Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Κω.

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Κω.

Τους επικεφαλής των συνδυασμών της λαϊκής συσπείρωσης στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο δήμο  Κω ανακοίνωσε η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Βόρειας Δωδεκανήσου, καλώντας τους πολίτες να τους στηρίξουν.

  Συγκεκριμένα υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Γιάννης Ντουνιαδάκης και υποψήφια δήμαρχος Κω η Κική Μακρή. Τους δύο υποψηφίους παρουσίασε το στέλεχος της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ, Στέλιος Κριαράς, παρουσία στελεχών του κόμματος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί το  ΚΚΕ στην περιφέρεια και στο δήμο και κάλεσε σε συμπόρευση, σε κοινωνική συμμαχία τα λαϊκά στρώματα.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης.
Απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Κατάγεται από τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία επιφανείας ως επιτελής και ως κυβερνήτης, καθώς και σε υπηρεσίες Ξηράς ως επιτελής ή διοικητής ανάλογα με το βαθμό του.

Αποστρατεύτηκε το 2005 με το βαθμό του Υποναυάρχου, ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Πολέμου του ΠΝ.

Ως απόστρατος δραστηριοποιήθηκε στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), στο κίνημα της ειρήνης.
Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με θέματα σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, Αιγαίο, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Βαλκάνια, ΝΑΤΟ, ΕΕ καθώς και με προβλήματα προσωπικού εν ενεργεία και αποστράτων.

Η υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει το κόμμα μας στις ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, την τουρκική προκλητικότητα, το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Είναι μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ).
Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά το 2015.»

Υποψήφια Δήμαρχος Κω, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, η Κική Μακρή
Εργαζόμενη στον Τουρισμό, πρώην Πρόεδρος και νυν μέλος της Διοίκησης του Εργατικούθ Κέντρου και Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.
Επικεφαλής και Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής συσπείρωσης στο Δήμο Κω από το 2010

Τι επεσήμαναν οι υποψήφιοι
Οι δύο υποψήφιοι αναφέρθηκαν στην άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι  συμπατριώτες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης και της  αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και επεσήμαναν μεταξύ άλλων, ότι οι νησιώτες πρέπει να στηρίξουν και να υπερψηφίσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί έτσι η ψήφος τους θα αποτελέσει ψήφο καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής, αλλά και ψήφο αντίδρασης και αγανάκτησης.    

ADVERTORIALS