Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Η απεργία της 11ης Γενάρη ήταν μόνο η αρχή - Μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τη νίκη!

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Η απεργία της 11ης Γενάρη ήταν μόνο η αρχή - Μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τη νίκη!

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Η απεργία της 11ης Γενάρη ήταν μόνο η αρχή: Μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τη νίκη!

Χαιρετίζουμε τις διαδηλώσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, που βροντοφώναξαν ενάντια στο προσοντολόγιο την Παρασκευή 11 Γενάρη στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές άλλες πόλεις, στα μεγαλύτερα και μαχητικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων. Χαιρετίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους για τη μαχητική παρουσία τους και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας. Χαιρετίζουμε τη νέα ανάταση του εκπαιδευτικού κινήματος, την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και πολλών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, τη ζωντάνια και τη μαχητικότητα των συγκεντρώσεων, την αποφασιστικότητα και την ενότητα των διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να σταματήσει την ορμή των εκπαιδευτικών μπροστά στη Βουλή, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις που πετούσαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης πάνω από τις αστυνομικές κλούβες μέσα στην συγκέντρωση,  στα κεφάλια των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν η Θεοδώρα Δριμάλα (μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ) και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, καθώς και αρκετοί διαδηλωτές να έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης» μόνο ως υποκριτικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Το εκπαιδευτικό κίνημα απέδειξε περίτρανα ότι έχει και τη μαζικότητα και τη δυναμική που απαιτείται για να ανατρέψει το νομοσχέδιο – έκτρωμα για το προσοντολόγιο , να απαντήσει με το πείσμα και το υψηλό αγωνιστικό του φρόνημα στην καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να βάλει τις προϋποθέσεις μιας νικηφόρας πορείας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Δευτέρας 14 Γενάρη προκηρύσσοντας

3ωρη στάση εργασίας για όλες τις βάρδιες,  συμπληρωματική στην 3ωρη που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην ΚΩ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας.

  • · Να αποσυρθεί τώρα το προσοντολόγιο – έκτρωμα.
  • · Μαζικοί - μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών.
  • · Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Μπορούμε να αγωνιστούμε – μπορούμε να νικήσουμε!

Αθήνα, 11/1/2019

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Για τα ΔΣ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ                                                                Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ

Νικηφ. Κωνσταντίνου                                                                              Θαν. Κικινής

ADVERTORIALS