Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου: Μεταφορικό Ισοδύναμο, μία πραγματική νησιωτική πολιτική

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου: Μεταφορικό Ισοδύναμο, μία πραγματική νησιωτική πολιτική

      

Με την υλοποίηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ενός πάγιου αιτήματος των νησιωτών, οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, οι γιατροί και εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτά, καθώς και οι νησιωτικές επιχειρήσεις δικαιούνται πλέον φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων από και προς τη νησιωτική χώρα.

Κάθε νησιώτης μπορεί να αποκτήσει τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.), τον οποίο επιδεικνύει στον τουριστικό πράκτορα κατά την έκδοση του εισιτηρίου του.

Ο ταξιδιώτης πληρώνει το κανονικό ποσό του εισιτηρίου και στο τέλος του μήνα κατατίθεται σε λογαριασμό τράπεζας που έχει δοθεί κατά την έκδοση του Μ.Α.Ν. το επιστρεφόμενο ποσό, το οποίο είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Ενδεικτικά, το κόστος μετάβασης από Κω σε Πειραιά από 54,50 € γίνεται 34,22 € (ποσό επιστροφής 20,28€).

Το κόστος εισιτηρίου μετάβασης από Κω σε Πειραιά για φοιτητή από 27,25 € γίνεται 6,97 € (ποσό επιστροφής 20,28 €).

Διευκρινίζεται ότι η μείωση του εισιτηρίου λόγω χρήσης του Μ.Α.Ν. αφορά και ειδικές κατηγορίες ατόμων όπως πολύτεκνους και Α.Μ.Ε.Α. οι οποίοι λαμβάνουν επιστροφή στο ήδη μειωμένο εισιτήριο, δηλαδή λαμβάνουν έκπτωση και λόγω ειδικής κατηγορίας και λόγω νησιωτικότητας, ενώ πολύ σύντομα η επιδότηση δε θα αφορά μόνο εισιτήρια τρίτης θέσης αλλά και εισιτήριο με καμπίνα.

Το ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τους νησιώτες και εφαρμόζει πραγματικές νησιωτικές πολιτικές το κρίνουν καθημερινά οι νησιώτες και ο ελληνικός λαός.

Γραφείο Τύπου

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS