Δ.Κρεμαστινός: Απειλούνται αιματηρά επεισόδια γεγονότα στη Λέρο

Δ.Κρεμαστινός: Απειλούνται αιματηρά επεισόδια γεγονότα στη Λέρο

Απειλούνται αιματηρά επεισόδια γεγονότα στη Λέρο

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός επισκέφθηκε χθες τη Λέρο και παρευρέθηκε σε σύσκεψη του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλλια με τους αλιείς του νησιού, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι απειλείται ακόμη και η ζωή τους από μεγάλα τουρκικά αλιευτικά σκάφη που έφτασαν να ψαρεύουν ακόμη και σε απόσταση ενός μιλίου από τις ακτές της Λέρου.

Η σύσκεψη υπήρξε ιδιαιτέρως εκρηκτική από πλευράς διαμαρτυριών των ψαράδων της Λέρου.

Ένας μάλιστα εξ αυτών κατήγγειλε ότι πυροβολήθηκε από τα τούρκικα αλιευτικά. Αμέσως ο κ. Κρεμαστινός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και αφού του μετέφερε το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στη Λέρο, απαίτησε την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Συγκεκριμένα του ζήτησε να αναλάβει άμεσα το Λιμενικό επιχείρηση απώθησης των τουρκικών αλιευτικών από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, λέγοντας ότι αν δεν το πράξει το κλίμα εγκυμονεί κινδύνους διασάλευσης της ειρήνης από αιματηρά επεισόδια που μπορεί να συμβούν.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες όταν εκείνη παραμένει απαθής παρατηρητής των γεγονότων. Του υπενθύμισε επίσης την στάση του Ανδρέα Παπανδρέου σε ανάλογες καταστάσεις, όπου η ειρήνη διασφαλίστηκε από την αποφασιστικότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού όσον αφορά την εξωτερική πολιτική του, και σημείωσε με έμφαση ότι η υποχωρητικότητα δεν διασφαλίζει πάντα την ειρήνη.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS