Σε γραφείο Μουσουλμάνου Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ διατέθηκε συγγενικό πρόσωπο κυβερνητικού Βουλευτή από τη Ρόδο

Σε γραφείο Μουσουλμάνου Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ διατέθηκε συγγενικό πρόσωπο κυβερνητικού Βουλευτή από τη Ρόδο

Με διαδικασίες express αποσπάστηκε με απόφαση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ολγας Γεροβασίλη, από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην Ρόδο, όπου απασχολείτο ως διοικητική γραμματέας, μετά από μετάταξη από την δημοτική αστυνομία, συγγενικό πρόσωπο κυβερνητικού Βουλευτή από τα Δωδεκάνησα.

Η συγγενής του κυβερνητικού βουλευτή με την ίδια απόφαση της Υπουργού διατίθεται από το Υπουργείο για την κάλυψη των αναγκών του ιδιαίτερου γραφείου Μουσουλμάνου κυβερνητικού βουλευτή της Ροδόπης.
Πιθανολογείται ότι θα στελεχώσει το γραφείο του βουλευτή της Ροδόπης στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι οι αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε γραφεία βουλευτών και Κομμάτων όπως προκύπτει από εγκύκλιο που εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη γίνονται από τον Δεκέμβριο του 2017 χωρίς να δημοσιεύονται οι αποφάσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που επικαλείται η εγκύκλιος της κ. Γεροβασίλη, αφενός επιτρέπεται η απόσπαση υπαλλήλων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με σκοπό τη διάθεσή τους σε γραφεία βουλευτών και Κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και Ελλήνων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενίσχυση της γραμματειακής υποστήριξης του έργου τους, και αφετέρου προβλέπεται η δημοσίευση στο τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως των περιλήψεων διορισμού, αποδοχής παραίτησης, ανάκλησης διορισμού και παύσης των ειδικών συμβούλων, των ειδικών συνεργατών και των μετακλητών υπαλλήλων του Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και των Πολιτικών Γραφείων των Υπουργών και Υφυπουργών, καθώς και των αποσπάσεων και ανακλήσεων αποσπάσεων υπαλλήλων στα ανωτέρω Γραφεία και τα γραφεία των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, των Γενικών Γραμματέων προϊσταμένων Γενικών Γραμματειών Υπουργείων, των Ειδικών Γραμματέων προϊσταμένων Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων και στα μέλη της Βουλής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος σαφώς δεν προκύπτει υποχρέωση δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των αποφάσεων απόσπασης υπαλλήλων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα στην Υπηρεσία με σκοπό τη διάθεσή τους σε γραφεία βουλευτών και Κομμάτων.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία απόσπασης υπαλλήλων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με σκοπό τη διάθεσή τους σε γραφεία Βουλευτών και Κομμάτων εφαρμόζεται όπως και πριν τη θέση σε ισχύ του ν.4440/2016.

dimokratiki.gr

ADVERTORIALS