Ο Δήμος Κω συμμετέχει στην «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου - Δείτε τις δράσεις στην Κω

Ο Δήμος Κω συμμετέχει στην «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου - Δείτε τις δράσεις στην Κω

Ο Δήμος Κω συμμετέχει στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ) 2018

«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Μια πιο όμορφη και πιο φιλική για τις μετακινήσεις τους πόλη της Κω θα αντικρύσουν όσοι επισκεφθούν το κέντρο της το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα που έχει οριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Η μέρα αυτή αποτελεί το «κλείσιμο» αλλά και την κορύφωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου - Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018) που φέτος έχει ως θέμα την «πολυτροπικότητα» και κεντρικό σύνθημα «Συνδυάζω – μετακινούμαι». Ο Δήμος Κω συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις δράσεις του.

Ο στόχος για το 2018 είναι η προώθηση της ιδέας της επιλογής διαφορετικών τρόπων μεταφοράς στις μετακινήσεις εντός των αστικών περιοχών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με τη συνύπαρξη μέσων μαζικής μεταφοράς, πεζών, ποδηλάτων και οχημάτων.

Έτσι στις 22/9/2018 θα κλείσει από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι το κέντρο και δεν θα επιτρέπεται η διέλευση ΙΧ και μηχανοκίνητων δικύκλων.

Οι δρόμοι που θα κλείσουν είναι:

  • · Από τη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Παύλου & Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι το τέρμα της οδού Ιπποκράτους (και κάθετοι οδοί)
  • · Από τη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Γεωργίου & Κοραή μέχρι τη διασταύρωση της Ακτής Κουντουριώτη με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ θα είναι δωρεάν, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων θέλουν να μεταβούν στο κέντρο τις ίδιες ώρες θα υπάρχει μικρό λεωφορείο που θα εκτελεί κυκλική διαδρομή ανά μισή ώρα από τον χώρο στάθμευσης στην είσοδο της πόλης (κοντά στο άγαλμα «Αρπαγή της Ευρώπης») και πίσω διερχόμενο από τις οδούς Γρηγορίου Ε, Φιλήμωνος, Θεσσαλού, Βασ. Γεωργίου, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Κουντουριώτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ιακώβου Ζαράφτη, με ενδιάμεσες στάσεις.

Ένα επιπλέον κίνητρο για να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι και να έρθουν στο κέντρο με άλλους –φιλικούς προς το περιβάλλον – τρόπους δίνεται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Κω, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για τη συνεισφορά τους.

Έτσι όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες (Έλληνες και ξένοι) που θα μπουν σε ένα από τα καταστήματα που θα έχει αναρτημένη την αφίσα για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» (Συμμετέχω και εγώ!) θα κάνουν τις αγορές τους με ειδικές μειωμένες τιμές από 10% έως 30%.

Γιορτινό χρώμα στη φετινή διοργάνωση θα δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου που θα βρίσκεται  στις 11:00 στο κέντρο.

Παράλληλα όσοι θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο με ποδήλατο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τα ποδήλατα του κ. Ευστράτιου Σερνικού (IDEAL BIKES), που θα βρίσκονται στο πάρκο απέναντι από το ΑΥΡΑ, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την «πρωτοβουλία» Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (http://www.mobilityweek.eu) συνεργάζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμπειρογνώμονες κινητικότητας και επικοινωνίας καθώς και εθνικοί συντονιστές (για την Ελλάδα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879&language ) και ότι φέτος συμμετέχουν 2.666 πόλεις (οι 62 ελληνικές) από 53 χώρες.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS