις μας για μια αυτοδιοίκηση που επιδιώκει τη συμμετοχή και την παρέμβαση των πολιτών, που στοχεύει στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας, προς όφελος των κατοίκων των νησιών μας. Που αναγνωρίζει και αγωνίζεται για την άμβλυνση των συνεπειών της νησιωτικότητας και την αναγκαιότητα εφαρμογής εξειδικευμένης νησιωτικής πολιτικής, ώστε να αρθούν οι ανισότητες που βιώνουν ιδιαίτερα οι κάτοικοι των μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως: παιδεία, υγεία, νερό, ενέργεια, κ.ά.
Με αυτό το πρόγραμμα κατεβαίνουμε στον εκλογικό στίβο, για αυτό θα κριθούμε και για αυτό πιστεύουμε ότι θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους οι συμπατριώτες μας.

Εάν εκλεγείτε περιφερειακή σύμβουλος, ποιες θα είναι οι πρώτες σας προτάσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Κω – Νισύρου;

Θεωρώ ότι ως νέα Περιφερειακή Αρχή οφείλουμε με όραμα, σχέδιο και στοχευμένες ενέργειες να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά και αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του τόπου μας προς όφελος των κατοίκων της περιοχής μας. Έχουμε τη γνώση και τη διάθεση να προχωρήσουμε σε ριζικές πρωτοβουλίες, ώστε οι συμπατριώτες μας να απολαμβάνουν όσα δικαιούνται και τους αναλογούν, ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς, και αναφέρομαι κυρίως σε ζητήματα υγείας και παιδείας. Είναι επιτακτική ανάγκη η βελτίωση αλλά και ενίσχυση των απαραίτητων υποδομών όσον αφορά τους παραπάνω τομείς, και αυτό δεσμευόμαστε να πράξουμε.

Τι θα θεωρηθεί επιτυχία και τι αποτυχία για τη Διονυσία Κασσιώτη, στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου;

Συμμετέχω σε μια συλλογική προσπάθεια με κοινό όραμα και πρόγραμμα, για μια δημοκρατική πορεία του τόπου μας, που στόχο έχει ένα καλύτερο αύριο για τη δική μας νησιωτική Περιφέρεια, που επιδιώκει τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και που τα οφέλη από αυτή διαχέονται σε ολόκληρη την κοινωνία και όχι σε κάποιους λίγους και ισχυρούς.
Συνεπώς η έννοια της «επιτυχίας» ή της «αποτυχίας» θα κριθεί σε συλλογικό επίπεδο και όχι ατομικά.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το μήνυμά σας στους αναγνώστες του Kosnews24.gr .

Ήρθε η ώρα ώστε οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων με την ψήφο τους στις εκλογές της 26ης Μαΐου αλλά και τη συλλογική τους δράση και συμμετοχή να θέσουν τις βάσεις για μια περιφερειακή πολιτική με κοινωνικό πρόσημο και αλληλεγγύη, με διαφάνεια, λογοδοσία και έλεγχο από τις τοπικές κοινωνίες.
Να γίνουν συνδιαμορφωτές και συνοδοιπόροι στον αγώνα για αλλαγή της υφιστάμενης αναπτυξιακής πολιτικής στα μεγάλα νησιά της Περιφέρειάς μας που οδηγεί σε υποβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος.
Να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια ενίσχυσης των τοπικών πλεονεκτημάτων των μεσαίων και μικρών νησιών, καθώς και στην υιοθέτηση εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης ανά ομάδες νησιών με βάση γεωγραφικά-ιστορικά-γεωπολιτικά κριτήρια.
Στον αγώνα αυτόν ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δηλώνουμε παρόντες και παρούσες.
Με τη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και τον αυριανό Περιφερειάρχη, τον Μανώλη Γλυνό, ξεκινάμε το δύσκολο μα συνάμα όμορφο ταξίδι για μια Περιφέρεια που αξίζει στην ιστορία μας και στους κατοίκους των νησιών μας.

ADVERTORIALS