Γ. Κίτσης: Τι κάνατε 4 χρόνια για την αντιπυρική θωράκιση του νησιού;

Γ. Κίτσης: Τι κάνατε 4 χρόνια για την αντιπυρική θωράκιση του νησιού;

Γ. Κίτσης: Τι κάνατε 4 χρονιά για την αντιπυρική θωράκιση του νησιού;

Η δημοτική αρχή Κυρίτση αδράνησε αδιαφόρησε, δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία και δεν προέβη σε κανένα σχεδιασμό για την πυροπροστασία του νησιού μας.

Ανύπαρκτες αντιπυρικές ζώνες στα δάση μας που έχουν να καθαρισθούν 20 χρόνια και πολλά λόγια-δελτία τύπου για το ρόλο της πολιτικής προστασίας.

Κανένας σχεδιασμός σε βάθος πενταετίας ουσιαστικών, προσεγμένων, κοστολογημένων και ιεραρχημένων παρεμβάσεων δεν ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Κανένα σχέδιο.

Η πολιτική προστασία του δήμου χρηματοδοτείται με 70.000 ευρώ ετησίως από το κράτος για πυροπροστασία.

Οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας του δήμου θα πρέπει να μας πουν που πήγαν τα 210.000 ευρώ που εισέπραξε ο δήμος μέχρι σήμερα.

Ποιες παρεμβάσεις έγιναν για διανοίξεις και καθαρισμούς στις δασικές περιοχές Ζιάς, Τσουκαλαριάς, Αντιμάχειας, Καρδάμαινας, Κεφάλου, Πυλίου και ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας;

Ο δήμος συνάπτει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία αρκετών χιλιάδων ευρώ ετησίως για διανοίξεις και καθαρισμό στο όνομα της πυροπροστασίας!

Η επικεφαλής μας ζήτησε ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για τη σχετική σύμβαση. «Ποια εταιρεία ανέλαβε το έργο της μίσθωσης μηχανημάτων για την διάνοιξη και τον καθαρισμό;» ήταν η ερώτηση.

Ο υπεύθυνος κος Σεβ. Μαραγκός απάντησε: «η γνωστή εταιρεία που κυκλοφορεί στην πιάτσα…» και ο νοών νοείτω!

Στην ερώτηση της κας Ρούφα ποιοι δρόμοι διανοίχθηκαν και ποιες παρεμβάσεις έγιναν, ο κος Μαραγκός δεν απάντησε γιατί - όπως είπε- δεν ήταν... πρόχειρος!

Ο δήμος οφείλει να αξιοποιεί την ετήσια χρηματοδότηση που παίρνει από το κράτος προς την σωστή κατεύθυνση και να βγάλει στη δημοσιότητα τους δρόμους που διάνοιξε και τους καθαρισμούς που έκανε «η γνωστή εταιρεία που κυκλοφορεί στη πιάτσα» και που πληρώνεται από τις τσέπες των Κώων Πολιτών.

Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν που πήγαν τα 210.000 ευρώ με ποιες διαδικασίες και τι έργο έγινε!

Δείτε αγαπητοί συνδημότες στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε την προσπάθεια του οχήματος της πυροσβεστικής να διέλθει της Ζιάς.

Θυμηθείτε το «παράνομο» κατά τον κο Κυρίτση πάρκινγκ στη ΖΙΑ…

Αν δεν το είχε μισθώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή κύριος οίδε τι θα συνέβαινε τώρα στη ΖΙΑ…

Θυμηθείτε τις καφενειακές κουβέντες του κου Κυρίτση και τον ορισμό επιτροπής που σε 2 μήνες θα έφερνε πρόταση… Ζήσε Μάη μου!

Αυτή η δημοτική αρχή δεν μπορεί να σχεδιάσει, δεν μπορεί να μπορεί να υλοποιήσει… πολύ απλά δεν μπορεί να διοικήσει!!!

Είναι εύκολο να μεταθέτουμε τις ευθύνες μας στις προηγούμενες δημοτικές αρχές και να επικαλούμαστε την εθελοντική προσφορά την ώρα που ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας δεν απαντά στα στοιχειώδη.

Ο κος Κυρίτσης και η κουρασμένη ομάδα του ασχολείται με φωτογραφήσεις, αποσπασματικές παρεμβάσεις, μπαλώματα, απευθείας αναθέσεις και εργάκια βιτρίνας.

Σε αυτά και με αυτά αναλώθηκαν 4 χρόνια τώρα, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα στοιχειώδη.

Η θητεία τους είναι αρνητική και επιζήμια για το νησί και γι’ αυτό λήγει στις 26 Μαΐου του 2019.

Γιώργος Κίτσης

Μέλος της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

ADVERTORIALS