Το " kosnews24" στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Το " kosnews24" στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

 Παλλαϊκή διαδήλωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση  έξω από τη Βουλή, όπου κατατέθηκε χθες η Συμφωνία των Πρεσπών .Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές απ' όλη την Ελλάδα βροντοφωνάζουν «όχι» στη Συμφωνία και συνθήματα για τη Μακεδονία . Το Σύνταγμα έχει πλημμυρίσει από τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή». Οι ομιλητές  καλούν τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όχι μόνο να μην υπογράψει τη συμφωνία, αλλά και να παραιτηθεί.  

Επεισόδια έξω από τη Βουλή, στις σκάλες που οδηγούν στο βασικό κτίριο, σημειώθηκαν  με την αστυνομία να κάνει αδικαιολόγητη και ευρεία χρήση χημικών αδιακρίτως, με συνέπεια ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών που βρισκόταν στο σημείο, να απομακρυνθεί εσπευσμένα, με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα ομάδα  κουκουλοφόρων επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλήςκαι  πέταξε προς τα ΜΑΤ μπογιές και μπουκάλια με νερό. Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ, αλλά και με πολύ μεγάλη ευκολία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ένταση συνεχίστηκε με «βροχή» από χημικά από την πλευρά των αστυνομικών.

ADVERTORIALS