Περιφερειακή Σύσκεψη KINAΛ: Δεν θα δοθεί στήριξη σε κομματικούς υποψηφίους στην Περιφέρεια N. Aιγαίου

Περιφερειακή Σύσκεψη KINAΛ: Δεν θα δοθεί στήριξη σε κομματικούς υποψηφίους στην Περιφέρεια N. Aιγαίου

Παρουσία του βουλευτή Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Ροδινιού, η περιφερειακή σύσκεψη του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις εκλογές στον β΄βαθμό αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν πρόκειται να δώσει στηρίξεις και χρίσματα σε κομματικούς υποψήφιους, εκτιμώντας πως πρόκειται για παλαιοκομματικές τακτικές που δεν έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες, και δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και στις ανάγκες της εποχής, η οποία απαιτεί ευρύτερες συνεργασίες, έξω από τα περιοριστικά κομματικά πλαίσια.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι το Κίνημα Αλλαγής στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, δεν πρόκειται να υποστηρίξει κομματικό υποψήφιο περιφερειάρχη, το Κίνημα βλέπει με θετικό μάτι, την κυοφορούμενη ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Μανώλη Γλυνού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, «η επιτυχημένη του πορεία, η δεδομένη του ικανότητα, το ήθος του, οι βαθιές δημοκρατικές αξίες του και η αποδεδειγμένη αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων, αποτελούν διαχρονικά πολιτικά χαρακτηριστικά του Μανώλη Γλυνού, και για τους λόγους αυτούς το Κίνημα Αλλαγής επιδοκιμάζει την προσπάθεια της ανεξάρτητης παράταξής του», ωστόσο απομένει η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Μ. Γλυνού, ο οποίος όμως με δηλώσεις του προ ημερών στη «δ» επιβεβαίωσε τις προθέσεις του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ κ. Νικηφόρος Παπανικόλας με δηλώσεις του στην «δ» για την περιφερειακή σύσκεψη, δήλωσε σχετικά: «Στο ΚΙΝ.ΑΛ. είμαστε μιας άλλης κουλτούρας. Πιστεύουμε ότι είναι αναχρονιστική η διαδικασία της στήριξης και του χρίσματος, τουλάχιστον με την παλαιοκομματική μορφή που ίσχυε μέχρι σήμερα. Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, βλέπουμε με θετικό μάτι, την κυοφορούμενη προσπάθεια του Μανώλη Γλυνού, ενός ανθρώπου εγνωσμένου κύρους και ήθους, ευυπόληπτου στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι μια ανεξάρτητη παράταξη, όπως αυτή του Μ. Γλυνού, που αναζητεί ευρύτερες συνεργασίες και δεν μένει στα στενά κομματικά πλαίσια είναι ό,τι χρειάζονται αυτή την περίοδο τα νησιά μας», είπε ο κ. Ν. Παπανικόλας.
Να σημειωθεί ότι με βάση εγκύκλιο του ΚΙΝΑΛ, προηγήθηκαν οι περιφερειακές συσκέψεις για τις υποψηφιότητες στις Περιφέρειες της χώρας και σε επόμενη φάση – εντός του Οκτωβρίου- θα ακολουθήσουν οι συσκέψεις για τις υποψηφιότητες στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Η διαδικασία θα είναι αντίστοιχη, με αυτή για τις περιφερειακές εκλογές, ωστόσο η σύσκεψη θα γίνει σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής με ανάλογη σύνθεση και με αντικείμενο την αξιολόγηση και επιλογή προσώπων για τους Δήμους της περιοχής ευθύνης της.
Όπως σημειώνεται από το ΚΙΝ.ΑΛ. λόγω του κοντινού χρονικού διαστήματος διενέργειας των τριών εκλογικών διαδικασιών (αυτοδιοικητικές, εθνικές και ευρωεκλογές), καθίσταται σαφές ότι δεν μπορούν να κατατεθούν κοινές υποψηφιότητες για επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων και υποψήφιους βουλευτές στις εθνικές εκλογές.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ADVERTORIALS