Σπύρος Καρδούλιας: Υπόθεση ΒΙΜΕΛ… οι πρακτικές αδιαφάνειας και συγκάλυψης αποθαρρύνουν και απομακρύνουν άξιους συνδημότες μας που θα ήθελαν να προσφέρουν στην Κω

Σπύρος Καρδούλιας: Υπόθεση ΒΙΜΕΛ… οι πρακτικές αδιαφάνειας και συγκάλυψης αποθαρρύνουν και απομακρύνουν άξιους συνδημότες μας που θα ήθελαν να προσφέρουν στην Κω

Έχοντας αποφασίσει να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και την κρίση των Κώων συνδημοτών μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τις 26ης Μαΐου 2019, με υποψήφια Δήμαρχο την Ιωάννα τη Ρούφα, θεώρησα σκόπιμο να παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς τις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Αυτό έπραξα και στη συνεδρίαση της Παρασκευής (12/10/2018) με στόχο να ενημερωθώ για το θέμα της ΒΙΜΕΛ που μεταξύ άλλων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών.

Δεν σου δίνεται άλλωστε, κάθε μέρα, η ευκαιρία να ενημερωθείς από έναν ορκωτό ελεγκτή-λογιστή για τα ευρήματα μίας αναλυτικής έκθεσης για μία «ιδιαίτερης» μορφής επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος της Κω και συνδημότες σου μελισσοκόμοι.

Με το ίδιο ενδιαφέρον πιστεύω ανέμεναν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες και πολλοί συνδημότες μας για να μάθουν και να ενημερωθούν.

Και όταν ήρθε η ώρα να μάθουμε τα στοιχεία κρύφτηκαν… Γιατί;

Προσωπικά δεδομένα…; Προφάσεις εν αμαρτίαις…

Όπως πολύ εύστοχα σημείωσε η Ιωάννα «στο δημόσιο βίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και η απόκρυψη των στοιχείων σημαίνει συγκάλυψη…»

Για ποιους εν τέλει έκαναν τον έλεγχο;

Οι δημότες που πληρώνουν αυτή την έκθεση και οι μελισσοκόμοι που έχουν θιγεί δεν πρέπει να μάθουν την αλήθεια;

Πως θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι της εκάστοτε πολιτικής διοίκησης χωρίς απόλυτη διαφάνεια… χωρίς φως…

Εκείνο δε που μου έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν η προσπάθεια κάποιων συμβούλων της δημοτικής αρχής να επιρρίψουν ευθύνες στους ίδιους τους μελισσοκόμους… αν είναι δυνατόν!!

Όπως και στην περίπτωση του μεταναστευτικού (συμμετείχα και στη λαϊκή συνέλευση στο Πυλί) έτσι και στην περίπτωση της ΒΙΜΕΛ ο κος Κυρίτσης κοιτάζει το δένδρο και χάνει το δάσος.

Δεκάρα προφανώς δεν δίνει και για τη ΒΙΜΕΛ ειδάλλως δεν θα του έπαιρνε τέσσερα χρόνια να κάνει έλεγχο και ταυτόχρονα να κρατάει κλειστή την επιχείρηση.

Σκηνοθετεί κενές περιεχομένου και φτηνές επιθέσεις προς το πρόσωπο της Ιωάννας που πέφτουν στο κενό.

Παίζει όμως με τη φωτιά, γιατί η Ρούφα δεν έχει απλά ένα ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ πολιτικό βίο… έχει ΓΝΩΣΕΙΣ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ… και όπως παραδέχονται άπαντες, υποστηρικτές και μη, «το σίγουρο είναι ότι το Γιωργάκι έχει βρει τον μάστορά του…».

Η θέση μου και η θέση μας ως παράταξη είναι ξεκάθαρη. Όποιος έσφαλε θα πληρώσει. Οι εποχές έχουν αλλάξει και αν θέλουμε να εμπνεύσουμε και να κινητοποιήσουμε την κοινωνία, αν θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω για την Κω οφείλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.

Τα συστατικά και η μέθοδος είναι δεδομένα: καθαρές σχέσεις, καθαρές κουβέντες, ανεξάρτητες προσωπικότητές, αλήθεια, διαφάνεια, λογοδοσία…

Σπύρος Αντ. Καρδούλιας

Στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

ADVERTORIALS