Αντιπολίτευση για διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ο Καμμένος δανείζει βουλευτές στον Τσίπρα – σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο «διαζύγιό» τους

Αντιπολίτευση για διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ο Καμμένος δανείζει βουλευτές στον Τσίπρα – σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο «διαζύγιό» τους

Μετά από συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι γεγονός.Το «διαζύγιο» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκάλεσε αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που σχολιάζουν με αιχμηρό τρόπο τις πολιτικές εξελίξεις.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως:

«Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο «διαζύγιό» του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους. Γι’ αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε ότι «το παζάρι ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο κατέληξε στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης» - Υποστήριξε ότι τα παζάρια θα εξακολουθήσουν αυτές τις ημέρες

«Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ «δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα καταψηφίσει και αυτή την κυβέρνηση».

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαθέτει μεν πολιτική νομιμοποίηση, με βάση αυτά που ισχύουν στο Σύνταγμα, όμως «δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, με όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχει ακολουθήσει αυτά τα 4 χρόνια».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ μάλιστα έκανε λόγο για «παζάρι που κατάληξε στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης» ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, προσθέτοντας ότι «τα παζάρια θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες».
 

 Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε ανακοίνωσή της  αναφέρει:

Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και την φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο»  και επισημαίνει πως σήμερα »τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός που έκανε μεγάλη ζημιά στη Χώρα».

«Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν» συνεχίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσθέτει:

«Τυχόν Κυβερνητική συνέχεια με υπολείμματα και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει. Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ.Τσίπρα και στον ετερόκλητο Κυβερνητικό θίασό του. Εκλογές τώρα».

Το Ποτάμι, διά του επικεφαλής του Σταύρου Θεοδωράκη, ξεκαθαρίζει πως: 
«Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Τσίπρα. Οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται. Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής»

 

Σε ανακοίνωσή της για τις πολιτικές εξελίξεις η Ένωση Κεντρώων αναφέρει:

 «Ο κ. Καμμένος δέχτηκε τα πυρά αχαριστίας του κ. Τσίπρα, ο οποίος τώρα τον πέταξε ως λεμονόκουπα. Έπρεπε πριν πάρει το στυλό της μειοδοσίας, ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας να είχε φύγει ο Καμμένος. Αν προσπαθεί να μαζέψει "δεξιούς πατριώτες" βουλευτές του είναι ανώφελο. Μόνο η Ένωση Κεντρώων έχει ψηλά την πατρίδα και την δημοκρατία. Μόνο η "πατρίδα" δεν φτιάχνει κόμμα παρά μόνο απόκομμα» 

ADVERTORIALS